Hogyan "kezeljem/oldjam meg" ezt a helyzetet?
Szombaton esküvőre vagyunk hivatalosak, és már tudjuk, hogy dohányzó lesz helység, ahol a lagzit fogják tartani. Mióta várandós vagyok, hányingerem van a cigifüsttől, pedig előtte dohányoztam én is. Kértük a "főszervezőt" (a menyasszony anyukáját), hogy alakítsa már át legyen szíves az ülésrendet úgy, hogy ablak mellé kerüljek, hogy ki tudjam nyitni,ha már nagy a füst + remélem jó idő lesz és alapból nyitva lesz az ablak. Erre azt felelte, hogy NEM, az ülésrenden már nem lehet változtatni, arról nem ők tehetnek, hogy én a meghívás óta terhes lettem, és nem bírom a füstöt...
Mi legyen? Most akkor csak a szertartásra menjünk el? De a fiatal pár számít ránk, nagyon jóban vagyunk, ők is végig ott voltak a mi lagzinkon.
De ha annyira nagyon jóban vagytok az ifjú párral, akkor felőlük kéne közelíteni, hogy rendezzék már el a dolgot a leendő örömanyával. Az ő szavukra csak hallgat. Mondjátok meg nekik, hogy másképp nem fogtok tudni részt venni a vacsorán, értsék meg, hogy a baba fontosabb.
Ha tényleg jóban vagytok, kapcsolni fognak és intézkednek.
HÁt nekem egy elég durva dolog fordult meg a fejemben. El kéne menni, és ha nem bírod, akkor az örömanyára rókázni!
Bár ezt csak most mondom, első felindulásomban, biztos nem tennék ilyet. Elmennék a lagzira, és ha nem bírnám akkor eljönnék. Ezért az ifjú pár sem haragudhat meg.
Gáz, nem gáz, de én nem terhesen sem mennék el olyan esküvőre, ahol vágni lehet a cigifüstöt. Nálunk szerencsére senki nem dohányzik, így nem vagyok hozzászokva. Már a füstös kocsmákat is kerüljük, nem úgy, mint "fiatal" korunkban, amikor mindegy volt... nemhogy terhesen.
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy nincsenek rád tekintettel, ezért a helyedben nem érdekelne, ha sértődés lenne belőle. Ha ezt nem tudják megérteni, akkor szívják csak ők a füstöt...
Én nem hiszek a szavak erejében, egy dohányos ha cigizni akar, rágyújt. Ha nem a melletted ülő, akkor a másik, mindegy, de zárt térben elég durva. Még szabadtéren sem bírtam elviselni, mikor terhes voltam: Erdő szélén, jó levegőn jazzkoncerten, és nem szívhattam nagyokat a jó levegőből, mert valaki mindig szívta a bagót, és nem mellettem :o( Szóval én nem mennék.
Köszönöm a hozzászólásaitokat!!!
Férjemmel átrágtuk még egyszer a dolgot tegnap este, és úgy döntöttük, hogy csak a szertartásra megyünk el. Ha megértik, akkor jó, ha meg sértődés lesz... hát, most nem igazán tud érdekelni a dolog.
Még egyszer köszönöm mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!