Miért akarják, hogy az apáknak is majd kötelező legyen egy időre gyedre jönni? Mi lesz majd így?
Nálam a főnököm arra, hogy egy héten egyszer bemenjek dolgozni tudod mit mondana? Semmit, mert röhögőgörcsöt kapna. Úgy is úgy kivágtak volna legszívesebben 8 év ott dolgozás után, mint azt a bizonyos macskát szarni amikor megtudták, hogy már nem lehet rám számítani(!!!!!!!!), mert babázni fogok. Ők kismamákkal és anyukákkal nem óhajtanak együtt dolgozni és mindent meg is tesznek, hogy ne kelljen (ugye lehet olyan helyzetbe hozni valakit, hogy ha akar se tud ott dolgozni, mert úgy viselkednek vele és olyan helyzetetek teremtenek).
A Párom egy vagon hétvégéjén bent van plusz munkázni, a szabikat kiírják és kifizetik jutalomba. Nem várnának rá heteket azért, mert ő otthon babázgat, elkönyvelnék megbízhatatlannak és fuccs a "karrierjének".
Sziasztok!
Van egy jó könyvelőnk aki megoldotta, azt, hogy váltottuk egymást két havonta Gyedben!!! Ja és mindketten bruttó 60.000 Ft-ot keresünk, úgy, hogy mi se úszunk a pénzben, de legalább mindketten itthon tudtunk lenni a babával.
További jó értetlenkedést!
Kedves kérdező! Én azt mondom, hogy had váltsák egymást gyeden, ha megtehetik. Végtére is csak egy gyedet kapnak, tök mindegy, hogy azt anyuka vagy apuka kapja. Viszont azt sajnálom, hogy nem sikerült vele megértetnünk, hogy miért is akadékoskodunk és értetlenkedünk! Van olyan munkahely, ahol ezt meg lehet tenni. Viszont van olyan, ahol kérdezés nélkül kivágják az embert, ha kavar. Plusz mindketten ugyan annyit keresnek. Így ok, de ha apuka sokkal többet keres és a több esik ki, nem a kevesebb....
Amúgy most belegondoltam, hogy nem egy olyan apukát ismerek, aki nem tudna mit kezdeni a gyerekkel. Nem azért, mert esetleg nem kap rá lehetőséget, hanem mert egyszerűen nem tudna egész álló nap a gyerekkel mit kezdeni. Van ilyen. Ebben az esetben meg azt mondom, hogy akár családok is tönkre mehetnének! Nem véletlen szülnek a nők! Plusz még kevesebb férfi akarna gyereket!
Én a férj vagyok.
Nem szép dolog csalásról beszélni. 1: minden becsületesen be van fizetve, ezért szabályosan csalás nélkül kérhetjük azt, ami a munkaviszonyunk után jár, ezeket ti is kérhetitek. 2: Bárki nyugodtan eldöntheti mit szeretne dolgozni/babázni. nekem fontos, hogy babázhassak, akkor is ha kevés pénzből kell megélni, mert egy kisgyerek pótolhatatlan, ebből nem jó kimaradni.
Ezen kívül, ha valakinek böki a csőrét, hogy majd mindkét félnek "kötelező" lesz babázni, akkor egyedülállóként kell csinálni a dolgokat, és akkor nem lesz kinek a kötelező.
És még mielőtt, ez sem csalás, s nem ámítás, csak józan paraszt ész. Először tessék gondolkodni, aztán ,ha még van miért, lehet hőbölögni!
Még valami.
Ha egy "munkahelyen" kérdés a babázás, akkor az felejtős hely. Azon a rettenetes kizsákmányoló nyugaton valahogy jobban kedvelik az 50 éves munkaerőt a 20-30 éves taknyosok helyett, akikre nem lehet rábízni a nagyértékű árut, gépeket, stb.
Ugyanez vonatkozik a kisgyerekes szülőkre is. Bekalkulálják ha valakinek pici gyereke van, és ettől nyugodtan lehet munkahelye. Mondjuk az is igaz, hogy arrafelé elfelejtettek szólni az embereknek ,hogy válság van. Mindenki teszi a dolgát. Ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!