Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit mondjak a főbérlőnek,...

Mit mondjak a főbérlőnek, hogy beleegyezzen a kisfiam ideiglenes bejelentésébe?

Figyelt kérdés

sziasztok.

2 éves a kisfiam és albérletben lakunk,nekem megengedte a főbérlő,hogy ideiglenesen bejelentkezzem,de a kisfiamnak nem akarja.

nekem nagyon sok múlik ezen,mert folyamatban van a gy.elhelyezési per és a bíróság csak abban az esetben ítéli nekem a kicsit,ha el tudom helyezni bölcsibe,de ahhoz szükséges a bejelentett lakcím.

mivel tudnám szépen rávenni a tulajdonost arra,hogy beleegyezzen?

azt mondtam neki,hogy ügyintézéshez kellene a lakcím.

félek elmondani neki az igazságot,mert akkor lehet,hogy egyáltalán nem menne bele.

úgy vettem ki a szavaiból,hogy nem szeretné,hogy a gyerek is itt lakjon.

egyelöre úgy tudja,hogy a kisfiam minden hónapban csak pár napot tölt itt,nem tud a perről.eredetileg a gyerek nélkül költöztem még ide.

lehet,hogy azt gondolja,hogy vissza akarunk élni a bejelentéssel,de erröl szó sincs,nekem csak a bíróság miatt életbevágó,hogy meglegyen.

mivel kérjem meg?

segítsetek légyszi.köszönöm.

2011. júl. 24. 14:10
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

"a bíróság csak abban az esetben ítéli nekem a kicsit,ha el tudom helyezni bölcsibe"

Már ne is haragudj, de ilyen hülyeséget még életemben nem hallottam! A gyermekelhelyezés nincs bölcsihez kötve!!!!

Egyébként meg ha nem akar kisgyereket a lakásába, akkor nem akar. Lehet hogy rossz tapasztalata van velük. Inkább keress másik albérletet, ahol a gyerek nem akadály.

2011. júl. 24. 14:19
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem fogod tudni rávenni. Mégpedig azért, mert ha neked letelik a gyed/gyes és nem tudsz utána elhelyezkedni, nem tudod fizetni a lakbért, rezsit, akkor nincs az a bíróság, amelyik egy 3 éves gyereket az utcára rak egy bejelentett lakásból. Tehát a főbérlő ilyen esetben csak hosszas peseskedés után tudna tőled megszabadulni. Gondolom ezt az állapotot akarja elkerülni...
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha tényleg ez a helyzet, akkor leginkább semmivel. Valószínűleg pont azért nem engedi bejelenteni, mert akkor odaköltöztethetnéd, ő meg ezt nem akarja.

De az albérlet nem köt. Válts albérletet mielőbb, menj olyan helyre, ahova költözhet a fiad.

Egyébként gondold végig, amit leírtál, mert szerintem teljesen igaza van. Azt mondod, nem akarsz visszaélni a bejelentéssel, holott tudod, hogy ő nem akarja, hogy a fiad ott lakjon, te meg ilyen módon trükkösen akarod odaköltöztetni. Ez biztos, hogy nem visszaélés?

4/15 anonim ***** válasza:
100%
Most lehet hogy hülyeséget mondok, de nincs olyan hogy csak meghatározott időszakra jelentenek be valakit? Mintha javasoltak volna valami hasonlót olyannak, aki bejelentette a bérlőjét, de utána azzal küszködött, hogy nem tudja kirakni.
2011. júl. 24. 14:20
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Én a helyedben elmondanám neki őszintén az igazságot,egyébként pedig ne félj tőle, neki is érdeke gondolom hogy ott maradj albérletben hiszen fizeted neki rendesen a lakbért.stb. És manapság elég nehéz rendes bérlőt is találni. Esetleg mond neki, hogy ha nem sikerül megoldanotok ezt a problémát akkor keresel másik lakást mivel a gyermeked a legfontosabb számodra!
2011. júl. 24. 14:21
 6/15 anonim ***** válasza:
56%
Próbáljatok külön szerződést kötni erre az esetre, hogy be legyen biztosítva a főbérlő is. Talán így belemegy.
2011. júl. 24. 14:22
 7/15 anonim ***** válasza:
Szerintem is mond el neki, jobb az őszinteség.
2011. júl. 24. 14:24
 8/15 anonim ***** válasza:

Egyébként nagyon összevissza és értelmetlen, amit írsz. Most nincs veled a gyerek - tehát a másik szülővel él. Van egy bejelentett lakcíme annál a másik szülőnél. Onnan te nem tudod átjelenteni, csak a másik szülő beleegyezésével -márpedig ha az beleegyezne, akkor nem lenne gyermekelhelyezési per.

Tehát mi a konkrét kérdésed???

2011. júl. 24. 14:24
 9/15 A kérdező kommentje:

ez nagyon jó lenne,ha létezik ilyen idöszakos bejelentés,nekünk most az is elég lenne.

igen,megértem a főbérlő félelmeit is,de pont azért kell a bölcsi,mert nekem mindenképp vissza kell mennem dolgozni,sajnos a gyesből nem élnénk meg.

az albérletet biztos,hogy fogom tudni fizetni,mert nekem is van egy lakásom,az ország másik felében,ami ki van adva.

2011. júl. 24. 14:28
 10/15 A kérdező kommentje:
a kisfiam bejelentett állandó lakcíme az enyémmel megegyező,csak ott most nem megoldható,hogy ott lakjunk,azért vagyunk itt albérletben.
2011. júl. 24. 14:30
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!