Milyen nevekhez kapcsolódnak előítéletek?
Szia
Nem tudom hogyan fogalmazzak h ne bántsalak meg!
Írom ahogy jön...
Azért húzod ki a listáról a Georginát,mertromákl is adják azt a nevet a gyereknek?
Ezek szerint olyan nevet szeretnél találni ami roma kislánynak , kisfiúnak nincs? Tényleg kiváncsi vagyok erre.
Sok mindent olvastam már itt. De ilyet...?
Hihetetlen. Aláírom Ármándo , Dzsennifer és társai tényleg mármár szánalmasak,de hát istenem...ez van.
Válassz régi magyar ősnevet. Azt tuti nem adják a cigány gyereknek.
Mielőtt brtámadnátok:) .. az vagyok én is! És nem kötekedésből írtam, hanem csak nagyon elcsodálkoztam azon a mondaton, hogy -akkor ez kihúzva- _DDDDDDDDDDDDDDDD
Nem megvetni való dolog !! Félreértettél. Csak fura:D De most h gondolkodom.
MÉg mi is a Férjemmel, olyan nevet szerettünk volna választani, ami nem cigánynév. Mert ezek az Amanda, Dzseni, Rajmund nagyon szép nevek,de elcsunyultak,mert a cigányok fele ezt adja a gyerekének, vagy vmi hasonlót.
Mindegy. Egyébként a lányom neve Anissza lett , remélem ez nem hangzik hülyén. Nekünk tetszik,nagyon "illik" rá, és nekem a jelentése tetszett meg .
Ami még tetszett az Anilla .
az én kisfiam Zétény, és bizony olyan távol áll tőlünk a szélsőjobb, mint Makó Jeruzsálemtől, eszembe se jutott politikai ideológiával övezni a névválasztást
egyik ismerősöm kisfia Kevin, mert ők mind a 4 gyermeküknek kelta nevet akartak adni, így lett az egyik Kevin
Ne ez alapján dönts! Ennyi erővel egy nevet sem lehet választani, mert tuti találsz valakit, aki azt mondja: Jaj, csak azt ne!
Nekem pl. csupa negatív tapasztalatom van a Dániel, és Balázs nevű emberekkel, ezért nem adnám ezt a nevet a gyermekemnek, de ez ne befolyásoljon mást!
Haazért adod a lányodnak a Georgina nevet, mert például szeretted az Abigél c. könyvet/filmet, az ok. Szerintem abban sincs semmi, ha valaki azért ad Ráhel vagy Rebeka nevet a gyermekének, mert bibliai nevek (ami szerintem igen dícséretes egy mai modernizáló, globalizáló világban, ha még ragaszkodsz bármennyire is a vallásodhoz). Szóval ha meg tudod észérvekkel magyarázni, hogy miért éppen azt a nevet adod (pl. az egyik előző hozzászólásban a Kevin -kelta nevet, amit egyébként utálok, mert nyugatmajmoló látszata van, de ha meg tudja magyarázni, hogy miért adja, akkor ok.). Az elveid a lényegek. Én azt nem fogadom el észérvnek, hogy /csak/ vagy /mert ez tetszik/. Azzal viszont semmi bajom, ha valaki azért hívja Bélának a fiát, mert a nagytatáját hívták így, akit ő nagyon szeretett.
Amúgy a magyarosított amerikás nevek szerintem nagyon nem magyar gyereknek valók. Érdekes, hogy a Debóra (amiért már itt kaptam hideget és meleget is) szerintem pl. egyáltalán nem az a kategória, főleg azóta szimpatikus, mióta megtudtam, hogy egy ószövetségi prófétanő neve.
Ja, még annyit, hogy szerintem azok a legelítélendőbb nevek, amelyeket csak azért ad a szülő a gyermekének, mert divat és mert a másik gyermekét is így hívják. Egy utónévkönyvben rengeteg név van. Miért kell akkor egy ovis vagy iskolás tanulócsoportban/közösségben 3 Dávid, 4 Kevin és 5 Bence legyen? Milyen szép lenne, ha minden gyermeknek más neve lenne...
De ez csak az én véleményem.
győzike lánya evelin.... :)
ellenben ismerek egy lányt ezzel a névvel, rendkívül intelligens, diplomás...
de azért a dzsenifer, esmeralda és társai azért már más kategória
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!