Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért akarják, hogy az apáknak...

Miért akarják, hogy az apáknak is majd kötelező legyen egy időre gyedre jönni? Mi lesz majd így?

Figyelt kérdés
A munkahelyemre nem mehetek vissza. Ha apa jön x időre gyedre, akkor az ő fizuja kiesik, nekem meg nulla bevételem lenne vagy max munkanélküli segély. De, ha dolgozom is, akkor is a 75 nettó az nem elég a most már 100ezerre emelkedett lakáshiteltörlesztőnkre ( 52-ről indultunk) a többiről már nem is beszélve. Reális ez az elképzelés Magyarországon? Több nő egyesület is támogatja már asszem. [link]
2009. ápr. 11. 20:16
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

Kedves férj! Leírom még egyszer, hogy engem pl nem zavar, hogy ti így váltogatjátok egymást! Én nem ezért vagyok felháborodva! Engem pl az zavar, hogy ezt kötelezővé óhajtják tenni. Nektek tök jó, hogy ugyan annyit kerestek, magyarán tök mindegy, hogy melyikőtök marad otthon babázni!!!! Mi felháborodott kismamák viszont olyan családban élünk, ahol apuka sokkal többet keres. Így ha neki kell otthon maradni, akkor sokkal kevesebb lesz a pénz! Örülök, hogy nektek nem számít, hogy mennyi pénz esik ki. Nekünk viszont elviheti a házat a fejünk felől a bank, ha nem tudjuk fizetni a hülye kölcsönöket! Sajnos ilyen világban élünk!

Szóval csak azt értsétek meg, hogy minket nem az zavar, hogy ti ezt így csináljátok. Én azt mondom, hogy tegye csak meg, aki tudja!!! Engem az zavar, hogy ezt kötelezővé akarják tenni! Remélem a nem is tudom hányadik válaszom után végre sikerült neked és a feleségednek érthetőbben leírni, hogy nekünk mivel is van bajunk!

2009. ápr. 13. 14:20
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
Ja és még valami! Bár már ezt is leírtam egyszer. vannak olyan munkahelyek, ahol nem lehet a férfiakat nélkülözni. Gondolok itt olyanokra, ahol nehéz fizikai munkát végeznek! Őket ki helyettesítené? Mi nők? Nem vagyok egy gyenge, nádszál vékony kis hölgyike, de ha nem haragszol, nem óhajtom helyettesíteni ezeket a férfiakat!
2009. ápr. 13. 14:34
 23/27 A kérdező kommentje:

Akkor ti 4naponta váltjátok egymást a gyedben? Igazán figyelmes munkahelyetek van, hogy ezt tűri, csak a ki ne bukjon az oepn-nél vagy valahol, mert ők sem estek a fejükre és a gyanús esetek szemet szúrnak nekik.

Gyed mellett nem lehet dolgozni: se egy héten egy napot 4órázni, se 4 napot egy héten.....pláne nem szülés után 6 héttel. Ez csalás akárhogyan is nézzük. Lelketek rajta, ebben a világban sokmindenkinek a tiszta lelkiismeret elég tág fogalom.

2009. ápr. 13. 20:28
 24/27 anonim ***** válasza:
Nem volt szó 4 napról, hanem hónapokról. És valóban nem lehet gyed mellett dolgozni, azt nem is bírnánk.
2009. ápr. 14. 09:33
 25/27 A kérdező kommentje:

"Én már a legelején 6 hét után visszamentem egy héten egyszer 4 órába a közös munkahelyünkre dolgozni. "

Akkor apuka volt gyeden és nem dolgozott és anyuka heti egy napi 4 órás munkájából tartotta a családot + a gyed?

2009. ápr. 14. 09:38
 26/27 anonim ***** válasza:
Sajnos igen. A szülők segítenek, falun ez másképpen megy. Jelenleg nagyon keveset dolgozunk. A produktív része kb. napi 1-2 óra, a többi az "jelenlét". Mint a kávéfőző Juliska stb. Mi a jelenlétet nem vesszük munkavégzésnek, nem úgy, mint sok "munkahelyen".
2009. ápr. 14. 09:56
 27/27 anonim ***** válasza:

A tegnapi 14:20-sal teljesen egyetertek!

A kedves ferjnek es felesegnek uzenem:a nagyon ritka kategoriaba tartoztok,engem se az zavar h tudjatok valtani egymast mert ez tenyleg jo nektek is es a kicsinek is.Es tok mind1 mert ugyanugy kerestek.

De amibe nagyon igaza van az egyik valaszolonak h nem mindegyik ferfi tud mit kezdeni egy gyerekkel egesznap.Nem mindenkiben van meg ez az ambicio.A gyereknek meg igenis az anyjara van jobban szuksege,mert pl:a szoptatast azt h oldja meg apuka?Oke le lehet fejni a tejet,de a szoptatas az egy olyan "csoda" egy olyan kapcsolat amit sztem kar elszalasztani.

Es abban is nagyon egyetertek a tegnapi 14:20-sal h kifogja helyettesiteni a nehez munka erot.

Az en ferjem ugyanis komuves.Ot ki fogja helyettesiteni?Raadasul jol is keres,nem tudom h mi lenne ha gyedre kene jonnie.

A noegyesuletekrol is meg van a velemenyem:valoszinuleg se kutyajuk se macskajuk,de gyerekuk biztos nincs.

Megtudok orulni amikor az ilyen "nok" dontenek helyettunk.Mert a gyerek neveles az egy megalazo dolog????Majd meg nezem h 50 ev mulva rajuk nyitja-e valaki az ajtot....

Vegezetul meg annyit mondanek errol a temarol h Magyarorszagon igy is egyre kevesebb baba szuletik de ezt ha bevezetik akkor ez a szam meg alacsonyabbra csokken.Mert ugyan ki fog igy gyereket szulni?

Lehet h az unio fejlettebb orszagaiba ez mukodne de Magyar o meg a valsagbol se tud kijonni es ez meg ratenne egy lapattal.

Bizakodjunk Lanyok!Mast ugyse tehetunk...

29 hetes kismama

2009. ápr. 14. 18:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!