Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért akarják, hogy az apáknak...

Miért akarják, hogy az apáknak is majd kötelező legyen egy időre gyedre jönni? Mi lesz majd így?

Figyelt kérdés
A munkahelyemre nem mehetek vissza. Ha apa jön x időre gyedre, akkor az ő fizuja kiesik, nekem meg nulla bevételem lenne vagy max munkanélküli segély. De, ha dolgozom is, akkor is a 75 nettó az nem elég a most már 100ezerre emelkedett lakáshiteltörlesztőnkre ( 52-ről indultunk) a többiről már nem is beszélve. Reális ez az elképzelés Magyarországon? Több nő egyesület is támogatja már asszem. [link]
2009. ápr. 11. 20:16
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%

Én látok benne rációt, csak az a baj, hogy ehhez az egész magyar munkamorált kéne megváltoztatni. Az értelme az lenne, hogy a két szülő között jobban eloszlana a "tehervállalás", az anya sem esne ki annyi időre a munkaerő piacról, így elvileg könnyebb lenne visszamennie, hiszen a főnökök látnák, hogy csak egy évre megy el, nem kettőre. Másrészt ez jó lehetőség, hogy az apák is közelebb kerüljenek a babákhoz, hiszen hányszor van olyan, hogy a gyereknevelés kizárólag az anya vállán nyugszik. Így ez nem lenne lehetséges. A gond ezzel csak az, hogy a munkaadók hozzállás a nem a legjobb még így sem. Nem tolerálják jól, ha valakit valami kötelezettség egy időre elszólít a munkájától, még ha csak 1 évről is van szó. És nem hiszem, hogy ez sokban változna az elkövetkező években.

Arról nem is beszélve, hogy pl. én egyedülálló vagyok, a gyerek apja azt se tudom merre jár már, éli világát. Tehát nálunk ez kivitelezhetetlen lenne. Nyilván ilyen esetekre az lenne a szabály, hogy aki egyedülálló, annál az apának nem kell GYED-re menni. Ebből következik, hogy papíron rengeteg egyedülálló lenne, azaz meg is van a kiskapu. Szóval adnak a sz*rnak egy pofont.

2009. ápr. 11. 20:36
 2/27 anonim ***** válasza:
100%

Ezt nem mondják komolyan, ugye? Mi az, hogy kötelezik az apákat? Ez egy nagy marhaság! Nálunk is a férjem keres többet! Most hogy jönne már el akkor?

Az megint más, hogy pl az asszony jobban keres és az apuka marad majd otthon, anyuka visszamegy melózni, mert így jobban járnak. De hát ezt nem hiszem el. Ennél nagyobb sz.rba már ne keverjék már a családokat!

Majd ha átvállalja az állam a hiteleinket, akkor jogosan szólnak bele a dolgainkba! Addig meg pofájukat befogni!

Na azért megnézem, hogy mi lesz majd apuka munkahelyén, ha ezt bevezetik!

2009. ápr. 11. 21:03
 3/27 anonim ***** válasza:
100%

Ne már! Nálunk a párom vállakozó és szinte alig látjuk a melótól. Szerintetek hogy jönne el GYED-re??? Bakker!

Nálunk abszolút kivitelezhetetlen. Én akkor le is tagadom h létezik. Ez már a baromság netovábbja!

2009. ápr. 11. 21:27
 4/27 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem Magyarországon és nem holnaptól lenne. Ez az Európai Unió egyik agyas szakértőjének javaslata, merth' szerinte így javulna a nők munkaerőpiaci megítélése. A valóságban csak arra lenne jó, h' az apáké is leromoljon, és általánosan elterjedjen az a nézet, h' a kisgyermekes (akár nő, akár férfi) megbízhatatlan, nem terhelhető munkaerő. Az meg, h' hazai nőszervezetek csatlakoztak ehhez, nem jelent semmit: mit várhatunk a véresszájú feministáktól, akik kiharcolták nekünk a három műszakos gyári munkát? Családi napközi havi 70-ért, meg a nők unatkoznak és elbutulnak otthon stb. Az eszem megáll ezektől a kiskosztümös szupernőktől, akik szerint a gyereknevelés sajnálatraméltó tevékenység.

Bocs mindenkitől, h' felhúztam magam, de ez tényleg röhej, h' egyáltalán valakinek kipattan az agyából, h' ilyen szinten is bele lehetne avatkozni a családok életébe. Én személy szerint köszönöm, de nem kérem, h' harcoljanak a jogaimért. Így inkább ne.

2009. ápr. 11. 21:31
 5/27 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg röhej ám! A hül.e pics.k meg had menjenek melózni, ha akarnak. Én ha teher, ha nem, inkább gyereket nevelek, és hagyom, hogy a férjem hozza haza a lóvét, hisz többet is hoz haza! Már egyszer írtam, hogy ha a nő jobban keres, akkor érthető, hogy apuka marad inkább otthon, de ezt had döntse el minden család maga! És ne az állam, meg az unio! Örülnek jelenleg a családok, hogy legalább apukának van meló, még ezt is el akarják cseszni? Most belegondoltam, hogy mennyi, de mennyi olyan nehéz fizikai munkás apuka van, akik ha eljönnek gyed-re, kik helyettesítenék? Mi nők? Ez röhejes! Vicc az egész! Azoknak a nőknek, akik meg csatlakoznának ehhez a baromsághoz, azoknak tuti nincs anyagi nehézségük! Helyettem és a férjem helyett ne ezek a nők döntsék már el a sorsunkat! Ha ők azért harcolnak, hogy ez legyen, akkor én meg megyek tüntetni!!!!!
2009. ápr. 11. 21:47
 6/27 anonim ***** válasza:
100%
Ez az egész butaság onnan indult ki, hogy a nők még mindig hendikeppel indulnak a munkaerőpiacon, mert bármikor szülhetnek ha meg már van gyerek, akkor azért. Most miért kell még a férfiakat is ellehetetleníteni? Ha nekünk rossz, akkor a férfiaknak is legyen rossz, mert az úgy fair? Az a baj, hogy sokan a mai világban nem tudják belátni, hogy az esélyegyenlőség nem azt jelenti, hogy egy nő meg egy férfi egyforma, hanem, hogy ugyanolyan szinten állnak, ugyanúgy megbecsülik egymást. A két nemnek megvan a külön funkciója és az apáknak elsősorban nem az, hogy GYED-en legyenek a gyerekükkel. Valakinek dolgoznia is kell. Ez mindig is így volt. Azt meg végképp nem támogatnám, hogy tömegesen az apák maradjanak otthon és az anyák dolgozzanak. Az anyára jobban szüksége van egy picinek, mint az apára. Semmiképp nem szabadna ilyet bevezetni.
2009. ápr. 12. 04:36
 7/27 anonim ***** válasza:
43%

Sziasztok!

Nem értek veletek egyet!!!

Mi nálunk a babánk születése előtt meg volt beszélve, hogy kap egy kis időt az apuka is, hogy vele lehessen a gyermek itthon.

Legalább én is vissza tudtam menni egy kicsit az emberek közé, mert ugye az anyuka, ha bevállalja a babát, akkor nonstop a gyermekével van egész nap.

Én már a legelején 6 hét után visszamentem egy héten egyszer 4 órába a közös munkahelyünkre dolgozni.

Nekem is, a férjemnek is és a babának is nagyon jó volt!!!

Mivel nem lett annyira anyás, hogy még a wc-re se tudok elmenni! Ha valami elintézni valóm van és itthon kell hagyjam, akkor nincs sírás és kétségbe esés mit kell tenni egy gyermekkel!!

Sokszor olvasom itt a kérdések között, hogy sok anyuka, írja, jaj mit csináljak, a kisgyermekem annyira ragaszkodik hozzám, az apjával nincs el és így, hogy tudjak néha elmenni kikapcsolódni??!!

Hagyjuk egy kicsit a férfiakat is a babáinkkal lenni, akárhogy is, ha ők keresnek többet, ugyan olyan joguk van gyed-en lenni a gyermekükkel, mint nekünk!!!

2009. ápr. 12. 21:25
 8/27 anonim ***** válasza:
Igen, van joguk gyed-en lenni, eddig is volt, de a téma nem erről szól. Hanem arról, hogy gyed-en KELL lenniük....
2009. ápr. 12. 21:33
 9/27 anonim ***** válasza:
100%

Kedves utolsó! Én pl nem azt írtam, hogy apuka ne legyen a gyerekkel, vagyis ne menjen gyedre, vagy ilyesmi! Én írtam, hogy ezt családon belül had döntsék el. Nektek ezt könnyű megoldani, gondolom jó a munkahelyed, nem minimálbért kapsz. Ez a jobbik! Ebben az esetben persze simán megoldható a dolog. De pl nálunk már gáz lenne! És a kérdező is emiatt van kiakadva. Ha a párját köteleznék erre, akkor nagyon sz.rban lennének! És sajnos sok család van így. Csupán emiatt lenne gáz, ha ezt kötelezővé tennék. Abba egyet értek, hogy a gyereknek kell az apja, de sajnos olyan világban élünk, ahol dönteni kell!

Szóval azért jó, ha van olyan család, mint ti, hogy ezt így meg tudjátok oldani! Nekem is vannak ilyen ismerőseim! Anyuka nettó 250-300 ezret keres, míg apuka 70 ezret. Egyértelmű náluk, hogy ki marad otthon a gyerekkel! És apuka még tud is bánni a gyerekekkel.

Szóval én azt mondom, hogy ne tegyék ezt kötelezővé! Minden család döntse el maga, hogy ezt megengedheti vagy sem!

Egyik válaszoló

2009. ápr. 12. 21:41
 10/27 anonim ***** válasza:
Bocsi! 21.25-ösnek szólt!
2009. ápr. 12. 21:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!