Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyi fizetés mellett merjük...

Mennyi fizetés mellett merjük bevállalni az első babát? Szülői segítség lenne, de nem pénzbeli.

Figyelt kérdés
2011. júl. 25. 08:43
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

Szerintem sem valami sok!:(

Nem arról van itt szó,hogy 1 millióra vállaljon, hanem,hogy ha ő mondjuk elmegy GYED-re,akkor lesz a bevételük nagyon max. 100 ezer, de inkább kevesebb! Az nagyon kevés úgy,hogy még rezsit is kell fizetni.

Akárki akármit is mond, azért egy alapnak meg kell lennie. 100 ft gyerekkel, rezsi mellett, úgy,hogy még nyilván élni kell, nagyon kevés!

2011. júl. 25. 09:21
 12/31 A kérdező kommentje:

Ezen is agyaltam már, hogy egyáltalán van-e olyan összeg, amire azt mondanák, hogy jól van bevállaljuk.

Való igaz.

Egyébként nem nélkülözünk, ha nagyon akarnánk még húzhatnánk a nadrágszíjat.

És hát tényleg van aki ettől kevesebből is megél.

Akkor végül is lehetséges? Kb. mennyibe kerülne születéstől mondjuk ovis koráig havonta?

2011. júl. 25. 09:23
 13/31 anonim ***** válasza:
Jó, értem én, de tegye fel a kezét akinek biztos a munkahelye! :)
2011. júl. 25. 09:24
 14/31 anonim ***** válasza:
0%

Hát attól függ. Nekem magándokim van, soha nem mennék a helyi sztk-ba!

Én havonta kb. 8 ezret hagyok ott. Az összesen a 9 hónap alatt ugye 72 ezer. A szülésért kb. 50-et fog kapni. Tehát még meg sincs a gyerek 120 ezer!

2011. júl. 25. 09:55
 15/31 anonim ***** válasza:
Igazabol azt kell sztem figyelembe venni, h a kiadasaid nem fognak gyerek mellett csokkenni, sot!!a pelenka rengeteg, a babakelengye indulaskor min 100000,ha nem kaptok senkitol semmit.es persze gondolnod kell a jovore is, vagyis folyamatosan takarekoskodni kell.en kizarolag turkaloba vasarolok, esetleg teszen, akciosan vesszuk a pelenkat, stb. de igy is havi +50e biztosan van.es persze a rezsi is jocskan megnott.en megprobaltam a terhesseg elott, alatt, utan kokemenyen feleerakni.nem konnyu....
2011. júl. 25. 09:56
 16/31 A kérdező kommentje:

Igazából ha tehetném, akkor se mennék magándokihoz. Elvből.

Nagyon sok mindent örökölnénk, így alig kellene venni valamit.

Inkább a sok kis kiadásra gondolok: kenőcsök, teák, gyógyszerek, és hasonlók. Nem igazán tudom az ilyeneket. Meg persze a pelenka.

Nem is tudom. Nem tűnik úgy hogy a közeljövőben megnyernénk a lottót.

2011. júl. 25. 10:35
 17/31 anonim ***** válasza:
Nézd, nem a lottóra kell várni, de ennél szerintem többre. Ha nem is mész magánorvoshoz, de mire alap dolgokat megveszel, már az sem kevés. Még úgy sem,hogy mondjuk tegyük fel babakocsit, kiságyat stb. kapni fogtok!
2011. júl. 25. 10:52
 18/31 anonim ***** válasza:

Én bevállalnám, ha az idő sürgetne a gyerekvállalás szempontjából. Mi is arra vártunk, hogy jól álljunk, felépüljön a ház, .... Össze is jött a gyerek, úgy, hogy szerényen éltünk, de ha valami fontos kellett, azt meg tudtuk venni. Aztán jött a válság, a hitelünk durván megnőtt, ugye kevesebb a gyed is mint az addigi fizu. Na most még szerényebben élünk, a fontos dolgokat megvesszük, de semmi pluszt. A gyereknek mindene meg van így is,turis cuccai vannak igaz, de sokszor divatosabb, mint a jobb életszínvonalon élő gyerekek.

Szerintem mindent meg lehet oldani.

Mi is azt hittük, hogy annál kevesebből nem lehet megélni, de mégis. És nem csak vegetálunk.

Ha még fiatal vagy, akkor viszont pár évet még várhatsz, hátha jobb anyagi helyzetbe kerültök.

2011. júl. 25. 11:24
 19/31 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk is 120 ezer ft-ból kell megélnünk havonta, hidd el, nem lehetetlen.Igaz, félrerakni nem igen tudunk(valamennyit tudnánk, ha nagyon ügyes lennék), de nem kell nélkülözni.Másfél éves gyermekemnek eddig 1x kellett gyógyszert vennem, nem feltétlenül kell egy gyerkőcnek betegesnek lennie.Pelenka+törlőkendő havi 6000 ft,ruhákat turizok,játékot minden hónapban veszek.

És hamarosan érkezik a kistesó, ami szinte mindent örököl, úgyhogy nem félek az anyagiaktól.Kaján nagyon sokat lehet spórolni.

2011. júl. 25. 12:52
 20/31 anonim ***** válasza:
100%
szia a ferjem fizetes 90 ezer!!! + 10-15 korul van borravalo es most varjuk a picit 2het mulva:) ebbol fizetyuk az alberletet +rezsi! a babanak meg van mindene senki nem segitet !!! mi normalisan elunk ,igaz hogy nem ebedelunk etteremben meg ilyesmi meg nem vasarolgatok magamnak csak ha valami fontos de ebbol jol meg vagyunk +nekem lesz a gyes meg csaladi ez kb 40 ezer +64 ezer amit csak egyszer kap a kismama !szerintem ha valaki nagyon akar valamit meg tudja csinalni nem muszaj 100ezreket keresni!!
2011. júl. 25. 13:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!