Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha édesapámék ikrek, akkor...

Ha édesapámék ikrek, akkor nekem lehetnek ikreim?

Figyelt kérdés
Úgy tudom, hogy nagy ennek az esélye. Sajnos a családról nem tudok semmit, mert örökbefogadták őket. Én lány vagyok egyébként. Még egyelőre nem szeretnék gyermeket, csak kíváncsi vagyok. Esetleg van itt olyan, akinél hasonló a helyzet, és ikrei lettek?
2009. ápr. 8. 19:10
 1/7 anonim ***** válasza:
51%

Ne aggódj,

mert nem sokkal nagyobb erre az esély, mint általában, de mivel ma már ez hamar kiderül, megoldott a "szülesztés", szükség esetén császármetszés.

2009. ápr. 8. 19:19
 2/7 anonim ***** válasza:
79%
Én úgy tudom, hogy az ikrekre való hajlam anyai ágon öröklődhet. Ettől függetlenül minden sorozat elkezdődik egyszer. A tesómnak is volt iker terhessége, tudomásunk szerint minden családi előzmény nélkül, és a sógornőjének is ikrei vannak.
2009. ápr. 8. 19:20
 3/7 anonim ***** válasza:
79%
én is úgy tudom,hogy anyai ágon öröklődik-de ebben a világban bármi megeshet.
2009. ápr. 8. 19:28
 4/7 anonim ***** válasza:
75%

Férjem családjában van több ikerpár, pl a mamája testéveri is ikrek voltak.

Én is esélyes voltam ikrekred,de egy lányom lett.

Én is úgy tudom, anyai ágon öröklődik.

De ezt nem lehet előre tudni.

És általában az első uhon már kiderül, ha ikrek.

2009. ápr. 8. 19:52
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Az ikerterhesség érdekes dolog. Először is nem mindegy, hogy 1 vagy 2 petéjű ikrek az édesapádék.

Az egypetéjű ikresség anyai ágon öröklődik.

A kétpetéjű ikresség pedig nem öröklődik, mivel sok mindentől függ, hogy hány pete érik meg egy ciklus során. Lehet, hogy valakinek gyógyszer hatására több petesejtje is megérik, s mind meg is fogan.

Az ikerterhesség egyértelműen nem állapítható meg az első UH során. Így járt az unokatestvérem. Akinek csak a 10. héten tudták megmondani, hogy nem 2, hanem 3 babája lesz!

2009. ápr. 8. 20:12
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigieket!

Apuék egypetéjű ikrek. Ha anyai ágon öröklődik, akkor lenne ez esélyesebb nálam, ha anyuék lennének ikrek, jól értem?

2009. ápr. 8. 20:48
 7/7 A kérdező kommentje:
És nem tudom, hogy ki pontozgatott le, számomra minden válasz hasznos volt.
2009. ápr. 8. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!