Milyen nevekhez kapcsolódnak előítéletek?
legyen Orália
na azt tuti nem adta a kisebbség a gyerekének :-DDD
rendkívül ritka amúgy talán ha 10 lányt neveznek is szép hazánkban :-P
Nálunk a kisebbség körében kedvelt nevek:
Krisztofer, Márk, Vanessza, Viktória, Arabella, Mercédesz.
Viszont adják ezeket a neveket ők is:
Dávid, Attila, Laura, Eszter, Noémi.
Ne ez alapján dönts, hanem ízlelgesd a neveket, mit tudnál elképzelni a saját gyerekednek születésétől fogva úgy, hogy ne bánd meg a névadást!
Nekem tetszik a Léna, Cserne, Villő, Csenge, Merse, Bence, Zétény, Csoma.
Előítéleteim nincsenek, ismerek egy cigány kisfiút akinek Brendon a neve, na és? Kit érdekel, legyen az ha az anyjának tetszik. Ha nem is magyar nevet adunk a gyerekeinknek legalább egy kicsit legyen magyaros, de ne úgy h Rikárdó :)
Engem egyébként Ráhelnak hívnak és magyar vagyok, és nem azért adta anyám ezt a nevet nekem mert cigány név, nem is az sztem, és nem is azért mert annyira bibliás, csak mert ezt a nevet érezte hogy ez való nekem.
Nekem amugy a magyar nevek tetszenek, a Hunor is:) De nem ez alapján fogok választani a gyerekeimnek nevet.
Nekem inkább akkor van "előítéletem" - bár nem ez a jó szó - egy névvel, amikor ismerek valakit, és nem szeretem valamiért. akkor azt a nevet tuti nem adnám a gyerekemnek. Pl ilyen nálam az Eszter.
Egyébként van Georgina ismerősöm, Dzsinának becéztük, és köze nincs a kisebbséghez.
Írták a Noémit. Lányom pl Noémi. Olvasd el a jelentését.
Egyébként még az is egy jó módszer (szerintem) ha a tetszős nevek jelentését elolvasod. Tudod, van az a mondás, hogy Nomen Est Omen. Remélem a lányomra igaz lesz :o)
Jó keresgélést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!