Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen nevekhez kapcsolódnak...

Milyen nevekhez kapcsolódnak előítéletek?

Figyelt kérdés
elég sok névről olvasom itt, hogy a kisebbség adja gyakran - próbálok óvatosan fogalmazni - pl. Rikárdó, Dzsenifer. mik tartoznak még ide?
2011. júl. 27. 21:41
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
Én Elvirát is többet ismerek!
2011. júl. 27. 22:51
 12/31 anonim ***** válasza:
59%

Szia

Nem tudom hogyan fogalmazzak h ne bántsalak meg!

Írom ahogy jön...

Azért húzod ki a listáról a Georginát,mertromákl is adják azt a nevet a gyereknek?

Ezek szerint olyan nevet szeretnél találni ami roma kislánynak , kisfiúnak nincs? Tényleg kiváncsi vagyok erre.

Sok mindent olvastam már itt. De ilyet...?

Hihetetlen. Aláírom Ármándo , Dzsennifer és társai tényleg mármár szánalmasak,de hát istenem...ez van.

Válassz régi magyar ősnevet. Azt tuti nem adják a cigány gyereknek.

Mielőtt brtámadnátok:) .. az vagyok én is! És nem kötekedésből írtam, hanem csak nagyon elcsodálkoztam azon a mondaton, hogy -akkor ez kihúzva- _DDDDDDDDDDDDDDDD

2011. júl. 27. 22:57
 13/31 A kérdező kommentje:
pedig tényleg ezért kihúztam. olyan nevet szeretnék találni, amit minél kevesebb előítélet övez, de mégsem tucatnév. ezért nem lesz pl. Hunor, Szirka vagy Nimród, sem Ráhel, Ábrahám vagy Miriam. de ezek könnyen elkülöníthetők. nem értem, miért ilyen megvetni való indok ez...
2011. júl. 27. 23:10
 14/31 anonim ***** válasza:
73%

Nem megvetni való dolog !! Félreértettél. Csak fura:D De most h gondolkodom.

MÉg mi is a Férjemmel, olyan nevet szerettünk volna választani, ami nem cigánynév. Mert ezek az Amanda, Dzseni, Rajmund nagyon szép nevek,de elcsunyultak,mert a cigányok fele ezt adja a gyerekének, vagy vmi hasonlót.

Mindegy. Egyébként a lányom neve Anissza lett , remélem ez nem hangzik hülyén. Nekünk tetszik,nagyon "illik" rá, és nekem a jelentése tetszett meg .

Ami még tetszett az Anilla .

2011. júl. 27. 23:18
 15/31 anonim ***** válasza:
58%

az én kisfiam Zétény, és bizony olyan távol áll tőlünk a szélsőjobb, mint Makó Jeruzsálemtől, eszembe se jutott politikai ideológiával övezni a névválasztást

egyik ismerősöm kisfia Kevin, mert ők mind a 4 gyermeküknek kelta nevet akartak adni, így lett az egyik Kevin

2011. júl. 28. 00:26
 16/31 anonim ***** válasza:
36%

Ne ez alapján dönts! Ennyi erővel egy nevet sem lehet választani, mert tuti találsz valakit, aki azt mondja: Jaj, csak azt ne!

Nekem pl. csupa negatív tapasztalatom van a Dániel, és Balázs nevű emberekkel, ezért nem adnám ezt a nevet a gyermekemnek, de ez ne befolyásoljon mást!

2011. júl. 28. 06:27
 17/31 anonim ***** válasza:
86%
Na láttam itt a Georginát is. Az én lányom is Georgina, és magyarok vagyunk...
2011. júl. 28. 08:18
 18/31 anonim ***** válasza:
96%

Haazért adod a lányodnak a Georgina nevet, mert például szeretted az Abigél c. könyvet/filmet, az ok. Szerintem abban sincs semmi, ha valaki azért ad Ráhel vagy Rebeka nevet a gyermekének, mert bibliai nevek (ami szerintem igen dícséretes egy mai modernizáló, globalizáló világban, ha még ragaszkodsz bármennyire is a vallásodhoz). Szóval ha meg tudod észérvekkel magyarázni, hogy miért éppen azt a nevet adod (pl. az egyik előző hozzászólásban a Kevin -kelta nevet, amit egyébként utálok, mert nyugatmajmoló látszata van, de ha meg tudja magyarázni, hogy miért adja, akkor ok.). Az elveid a lényegek. Én azt nem fogadom el észérvnek, hogy /csak/ vagy /mert ez tetszik/. Azzal viszont semmi bajom, ha valaki azért hívja Bélának a fiát, mert a nagytatáját hívták így, akit ő nagyon szeretett.

Amúgy a magyarosított amerikás nevek szerintem nagyon nem magyar gyereknek valók. Érdekes, hogy a Debóra (amiért már itt kaptam hideget és meleget is) szerintem pl. egyáltalán nem az a kategória, főleg azóta szimpatikus, mióta megtudtam, hogy egy ószövetségi prófétanő neve.

Ja, még annyit, hogy szerintem azok a legelítélendőbb nevek, amelyeket csak azért ad a szülő a gyermekének, mert divat és mert a másik gyermekét is így hívják. Egy utónévkönyvben rengeteg név van. Miért kell akkor egy ovis vagy iskolás tanulócsoportban/közösségben 3 Dávid, 4 Kevin és 5 Bence legyen? Milyen szép lenne, ha minden gyermeknek más neve lenne...

De ez csak az én véleményem.

2011. júl. 28. 12:44
 19/31 anonim ***** válasza:

győzike lánya evelin.... :)

ellenben ismerek egy lányt ezzel a névvel, rendkívül intelligens, diplomás...

de azért a dzsenifer, esmeralda és társai azért már más kategória

2011. júl. 28. 15:25
 20/31 anonim ***** válasza:
Amin én legutóbb igazán kiakadtam, az az anyakönyvezhető fiúnevek között a Gandalf és a Frodó volt... :)
2011. aug. 1. 18:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!