Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha megtehetnétek, akkor...

Ha megtehetnétek, akkor kiköltöznétek a majdnem 3 éves gyermeketekkel Németországba?

Figyelt kérdés
A párom kinn dolgozik egy lassan 2 éve. Bérel ott egy lakást is, mert ritkán tud hazajönni. Eddig meg sem fordult a fejünkben, hogy kiköltözzünk, de egyre többet gondolunk erre (már csak az ország gazdasági helyzete miatt is) Szeptemberben kimegyek én is a lányommal néhány hétre hozzá, azt mondta, hogy akkor majd meglátom, hogy tudnék e ott élni. Ő egy nagyon barátságos kisvárosban dolgozik, él, de sokan vannak ott magyarok. Csak bennem bujkál az, hogy a nagyszülők ehhez mit fognak szólni, mert mind anyósomék, mind anyumék nagyon igénylik azt, hogy havonta legalább egyszer találkozzunk, közben pedig ők is 80 illetve 100km-re laknak tőlünk. A megélhetésünk pedig ezerszer jobb lenne, és a párom is azt mondja, hogy jöhetnének a kistesók a lányomnak(még szeretnék 1-2 gyerkőcöt), nem kéne dolgoznom még, jobban meg tudnánk mégis élni. Ti mit tennétek?
2011. júl. 28. 07:37
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Én nem értem azt, akinek a 2,5 szobás lakás kicsi..hálószobáról van szó, és a nagybácsi csak addig élne ott, amíg mi oda nem költöznénk, ő akkor elmenne másikba.

Magyar kiközvetítéssel német cégnél dolgozik, határozott szerződéssel, és kap magyar és német fizut is. Azt hogy mennyit az a mi titkunk, de jópárszorosát a magyar minimálbérnek, teljesen bejelentett, legálisan. Ha ne adj isten valamiért mégis valamiért elküldenék, akkor is simán találna munkát a végzettsége és a nyelvtudása végett, na meg nagyon talpraesett, így nem hiszem, hogy komoly gondot jelentene. Ezt is anno 3 hét alatt találta, intézte, utazott is. Mondta még elszántan, hogy kinn szeretne dolgozni, megbeszéltük, keresett, intézkedett, ennyi.

2011. júl. 28. 08:57
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Komolyan kérdezed?? Ha valaki felajánlaná csomagolnék és mennék gondolkodás nélkül..:) Sokkal jobban élnek kint az emberek...:)
2011. júl. 28. 09:15
 13/21 anonim ***** válasza:
52%

még mindig a harmadik vagyok.

itt akkor még egy probléma felmerül. a biztosítás. gondolom magyar eus biztosítással van kint a férjed. de hogy akarod orvoshoz vinni a gyerekedet? mert ugye erre az eus biztosításra csak addig látnak el míg sürgös, de pl lázas a gyerek adnak lázcsillapítást de ha stabil és nincs baja akkor nem küldenek tovább. vagy még egy nagy kérdést felmerít hogy pl egy combnyaktörése lesz valakinek amivel hónapokig nem lehet utazni de rehabilitációs betegség. vagy is ott ellátnak megmütenek és kitesznek a korházból mert a biztosítás már rehailtációt nem áll, de haza kéne jönni, na de még hetekig (amikor már kellene tornázni stb...) nem tud utazni az illetö, és egy orovsi haza szállítás 10000€ körül van. (írom ezt mert épp egy éve volt egy hasonló szitu amiben nekem kellett tolmácsolnom)

egy gyerek állandóan beteg vagy van valami neki. aztán ott vannak az évenkénti vizsgálatok. szóval biztosítás nélkül gyerekkel elég rizikos kint lenni.

és másfél szoba nagyon kevés hosszú távon.

szóval szerintem menjetek ki arra a pár hétre minél elöbb és nézzétek meg hogy is tudtok megélni. arra az idöre akár utasbiztosítást is köthetsz, és megérdeklödheted hogy hogy is megy a biztosítás, habár azt hiszem a minimum 140€ havonta, így a gyereked is biztosítva lesz.

2011. júl. 28. 09:19
 14/21 A kérdező kommentje:

Mondom 2,5 szoba..

Miért, ha aztán ott letelepedünk, akkor miért lenne az orvos macerás, ha évek múltán akár állampolgárok lennénk?

Na mindegy, ne haragudj kedves utolsó, de szerintem belőled már az irigység beszél, mert túl kombinálod a dolgokat..

2011. júl. 28. 11:30
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Meg sem fordulna a fejemben, hogy távol éljek a gyermekem apjától azért, mert a nagyszülők mit szólnának.

Ez nem kérdés, csomagolj!! :))

2011. júl. 28. 11:38
 16/21 anonim ***** válasza:

A helyedben mennék - mivel a nyelvet is tudod, a férjed munkahelye is relativ biztos, a lakás is megfelelö. szerintem nem kell sokat gondolkodni.

A betegbiztositáshoz meg annyit, hogy egyrészt ott ha a férjednek van betgebiztositása (és ott kell, hogy legyen), akkor az az egész családra érvényes, tehát a gyerek is automaitkusan biztositva van. Màsrészt meg miért kellene egy gyereknek állandóan betegnek lennie?

Nekem a négy gyerekem gyakorlatilag évente esetleg egyszer betegszik meg, orvosnál jóformán csak akkor vagyunk, amikor a kötelezö vizsgálatok illetve a védöoltások miatt kell menni.

2011. júl. 28. 13:21
 17/21 A kérdező kommentje:
Persze hogy van betegbiztosítása. Volt már egy üzemi balesete, azért se kellett egyetlen petákot sem fizetnie.
2011. júl. 28. 14:41
 18/21 anonim ***** válasza:

Én csak azt nem értem ilyen körülmények között miért nem mentél már réges rég a férjed után. Nem értem a problémádat, van jó lakás, jó fizu, mindketten beszélitek a nyelvet, tehát nem vagytok elveszve, a gyerek is hamar beilleszkedik majd az óvodába. Ha a nagyszülők az egyedüli probléma, akkor szerintem megtehetitek hogy pár havonta vesztek nekik egy olcsó repülőjegyet, hogy kijöjjenek. Mondjuk abból a pénzből, amiből a férjed amúgy arra költött volna hogy hozzátok hazautazik.

Én is külföldön élek, a férjem után mentem, el sem tudnám képzelni így az életet hogy több évig alig látom.

2011. júl. 28. 14:49
 19/21 ava87 ***** válasza:

Simán. Meg is tesszük majd, csak nem Németországba, hanem Angliába. Végig lett ez gondolva, csak nyerünk vele, ha kimegyünk mindannyian.

A nagyszülők sem lesznek elhanyagolva, oké, nem fogunk ilyen gyakran találkozni, mint most, de azért telefon, net ott van, és 2-3 havonta biztos haza tudunk jönni, hacsak egy kis időre is.

2011. júl. 28. 16:14
 20/21 anonim ***** válasza:
utolsónak: 2-3 havonta nem fogtok tudni hazamenni egész családostul, vagy akkor nem tesztek félre. Én is itt élek és tudom, hogy mi mennyibe kerül.... nálunk anyu jön, évente kb kétszer. És azért ő jön, mert az olcsóbb, mint nekünk, kettőnknek hazamenni. És mi nem is keresünk rosszul!
2011. júl. 28. 17:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!