Mit mondjak a főbérlőnek, hogy beleegyezzen a kisfiam ideiglenes bejelentésébe?
sziasztok.
2 éves a kisfiam és albérletben lakunk,nekem megengedte a főbérlő,hogy ideiglenesen bejelentkezzem,de a kisfiamnak nem akarja.
nekem nagyon sok múlik ezen,mert folyamatban van a gy.elhelyezési per és a bíróság csak abban az esetben ítéli nekem a kicsit,ha el tudom helyezni bölcsibe,de ahhoz szükséges a bejelentett lakcím.
mivel tudnám szépen rávenni a tulajdonost arra,hogy beleegyezzen?
azt mondtam neki,hogy ügyintézéshez kellene a lakcím.
félek elmondani neki az igazságot,mert akkor lehet,hogy egyáltalán nem menne bele.
úgy vettem ki a szavaiból,hogy nem szeretné,hogy a gyerek is itt lakjon.
egyelöre úgy tudja,hogy a kisfiam minden hónapban csak pár napot tölt itt,nem tud a perről.eredetileg a gyerek nélkül költöztem még ide.
lehet,hogy azt gondolja,hogy vissza akarunk élni a bejelentéssel,de erröl szó sincs,nekem csak a bíróság miatt életbevágó,hogy meglegyen.
mivel kérjem meg?
segítsetek légyszi.köszönöm.
"a bíróság csak abban az esetben ítéli nekem a kicsit,ha el tudom helyezni bölcsibe"
Már ne is haragudj, de ilyen hülyeséget még életemben nem hallottam! A gyermekelhelyezés nincs bölcsihez kötve!!!!
Egyébként meg ha nem akar kisgyereket a lakásába, akkor nem akar. Lehet hogy rossz tapasztalata van velük. Inkább keress másik albérletet, ahol a gyerek nem akadály.
Ha tényleg ez a helyzet, akkor leginkább semmivel. Valószínűleg pont azért nem engedi bejelenteni, mert akkor odaköltöztethetnéd, ő meg ezt nem akarja.
De az albérlet nem köt. Válts albérletet mielőbb, menj olyan helyre, ahova költözhet a fiad.
Egyébként gondold végig, amit leírtál, mert szerintem teljesen igaza van. Azt mondod, nem akarsz visszaélni a bejelentéssel, holott tudod, hogy ő nem akarja, hogy a fiad ott lakjon, te meg ilyen módon trükkösen akarod odaköltöztetni. Ez biztos, hogy nem visszaélés?
Egyébként nagyon összevissza és értelmetlen, amit írsz. Most nincs veled a gyerek - tehát a másik szülővel él. Van egy bejelentett lakcíme annál a másik szülőnél. Onnan te nem tudod átjelenteni, csak a másik szülő beleegyezésével -márpedig ha az beleegyezne, akkor nem lenne gyermekelhelyezési per.
Tehát mi a konkrét kérdésed???
ez nagyon jó lenne,ha létezik ilyen idöszakos bejelentés,nekünk most az is elég lenne.
igen,megértem a főbérlő félelmeit is,de pont azért kell a bölcsi,mert nekem mindenképp vissza kell mennem dolgozni,sajnos a gyesből nem élnénk meg.
az albérletet biztos,hogy fogom tudni fizetni,mert nekem is van egy lakásom,az ország másik felében,ami ki van adva.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!