Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyűlöl, mert terhes vagyok!...

Gyűlöl, mert terhes vagyok! Hogyan békíthetném meg?

Figyelt kérdés

14+4 h kismama vagyok. Múlt hét vasárnap, édesapám 50.születésnapján jelentettük be férjemmel, hogy gyermeket várok. Mindenki nagyon örült, kivéve nővéremet. Láttam az arcán, hogy bántja valami, így félrevontam, és rákérdeztem.

Azt felelte, hogy az élet igazságtalan, mert ő már 28, volt két vetélése, és mivel ő az idősebb, neki "járna" először gyerek, nem pedig nekem. Majd kijelentette, hogy gyűlöl engem, és tűnjek a szeme elől, mert hasbarúg.

Múlt héten hagytam "pihenni" a dolgot, de ma felhívtam, és közölte, hogy szálljak le róla, nem akar többé beszélni velem. Szüleimnek nem akarok erről a "hisztiről" szólni, szerintem nekik is rosszul esne, továbbá felnőtt emberek vagyunk, magunk között kellene ezt megoldani. Én imádom a nővéremet, annak ellenére, hogy azért eléggé megbántott azzal a "hasbarúgás"-dologgal.

Hogyan engeszteljem ki? Vagy hagyjam békén? Én vele sírtam a vetélések után, ő is megérthetne engem nem?

2011. aug. 9. 14:27
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
84%

Ne keresd egy darabig, meg kell emésztenie, és majd rájön, hogy többet veszíthet, mint nyerhet...

Mindenesetre 2 vetélés ide-oda, ez a kis incidens nagyon árulkodó, gondolkozz el a természetén és a kapcsolaton. Hiába érzed te nagyon jónak, az ő részéről valami nem stimmel...

Csak arra alapozok, hogy mi is vártuk a csodát évekig, mégis, amikor az unokatestvérem rögtön az elején, barátnőm rögtön a + teszt után közölte velem a jó hírt, én pityeregtem örömömben, majdnem úgy reagáltam, mintha én vártam volna babát, végigkövettem a terhességet, velük izgultam és hullattam örömkönnyeket a születéskor. Most én is 35 hetes vagyok, már csak pár hét, és ők is velem örülnek. :-)

Az, hogy ennyi negatív érzés van benne, nem fogja segíteni a mihamarabbi sikerben, sőt... Azért ezt közöld vele, ha mégis találkoztok. Ha a szüleidnek feltűnik a távolságtartás, ne mondd el nekik, csak annyit, kérdezzék meg őt.

2011. aug. 9. 16:09
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
Szomorú,hogy nem tudott/tud elvonatkoztatni,és hogy a szűk-családban sem tud a más örömének örülni.Sajnos ez komoly depresszióra és "fel nem dolgozottságra utal"szakirányú segítség is elkélne neki....Ebben a szituációban,és ezek után hagyd békén,neki kellene elnézést kérni,mert nem volt korrekt veled,majd feldolgozza és átgondolja valószínűleg mert a szavaidból úgy vettem ki ,egyébként jó testvérek vagytok.Most törődj magaddal/magatokkal,és élvezd az állapotod,örülj és semmiképp ne érezd magad kényelmetlenül,mert ez nem a te "kereszted".Nekem ikertestvérem van,akinek nincs még gyereke szintén elvesztett egy babát,és bár aggódik hogy vele mi lesz(35 évesek vagyunk),mégis 1000%örült,és "élvezte"átélte velem együtt az én két terhességem,szüléseim és imádja az unokaöccseit.Az más hogy kellemetlen vadidegen boldog kismamákat látni(úton útfélen,amikor érdekelt vagy a témában)de a saját testvérét....szomorú!Kívánok mindkettőtöknek minden jót!
2011. aug. 9. 16:27
 23/27 anonim ***** válasza:
95%
Szia.Nagyon megértem a nővéred fájdalmát és irigységét,de azért nem kellett volna ilyet mondania.Nekem is volt egy vetélésem és utána 1éve próbálkoztunk már és nem jött össze amikor a húgomék bejelentették,hogy babájuk lesz.Sírva fakadtam,nem bírtam megállni,iszonyat irigy voltam,a húgom átölelgetett vígasztalt és akkor rájöttem,hogy neki meg ez esik rosszul,hogy én ezen bőgök.Rá 2 hónapra terhes lettem,de kórházba kerültem vele egy kis vérezgetéssel.Hétfőn kiengedtek a húgomat meg behozták,mert nem fejlődött a baba,kevés volt a magzatvíz,iszonyat lelki ismeret furdalásom volt,hogy sajnáltam és irigyeltem tőle.Akkor azon imádkoztam,hogy ha választani kell akkor inkább az ő babája maradjon meg.Ennek már 2,5 éve,Mind kettőnknek egészséges gyönyörű kisfúnk van.Hagyd egy kicsit a nővéredet,had gondolkozzon el egy kicsit,rájön majd,hogy megbántott és keresni fog.A babádat pedig imádni fogja!Gratulálok és boldog babavárást kívánok!
2011. aug. 9. 17:47
 24/27 anonim ***** válasza:
60%

Nyilván eszébe nem jutna valóban hasba rúgni, egyszerűen csak szenved szerencsétlen. Gondolom azt akarta érzékeltetni ezzel, hogy ő milyen fájdalmat élt át.

Nem kell vele foglalkozni. Majd megbékül.

2011. aug. 9. 18:41
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
Szia,nem volt szép a viselkedése,de hidd el,hogy idővel rendbe jön a kapcsolatotok.Még friss a sérülése és nagyon szeretne ő is gyermeket.Velem nem pontosan ugyanez történt,de én is pipa voltam,csak a másik oldalról.Unokatesóm szeretett apukám halotti torán jelentette be fülig érő szájjal,hogy a második gyermekét hordja a pocakjába,aminek nagyon örültem tényleg,csak nem a megfelelő helyszínt választotta a bejelentéséhez.Iszonyat bunkónak éreztem őt,mégsem hordtam őt le a sárga földig,sőt semmit nem tettem,higgadtan gratuláltam neki.Ez nem azt jelenti,hogy te rossz időbe jelentetted be a terhességet,ellenkezőleg,azt próbálom ezzel mondani,hogy testvéred viselkedhetett volna.Megértem,ha sírva fakad,még a fájdalmát is,de durva volt,amit mondott.
2011. aug. 9. 19:34
 26/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm az újonnan érkezett hozzászólásokat is!

Mint már írtam, megfogadom a tanácsaitokat, és nem hívom, nem zargatom őt. Szüleimnek viszont csak akkor mondom el ezt, ha már nagyon muszály, nem szeretném őket terhelni.

Természetesen megértem a nővéremet, mint írtam a kérdésnél is, én együtt sírtam vele a vetélések után, átéreztem már akkor is, hogy mekkor fájdalom ez neki!

A történtektől függetlenül nagyon remélem, hogy mihamarabb összejön nekik a baba!

És tényleg köszönöm a véleményeket/tanácsokat!

2011. aug. 10. 09:56
 27/27 anonim ***** válasza:
Azóta sikerült neki? Kibékültetek?
2019. márc. 23. 21:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!