Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Abortusz utáni dolgok? ( Az...

Abortusz utáni dolgok? ( Az orvosom számomra érdekesen tálalta)?

Figyelt kérdés
8 hetes terhesen genetikai rendellenesség miatt el kellett venni a babámat. 2 napot feküdtem kórházban, majd amikor megkaptam a zárójelentést, az orvosom elmondta a fontosabb tudnivalókat. Én úgy tudtam 6 hétig tilos a szex, ülőfürdő, tampon, ő pedig azt mondta, ahogy elmúlik a barnás folyásom fürödhetek kádban, lehet szexuális életet élni, ha elég erősnek érzem magam. Kicsit kikerekedtek a szemein, rá is kérdeztem, hogy biztos-e, és azt mondta csak mende- monda... Első babám lett volna, orvost pedig most nem szívesen váltanék. Kinek mi a véleménye? A szexet még ki is bírnánk 4-5 hétig, csak attól félek, ha beleülök a kádba, és utána irány a kórház. :(
2011. júl. 27. 14:48
 1/6 anonim ***** válasza:
szülés után is bele lehet ülni a kádba, ha a vérzés teljesen elmúlik, mert az azt jelenti,hogy a méhszáj összehúzódott (8persze csak ha a gátseb is meggyógyult vagy nincs). ugyanez vonatkozik a szexre is. a 6 hét biztonsági idő, mert van,akinek tovább tart a gyógyulás.
2011. júl. 27. 14:51
 2/6 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem, hogy első kontroll 2 hét múlva!!!!
 3/6 anonim ***** válasza:

Hasonlón estem át tavaly én is, a baba 7 hetes volt.

Én betartottam a 6 hetet, sőt jóval többet, hogy nem fürödtem, csak zuhanyoztam. Nem kívántam egyszerűen beleülni a vízbe, féltem is, hogy összeszedek valamit.

A szex: kivártuk a 6 hetet. Én 5 hétig véreztem a műtét után.

Az én orvosom egy kórház főorvosa a hat hetet mindenre értette: nehéz fizikai munka, szex, ülőfürdő.

4/6 anonim ***** válasza:
Nekem 9 hetesen volt missed ab műtétem. Az orvosom azt mondta, hogy ha már nem vérzek akkor 2-3 hét múlva nyugodtan élhetünk házaséletet. Fürdésre nem emlékszem mit mondott, mert nyár volt és úgyis mindig csak tusoltam.
2011. júl. 27. 15:00
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy mennyire más, de nekem kétszer volt 9 hetesen missed abortuszom. Mindkétszer távozott minden, de azért kellett a befejező műtét a darabok miatt. Én aznap hazajöhettem (saját felelősségre) semmi baj nem volt, nem fájt semmi, mintha semmi sem történt volna velem (kivéve a lelki fájdalom) és először 1 hetet mondott a doki, másodjára két hetet a no sex és no fürdésre. 1 hónap múlva kontroll. Kevés ideig véreztem utána, és 1 hónapra rá meg is jött. Mikor voltam, másnak is csináltak műtétet, konkrétan abortuszt (tehát élő terhességet vettek el), és ők fájlalták utána a hasukat, nem voltak túl jól. Szóval nem tudom függ e az októl, vagy a dokitól, de nekem két hét volt. Szülés után volt a 6 hét, de az sokkal jobban meg is viseli a szervezetet.

Nagyon sajnálom, totálisan megértelek! Megkérdezhetem, hogy hogy derült ki ilyen picin a genetikai rendellenesség? Mert nekem a genetikára fogták a vetélést, de persze nem tudják pontosan megmondani :o(

Ja, a fürdést nem tudom, mert én amúgy is zuhanyozni szoktam. Szerintem azért 2 hétig tuti ne ücsörögj meleg vízbe.

2011. júl. 28. 23:07
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Utolsó: nekem sincsenek fájdalmaim, a vérzésem óránként változó. A kórházban, amikor felébredtem egy vértócsa volt alattam, ez volt du 2-kor, utána kb fél óráig bírta a legdurvább betét. Majd este 6kor amikor mentem cserélni, szint tiszta volt. Elég volt a tisztasági, majd tegnap reggel ismét erős volt, egész nap betét, reggelre már csak barnás folyás, de hajnalban volt fél óráig tartó görcs. Azt mondták, hogy normális, mert húzódik össze a méh. Gyógyszer mellett estem teherbe, így megnyugvásként akartuk a genetikai vizsgálatot, ahol kiderült, hogy sajnos nem egészséges. 97% volt a papírra írva rendellenes eltérésnek. 1 hetet gondolkoztunk rajta, hogy mi legyen, végül úgy döntöttünk nem tartjuk meg. Én 21 éves vagyok, párom 10 évvel idősebb, így belefér az időbe, hogy egy egészséges gyereket neveljünk fel boldogan.

Most persze mindketten padlón vagyunk, de a jövőbe nézünk, nem a múltba.

Fürdéssel többet várok inkább, ezt a pár hetet kibírom a zuhanyzóban. :) Szexre pedig azt mondta az orvosom, ha elmúlt a barnás folyás, és elég erőnek érzem magam lelkileg.

2011. júl. 29. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!