Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyűlöl, mert terhes vagyok!...

Gyűlöl, mert terhes vagyok! Hogyan békíthetném meg?

Figyelt kérdés

14+4 h kismama vagyok. Múlt hét vasárnap, édesapám 50.születésnapján jelentettük be férjemmel, hogy gyermeket várok. Mindenki nagyon örült, kivéve nővéremet. Láttam az arcán, hogy bántja valami, így félrevontam, és rákérdeztem.

Azt felelte, hogy az élet igazságtalan, mert ő már 28, volt két vetélése, és mivel ő az idősebb, neki "járna" először gyerek, nem pedig nekem. Majd kijelentette, hogy gyűlöl engem, és tűnjek a szeme elől, mert hasbarúg.

Múlt héten hagytam "pihenni" a dolgot, de ma felhívtam, és közölte, hogy szálljak le róla, nem akar többé beszélni velem. Szüleimnek nem akarok erről a "hisztiről" szólni, szerintem nekik is rosszul esne, továbbá felnőtt emberek vagyunk, magunk között kellene ezt megoldani. Én imádom a nővéremet, annak ellenére, hogy azért eléggé megbántott azzal a "hasbarúgás"-dologgal.

Hogyan engeszteljem ki? Vagy hagyjam békén? Én vele sírtam a vetélések után, ő is megérthetne engem nem?

2011. aug. 9. 14:27
1 2 3
 1/27 A kérdező kommentje:
A múlt hét vasárnapot NEM a tegnapelőtti napra értettem :S Elírtam bocsi...
2011. aug. 9. 14:28
 2/27 anonim ***** válasza:
89%

Én nem foglalkoznék vele, biztosan nem keresném őt.

Az ő baja lesz, ha nem láthatja majd a babádat.

De sajnállak emiatt :(

2011. aug. 9. 14:29
 3/27 A kérdező kommentje:
:( Köszi... De komolyan, még nekem van BŰNTUDATOM!!!
2011. aug. 9. 14:31
 4/27 skarma ***** válasza:
96%

Neked ne legyen bűntudatod...

Egy kicsit megértem, mert borzasztó irigy lehet, és sajnálom is őt, de nem valami felnőtt dolog téged büntetni ezzel. Szerintem egy kicsit hagyd békén, majd jelentkezik ha akar.

2011. aug. 9. 14:33
 5/27 anonim ***** válasza:
65%

Szia!

Ez nagyon nehéz ügy!

Nekem is volt vetélésem, és nehezen dolgoztam fel.

Sajnos a legtöbb nő akinek volt vetélése, és még nincs babája, valami megmagyarázhatatlan irigységet érez a kismamák iránt.

Ez nem azt jelenti, hogy nem szeret, csak nehéz neki.

Én azt tanácsolom, semmiképp ne vedd magadra, és légy felé türelemmel.

2011. aug. 9. 14:35
 6/27 anonim ***** válasza:
53%

elég primitív a nővéred

ne keresd őt és ha meglesz a gyerek, sose hagyd vele egyedül

2011. aug. 9. 14:35
 7/27 anonim ***** válasza:
79%
Sajnos nem tehetsz mást, minthogy nem keresed és vársz. Idő kell neki, hogy megeméssze neked előbb lesz babád, mint neki. Rád vetíti most a haragját és a keserűségét amiért neki még nincs gyermeke. Emellett féltékeny, mert a központba kerültél. Adj neki időt. Ha jó volt a kapcsolatotok, előbb utóbb hiányozni fog neki a testvére és megkeres. A te várandósságod most a saját "hiányosságára" emlékezteti ezért nagyon nagyon dühös.
2011. aug. 9. 14:36
 8/27 anonim ***** válasza:
100%

Bocsánat, hogy ezt írom, de szörnyű lehet a nővéred természete. Nemhogy örülne, hogy lesz egy kisbabád, még ilyeneket mond, hogy hasbarúg? Tudod én biztos nem állnék vele szóba. Hogy lehet ilyen primkó???

Barátnőm nővére idősebb barátnőmnél 5 évvel, többször volt már inszemináció, lombik, stb, és mind sikertelen volt, nincs babájuk. Barátnőmnek 2,5 éves lesz a kisfia, és szerintem a kis keresztfiát úgy szereti, mintha a saját gyereke lenne, a húgát is óvta, mindenben segítette a terhessége alatt. Szerintem ez lenne a normális hozzáállás, nem az, ahogy a te nővéred viselkedik.

2011. aug. 9. 14:40
 9/27 skarma ***** válasza:
100%
Egyébként is, ha átélte a vetélést, hogy mondhat olyat hogy hasba rúg???
2011. aug. 9. 14:41
 10/27 anonim ***** válasza:
100%
Ne legyen bűntudatod, és egyelőre hagyd a nővéredet, kerüld is el, aztán majd meglátod idővel enyhül-e. De most hagyd!
2011. aug. 9. 14:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!