Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyire valószínű, hogy...

Mennyire valószínű, hogy nekem is ikreim lesznek?

Figyelt kérdés
Apukámnak van egy ikertestvére. Anyai ágon unokatesómék ikrek, nekik a nővére is ikreket vár.
2011. ápr. 10. 17:29
 1/6 anonim ***** válasza:

Èn úgy tudom az egypetéjü ikerség akkor gyakori ha a nönek az apja iker volt.

De kétpetéjü ikrei bárkinek lehetnek, az csak két petesejt együttes megérése.

szóval szerintem igen nagy az esély.

2011. ápr. 10. 17:49
 2/6 anonim ***** válasza:
Akkor nekem is van rá esélyem?Nincs iker a családban, felmenők között,de lehet jó lenne:)
2011. ápr. 10. 18:15
 3/6 anonim ***** válasza:
Nekem apai nagyapámnak volt ikertestvére. De csak egy baba van a pocakomban. :) Egyébként mindenkinél meg van rá az esély, hogy ikreket szüljön. Nem mindig számít, hogy van-e, volt-e már a családban iker.
2011. ápr. 10. 18:51
 4/6 anonim ***** válasza:

Azért valamivel több az esélyed, mint ha nem lenne iker a családban. Ráadásul második generációnként öröklődik, tehát esélyes vagy.

Mondjuk én élő ellenpélda vagyok. Apám iker, férjem apja is iker, egypetéjűek mind. Egyébként is volt több iker a távolabbi családban. Én kétszer szültem és egyszer sem ikreket. Örűltem neki, most már úgy gondolom, lehet, hogy jó(jobb) lett volna, ha inkább ikrek a fiaim.

2011. ápr. 10. 21:39
 5/6 anonim ***** válasza:

En eddig ugy tudtam, hogy az ikerterhesseg anyai agon orokolheto, apai agon teljesen mindegy, hogy volt-e iker a csaladban.

Rakerestem, ezt talaltam:

"Az ikerterhesség gyakorisága

- Bebizonyosodott, hogy a 40 év feletti nők esetében gyakoribb az ikerszülés, mivel az agyalapi mirigy, amely a petesejt képződését és érését hivatott szabályozni, sürgeti annak termelését. A terhességek számával arányosan nő az ikerterhesség valószínűsége, szintén az agyalapi mirigy működésének köszönhetően. Ennek tudatában elmondhatjuk, hogy az agyalapi mirigy relatív súlya különbözik a fehér, fekete, illetve sárga bőrű népeknél. Az iker- vagy többes terhesség tehát leggyakoribb a sötét bőrűeknél, legritkább pedig a keleti népeknél. Az ikerterhességre való hajlam csakis anyai ágon örökölhető, és az ikerpárok egyedeinek ötször nagyobb esélyük van arra, hogy maguk is ikrek szüleivé váljanak, mint a nem ikerterhességből születetteknek."

2011. ápr. 11. 10:12
 6/6 anonim ***** válasza:
Én vagyok a kívétel.Semmilyen ágon nincsenek ikrek sem az enyém sem a férjem családjában visszavezetve.Mindketten fehér börűek vagyunk,nagyon könnyen leégünk.22 éves voltam,mikor terhes lettem 1 év próbálkozás után spontán egypetéjű ikrek.Semmi extra nem volt amire rá tudnám fogni,miért lettek ikrek.Lettek és kész!!!Imádom őket.
2011. ápr. 11. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!