Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen külön szobában aludni?

Milyen külön szobában aludni?

Figyelt kérdés

Lassan 5 hónapos lesz a kislányom, és 1-2 héten belül tervezzük, hogy külön szobája lesz a picúrnak. Eddig mellettünk aludt a kiságyban, így állandóan felébredtem, ha valami baj volt, éhes volt, sb. de mi lesz, ha külön szobában alszunk? Hogy fogom meghallani ha vmi van? napközben amikor alszik bébiőrt használunk, éjszaka is azt használjam? (légzésfigyelő nincs) Attól félek, mi lesz ha nem ébredek fel, ugyanis a babám nem sír, csak halkan nyöszörög.

Egyből aludjunk másik szobában, vagy először csak pár órát, és fokozatosan hozzászoktatni? hogyan csináltátok?

2009. ápr. 9. 14:49
 1/4 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem, ha ennyire izgulsz várj még egy kicsit azzal a külön szobával. Bőven ráérsz még külön szoktatni.
2009. ápr. 9. 14:53
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha nincs messze a két szoba és nyitva az ajtók, akkor ugyanúgy meghallod, mint eddig. De nyugi, nagy baj nem lehet. Ha a nyöszörgést nem hallanád meg, úgyis hangnemet vált :) De ha olyan vagy mint én, akkor arra is felébredsz, ha csak másik oldalra fordul.

Ági

2009. ápr. 9. 14:58
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom 4 hós volt amikor átköltöztettük. Teljesen zökkenőmentes volt a dolog. Pedig én is féltem tőle. Az első nap ott aludtam vele egy heverőn /ha nincs a föld is megfelel/.Semmi gond nem volt ezért a második nap már csak megágyaztam magamnak, hogy átmehessek, ha kell. Nem volt rá szükség. Azóta külön alszik, már 2 éves. Eleinte nyitva hagytam a szoba ajtót, de rájöttem, hogy zárt ajtón keresztül is meghallom. Nem mondom van olyan éjszaka, hogy 5x is felkel, de általában megitatom és visszaalszik. Most még könnyebben megszokja, mint később. Ha az megnyugtat az első napokban használd a bébiőrt. De nem biztos, hogy minden nyöszörgésre be kell menni.
2009. ápr. 9. 15:27
 4/4 anonim ***** válasza:

Minden anyában felmerül ez a kérdés, és utólag csak mosolyogsz magadon, hogy miért nem tetted már előbb külön:-)

Lányom 4 hósan került külön szobába, én is rettegtem, mert ő sem sír, csak nyöszög, ha felébred, és a mai napig eszik még éjjel egyzser legalább, pedig 10 hós.

Meg fogod hallani, mert működik az anyai ösztönöd.

Presze a szobák ajtajai legyenek legalább résnyire nyitva.

De ha van bébiőr, no problem, akárhol meghallod a kicsit:-)

Én azóta sokkal jobban alszom, mert nem ébredek fel minden mozdulatára a kicsinek, csak akkor, ha mennem kell:-)

Nyugodj meg ,minden rendben lesz

És ezt nem kell szoktatni, egyik este fogod, és ott altatod:-)

2009. ápr. 9. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!