Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen nevekhez kapcsolódnak...

Milyen nevekhez kapcsolódnak előítéletek?

Figyelt kérdés
elég sok névről olvasom itt, hogy a kisebbség adja gyakran - próbálok óvatosan fogalmazni - pl. Rikárdó, Dzsenifer. mik tartoznak még ide?
2011. júl. 27. 21:41
1 2 3 4
 21/31 ava87 ***** válasza:
100%
Nekem a Georgináról sose jutott eszembe még, hogy az cigányos név lenne. Erről a névről egyedül Szabó Magda regénye, az Abigél jut eszembe. Ezen kívül ismerek egy lányt, akinek a második neve Georgina, és köze nincs cigányokhoz. Sőt, én nem is láttam még cigány Georginát. Nem tudom, ez most honnan jött, hogy cigány név lenne.
2011. aug. 1. 20:12
 22/31 anonim ***** válasza:

legyen Orália

na azt tuti nem adta a kisebbség a gyerekének :-DDD

rendkívül ritka amúgy talán ha 10 lányt neveznek is szép hazánkban :-P

2011. aug. 1. 20:17
 23/31 anonim ***** válasza:
Ha már előítéletek, Adolfnak vagy Joszipnak sem nevezném a gyerekemet, vagy mondjuk Káinnak.
2011. aug. 2. 03:15
 24/31 anonim ***** válasza:

Nálunk a kisebbség körében kedvelt nevek:

Krisztofer, Márk, Vanessza, Viktória, Arabella, Mercédesz.

Viszont adják ezeket a neveket ők is:

Dávid, Attila, Laura, Eszter, Noémi.

Ne ez alapján dönts, hanem ízlelgesd a neveket, mit tudnál elképzelni a saját gyerekednek születésétől fogva úgy, hogy ne bánd meg a névadást!

Nekem tetszik a Léna, Cserne, Villő, Csenge, Merse, Bence, Zétény, Csoma.

2011. aug. 2. 15:23
 25/31 anonim ***** válasza:
Nem is gondoltam volna, hogy a Hunor valakinek visszatetsző név. Nekem így hívják a fiamat, s rengetegen megdícsérik, hogy milyen szép név. Mi aszerint választottunk, hogy ne legyen ilyen az ismerettségi, és rokoni körben, mert hiszek abban, hogy a névvel, a sorsot is örökli, s azt szerettem volna, hogy tiszta lappal induljon az életben, semmi féle előítélet, emlék ne befolyásolja Őt vagy minket. S a jelentése se mindegy. A másik fiam Levente, na őt meg annyian dícsérték meg a neve miatt, hogy már összeszámolni sem tudnám Mikor kitaláltuk, hogy így hívják,még nem volt ilyen divatnév. Nem is ismertem Leventét. Mikor bemutatkozik, 90%-ban az az első reakció, hogy de szép neved van. S még az is befolyásolt, hogy a vezetéknevük mellett is szépen hangozzon, ne legyen nevetséges. PL:Kiss Manó. A második nevük meg úgy lett kiválasztva, hogy ha külföldre mennek, le lehessen fordítani, tehát használhatják azt is. László és Imre. Én őszintén nem ítélek el semilyen nevet, mert mindenkinek más az ízlése.
2011. aug. 2. 21:15
 26/31 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek!
2011. aug. 3. 13:11
 27/31 anonim ***** válasza:
Georgina = Gina = Dzsina, így már biztos ismerős, mivel nem Georginaként használják, hanem kiejtve Dzsina-ként, ami igencsak elterjedt a romák között... :-)
2012. márc. 30. 17:09
 28/31 anonim ***** válasza:

Előítéleteim nincsenek, ismerek egy cigány kisfiút akinek Brendon a neve, na és? Kit érdekel, legyen az ha az anyjának tetszik. Ha nem is magyar nevet adunk a gyerekeinknek legalább egy kicsit legyen magyaros, de ne úgy h Rikárdó :)

Engem egyébként Ráhelnak hívnak és magyar vagyok, és nem azért adta anyám ezt a nevet nekem mert cigány név, nem is az sztem, és nem is azért mert annyira bibliás, csak mert ezt a nevet érezte hogy ez való nekem.

Nekem amugy a magyar nevek tetszenek, a Hunor is:) De nem ez alapján fogok választani a gyerekeimnek nevet.

2012. márc. 30. 18:06
 29/31 anonim ***** válasza:

Nekem inkább akkor van "előítéletem" - bár nem ez a jó szó - egy névvel, amikor ismerek valakit, és nem szeretem valamiért. akkor azt a nevet tuti nem adnám a gyerekemnek. Pl ilyen nálam az Eszter.

Egyébként van Georgina ismerősöm, Dzsinának becéztük, és köze nincs a kisebbséghez.

Írták a Noémit. Lányom pl Noémi. Olvasd el a jelentését.

Egyébként még az is egy jó módszer (szerintem) ha a tetszős nevek jelentését elolvasod. Tudod, van az a mondás, hogy Nomen Est Omen. Remélem a lányomra igaz lesz :o)

Jó keresgélést!

2012. márc. 30. 18:28
 30/31 anonim ***** válasza:
Erik mint kisebbségi név? Nekem ez új. Az én kisfiam Erik nem vagyunk kisebbség és akit ismertem ilyen névvel az se volt az. Vannak tipikus kisebbségi nevek, jó sokat írtatok olyat, de szerintem az Erik nem olyan.
2012. márc. 30. 22:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!