A barátommal pont egy éve próbálkozunk, mert gyereket szeretnénk. És a legjobb barátnőm lehet, hogy terhes. Hogy kezeljem ezt a helyzetet?
Szia!
Na haragudj,de milyen barátnő vagy te???
Én akkor is tudok örülni a barátaim örömének,sikereinek,ha nekem ugyanaz nem jön össze.Ez a "dögöljön meg a szomszéd tehene is ha az enyém megdöglött" nagyon kiábrándító gondolkodásmód,nekem nem lenne szükségem ilyen barátokra.
El hiszem,hogy el vagy keseredve mert neked még nem sikerült a baba,de ez akkor sem ok az ilyen viselkedésre.
Egyébként én a barátaimtól nem akartam még soha gyereket,csak a férjemtől.(Bocs,ezt csak úgy megjegyzem)
Szerintem próbálj meg máshogy gondolkozni,mert ez neked sem jó.És az sem,ha elveszíted emiatt a barátaidat és magadra maradsz.Ha meg szeretnéd tartani a barátnőd barátságát,akkor ne,vagy csak nagyon finoman mondd el neki ezeket az érzéseidet.És azt is vedd figyelembe,ha ő állapotos,akkor most érzékeny neki ez a korszak,és igyekezz nem megbántani.Ne legyél ennyire önző,próbálj meg te is együtt örülni a barátnőddel,talán el is terelnéd kicsit a figyelmedet a saját problémádról,és közbe észrevétlen is beköltözne a pocaklakó hozzátok,ha nem görcsölsz rajt annyit.
Sok sikert,üdv
megkérdezhetem,hogy mennyi idős vagy?
Mert vagy nagyon gyerek még,vagy pedig nem egy lángész.
Nekem sem jött minden össze az életembe,vagy csak úgy,hogy nagyon sokat kellett várnom rá.De egészséges felnőtt ember az érzelmeit kordában tudja tartani,ez a viselkedésmód a gyerekekre jellemző.
Egyébként itt azért szoktak kérdéseket feltenni,mert véleményekre kíváncsiak az emberek.És nem biztos,hogy mindig azt olvassák amit szeretnének.
Szia.
Ismerem az érze´st.Mink is már próbálkoztunk 8 hónapja,mikor a bara´tnöm terhes lett,pedig nem is akarták,de megtartotta´k.Tudom,hogy nehéz.Aztán 3 hónap múlva nekünk is sikerült.Ne aggódj,próba´ld annyira nem akarni a babát,engedj fel,és hidd el ,hogy jelentkezni fog a baba.
ne mondj a b.nödnek semmit,csak gratulálj.Ne irigykedj,lessz neked is.Àlltalában aki nem akar,hamarabb összejön.
16hetes kislány anyukája
bocs, nem akarok offolni, de rosszul vagyok az olyanoktol, aki azt irta, hogy o a barataitol nem akar gyereket csak a ferjetol... nem az 1800as evekben elunk amikor szegyen volt teherbe esni ugy ha valaki nincs ferjnel... es ha en nem akarok ferjhez menni? Mennyivel er kevesebbet az en kapcsolatom ha egyutt vagyunk 6 eve es babank lesz mint aze aki hipp-hopp osszehazasodik 1-2 ev utan jon a gyerek aztan elvalik? Attol hogy en nem a ferjemnek hivom a paromat hanem a baratomnak meg ugyanugy szeretjuk egymast... orulj a tokeletes eletednek, hazassag, kocsi, lakas, kutya, gyumolcscentrifuga, gyerek...
Egyebkent tokeletesen ertheto hogy irigy vagy ha regota varsz a babara, mi meg nem is terveztuk de amikor tesomnak lett meg voltam bolondulva, folyton en akartam foglalkozni a babaval es a tesom volt nem a baratnom, persze lehet szorosabb kapcsolatod a baratnodel mint tesoddal. Es buntudatom se volt! Szerintem ha elmondod neki oszinten, hogy mindenben mellette allsz de irigykedsz ra es tenyleg jo baratnok vagytok meg fogja erteni, attol meg az ember nem valtozik at valaki massa mert terhes lesz. Kerd meg hogy vonjon be a dolgokba mondja el milyen erzes, neked ugy konnyebb lesz a sajat terhesseged, fel tudsz kicsit keszulni. Ne arra gondolj hogy neked sose lesz hanem arra, hogy hamarosan te is atelheted ezeket az erzeseket, ha a paroddal mindketten egeszsegesek vagytok akkor tenyleg nincs akadalya! Szerintem egyebkent is jobb mentalisan elobb rakeszulni mint a kesz helyzeten agyalni, nekunk hirtelen jott jobb lett volna felkeszulni ra.
Szoritok neked hogy mahar osszejojjon a baba, jon az ha ugy erzi itt az ideje! :) Sok sikert, kellemes probalkozast! :)
Mindenképp fel kell magadban dolgoznod a dolgot, hogy a végén már csak az öröm maradjon... ebben segíthet a barátod is akár, beszéljetek róla, őszintén, felszabadultan.
Nekem van egy igazán jó bnőm, én mondjuk az ilyesmit is meg tudnám vele beszélni... nem bántóan, csak őszinte vallomásként, és tudva azt, hogy mindent megteszek, hogy a rossz érzés eltűnjön belőlem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!