Más is került már ilyen helyzetbe? Elszomorít ez az egész.
24 éves vagyok, első babámat várom. Barátnőim velem egykorúak vagy 1-2 évvel idősebbek. Mióta megtudták, hogy gyermeket várok, teljesen elhidegültek tőlem. Nem hajlandóak velem közös programot szervezni, mondván, hogy én már nem bírom a cigifüstöt (én is cigiztem a terhesség előtt, de ettől még most rosszul vagyok tőle), meg hogy sokat járok pisilni, és ez zavarja őket stb.
Tegnap szerettem volna kettejükkel elmenni moziba (le is volt beszélve), de felhívott az egyik, hogy mégsem mennek, mert nem érnek rá. Erre a férjem közölte, hogy akkor menjük mi ketten. Odaértünk a mozi elé, és ott volt a két barátnőm. Hát pirultak rendesen, csak egy "Sziasztok" volt mindkét fél részéről.
Rosszul esik, hogy leprásként kezelnek. Nem vagyok "nyavajgós" kismama, szóval még kellemetlenséget sem okoznék nekik. Sőt, nem is beszélek előttük a babáról meg a terhességről, mert nem akarom untatni őket.
Van még, aki ilyen helyzetbe került? Ezzel most nem tudok mit kezdeni.
Velem a szülés után volt/van hasonló.
Barátnőim a terhesség alatt végig alig várták, hogy meglegyen a baba, aztán szépen sz@rnak a fejemre mióta megvan a kislányom. Hála az égnek a kórházban megismerkedtem jó néhány kismamival, velük tartom a kapcsolatot, legalább van közös témánk is és a védőben is összefutottam anyukákkal, és együtt tudunk sétálni, beszélgetni. Sajnos ez már így megy. Nem érzik, hogy közéjük vcaló vagy, hiába tudod, hogy ez nem így van. Ne foglalkozz velük, ezek szerint nem is voltak olyan jó barátnők. Nekem van olyan barátnőm, akikkel évek óta nem találkoztunk, mert messze lakunk egymástól, de telefonon és emailben tartjuk a kapcsolatot.
Köszönöm a válaszokat! Azért nem hittem volna, hogy 7-8 évnyi barátság ennyit ér nekik.
Igen, valószínűleg ők is érzik, hogy nálam változik az értékrend, de egy igazi barát ezt megértené.
Nem tudom, van-e értelme még egyszer leülni velük ezt megbeszélni, egy kissé tényleg gyerekesen állnak a dolgokhoz.
15:03 Én is szert tettem így egy "ismerősre", terhesgondozáson van egy velem egykorú szintén elsőbabás kismama, újabban ő az, akivel együtt el tudok menni vásárolni, vagy csak átjön/átmegyek beszélgetni (mindketten otthon vagyunk, nekem pl. nemrég szűnt meg a munkahelyem),sokat beszélgetünk a babákról, meg az ehez kapcsolódó dolgokról. Jól érezzük magunkat.
De pont emiatt nem terheltem sosem a barátnőimet a terhességemmel, hisz tudtam, őket nem érdekli. Persze azért kirekeszteni sem akartam őket. Nehéz megtalálni az "egyensúlyt"...
Azért az is lehet,hogy nem találtad meg az egyensúlyt.
Nem bántani akarlak, de nagyon kismama nem tud másról beszélni csak a terhességéről,meg a hányásokról, arról,hogy mi lesz a gyerek neve. Ez persze normális, egy mértékig.
Én is kismama vagyok, de nekem ugyanúgy meg vannak a barátaim. Pedig csak egynek van gyereke az összes közül! Ha találkozunk kb. 10 percben beszámolok az új fejleményekről és ennyi. Tisztában vagyok azzal,hogy nekik teljesen más a gyerek,mint nekem!
Ha nem bírod a füstöt, menjetek nyitott helyre. Nyár van, ki lehet ülni az étterem teraszára.
Meg kell találnotok, ami mindenkinek megfelelő! Koncertre pl. már én sem megyek velük. De moziba, színházba, kávézni igen.
Szóval hiába vagyok kismama tényleg látom a másik oldalt. Nekem is volt egy ilyen barátnőm. Imádtam, de nem tudtam órákon keresztül a különböző ultrahangokról beszélgetni vele! Akkor döntöttem el,hogy én nem akarok ilyen lenni!
Az ilyenek nem igazi barátok. Kár, hogy ez csak most derült ki.
Én 20 évesen szültem, javarészt nyáron voltam nagypocakos terhes. Számomra is akkor derült ki, hogy kik az igazi barátok, és kik nem. Akik tényleg igazi barátok, velük akkor is mentem mindenhova, nem csinált abból senki gondot, hogy nekem sokszor kell pisilnem. A cigi miatt én is nyávogtam, de nem azért, mert a füstöt nem bírtam (bár azért tudatosan kerültem a füstös helyeket), hanem mert korábban én is dohányoztam, és nagyon hiányzott. Egyedül koncertekre nem mentem el a többiekkel, pont a füst miatt, meg mert zavart, hogy mindenki iszogat, nekem meg nem szabad, szín józan állapotban nem vicces ezt nézni.
Akikről kiderült, hogy nem igazi barátok, hát ők is hasonlóan viselkedtek, néha megemlítették, hogy "ha nem lennél terhes, te is jöhetnél", gyűlöltem ezt a mondatot hallani. Hogy így meglebegtetik előttem, hogy mehetnék valahova, de már ott van a mondatban, hogy engem ebből (is) kihagynak.
Köszönöm Nektek is a válaszokat!
Igen, azt hiszem ideje "elengednek" őket, ha majd hiányzom nekik, akkor keresnek. De azért kívánom, hogy egyszer majd érezzék át a helyzetem.
A kismama-programok amúgy tényleg jók, a kismamival akivel megismerkedtem már gondolkoztunk, hogy elmegyünk kismama-tornára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!