Tényleg rossz anya vagyok, csak mert jut magamra is egy kis időm? Elegem van már a kritikából!
Elegem van már abból, hogy valaki rossz anyának nevezzen azért, mert nagy ritkán édesanyámra hagyom a picit (8hós), és elmegyek kozmetikushoz, fodrászhoz, vagy férjemmel elmegyünk moziba, de akkor is, mint a jógyerekek már 8ra otthon is vagyunk. Vagy megiszok egy kávét a barátnőmmel, miközben férjem otthon elvan a fiunkkal.
Ebből nem csinálunk rendszert, eddig még havi egy alkalomnál többször nem fordult ilyen elő, mellesleg a gyerek 4 hónapos koráig a bevásárláson/sétán/egyéb ilyen dolgokon kívül ki nem tettem a lában a kapun.
Bárhova máshová megyek: vásárolni, postára stb., mindig velem van a fiam.
De szerintem nekem jár havonta 2 óra "kikapcsolódás". Másokat is ért már emiatt kritika?
Köszi a válaszokat, amit ti csináltok, az is jó megoldás, mármint ez a minden második péntek! Jó kis feltöltődés :))
Or-An, mint már írtam, a 40 feletti korosztály. Ma például édesanyám szomszédasszonya, mikor mentem a fiamért. Épp kint állt az udvaron, és jó hangosan megszólalt, hogy: "annak a szegény gyereknek még az anyja mellett lenne a helye a nap 24 órájában!" Sajnos ezeket nem tudom szó nélkül hagyni, így megkérdeztem, hogy "Á. néni szerint a wc-re is magammal kellene vinnem?" Megsértődött.
"1-2 éve szinte egész nap egyedül van otthon pedig van anyja, apja, nagyszülei, egyéb rokonok. és senki nem szól be az anyjának. más ismerősöm meg napi 2 órát ha van a gyerekekkel és azok meg szinte egész nap a dédiéknél vannak hétvégén is"
Na szerintem inkább az ilyen szülőket kellene oltogatni... Az ilyenekről sajnos megvan a véleményem...
De ezekre ne ne adj.
Anyukám pl. a mai napig megkérdezi, amikor nagy ritkán a lányokkal elmegyünk borozni (ill. én már nem a babám miatt),hogy mit szól ehhez a férjem!:)) Olyan cuki! Ennyi év alatt sem szokta meg,hogy mi nem úgy élünk,ahogy ők apuval. Nálunk nem bűn külön elmenni néha. Sőt voltunk már külön lányos és fiús hosszúhétvégén. A szülők nagy megrökönyödésére!:)
Dehogy vagy rossz anya! Akkor én is az lennék, meg sokan mások, holott nem vagyunk.
Én is el szoktam menni manikür-pedikürre, ritkán fodrászhoz, mert hosszú hajam van, így nem igényel fodrászt.
El szoktunk menni a férjemmel néha moziba, vagy kettesben vásárolni, étterembe vagy motorozni.
A gyerekünk imád a nagymamáéknál lenni, mindegy melyiknél.
Éjszakai kiruccanásaink nincsenek, arra nem vágyok.
De mindez teljesen belefér, én emiatt egy percig nem érzem magam rossz anyának.
Anyósom minden héten egy délután a gyerekekkel van. És ez már nagyon rég óta így van. A nagyot nem emlékszem pontosan mikor hagytam rá először, de a pici két hónapos korától már "bekapcsolódott". Régebben tornázni jártam, mostanában pedig a férjemmel "randizunk".
Nagy lányom (4), mindig kérdezi, hogy "ma szerda van? akkor "randinap"!" És örül nagyon.
Szeret a nagyival lenni, mi is élvezzük, a nagyi meg még inkább. Ez mindenkinek jó!
Sőt, mi évente 2-3 napra elutazunk kettesben! (amikor pici a kicsi, akkor őt még magunkkal visszük)
Én nem találkoztam olyannal, ki nehezményezte volna ezt, inkább irigykedni szoktak azok, akik nem ennyire szerencsések a nagyival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!