Mi lesz a GYES-sel? Mindenkit érint, hogy 2 évre redukálják a 3 helyett? Vagy aki már gyesen van, az maradhat 3 évig?
Én ma úgy hallottam, hogy csak annak változik, aki június után esik teherbe. De sajnos minden elképzelhető :((((
Dné
Igen 1-1 év. Akkor július, nem jól értettem. Nagyon elszomorító tényleg mindenképp. Kérdezem én, hogy ugyan hová menjünk vissza dolgozni, mikor a nyugdíjasok lassan 65 évig dolgoznak, a munkahelyek megszűnnek. Mi lesz velünk kisgyermekes anyákkal?
Dné
Az csak az egyik kérdés, hogy hova menjünk vissza... a másik hogy hova tegyük a pici gyerekünket??? Mert bölcsi az nincs elég... protekció kell hogy a gyereket felvegyék. Ha meg magánbölcsibe vagy babysitterre bízod, akkor minek visszamenni dolgozni, hiszen szinte a teljes fizut ki kell rá fizetni. Felháborító.
2.voltam
Ja persze, főleg ha kisvárosban laksz, s nincs magánbölcsi sem.
Igen akkor maradhatsz, így mi is elkondolkozunk a tesón.....
(bár nem tudom ezek a dolgok mennyire fixek.....)
Dné
Nézzétek meg ezt! Most olvastam el, egy másik itteni kérdéshez linkelte be valaki! Ez így valahogy mégis olyan iratosabb!
Ja és ez elég világosan írja le mi hogy lesz, ha elfogadják. Hajrá anyukák gyerekcsinálásra fel, hogy még megfoganjon mostanában. Pláne akinek nagyobb a gyereke.
Amúgy ebben olvasni hogy aki kis korkülönbséggel akar gyereket, 2 éves kora előtt a másiknak, az ugyanúgy maradhat otthon 2 évig gyeden, tehát úgymond gyedből gyedbe szül.
De én itt igazából akkor mostmár nem értem. Akkor mi értelme van akkor most meg az egésznek? Hogy beijesszék a népet? Vhol.
Mondjuk ha valaki tutira akart menni eddig is gyedből gyedbe szült hogy ugyanannyit kapjon mint az elsővel. Mert ha gyesbe szülsz akkor már nem biztos, illetve ott sok tényező befolyásolhatja.
Mondjuk örülök azért neki, mert legalább mégis meg lett hagyva vhol. Csak nem lehet két évnél több különbség a gyerekek között. Csak ez meg nagy szemétség azzal szemben aki mondjuk nem meri bevállalni az első után két éven belül a másikat, mert valami olyan érte, vagy egyszerűen az neki kevés korkülönbség többet szeretne és inkább elmegy dolgozik még négy évet és utána akar kistesót. Ő nem maradt otthon 4-6 évig, hanem két év után termelt az államnak keményen és úgy ment el megint gyereket szülni, akkor őt miért kell szívatni?
Meg ami a végén van, hogy majd egyszer kötelező lesz, mert az unióban így van, hogy csak akkor járnának a járandóságok ha apa is kivenné belőle a részét 3-4 hónapig. Mert először úgy írja hogy ha az anyuka csak másfél évig tudna otthon lenni a maradékot apuka kivehetné. Feltételes módban. De a vége azt sugallja hogy előbb utóbb kötelező lesz apukának is. Akkor aztán tényleg gáz lesz. Nemcsak anyucinak nem lesz munkahelye, hanem apucinak sem. Jön az éhenhalás. Szép dolog ez vhol, csakhát ha manapság apuka nem mehet el még egy hétre sem táppénre ha beteg, mert olyan kevés a dolgozók létszáma hogy különben nem lehetne kinyitni, akkor 3-4 hónapot majd csak úgy jószívűségből a főnök bácsi megenged. A nagy ló...túrót. Persze ez még csak a jövő, ha lesz ilyen egyántalán. De hát az unió bármire kötelezhet minket!
Igazából a gyednek is az lenne a jó ha hagynák az egészet a régi kerékvágásban és onnan vennének el pénzt ahonnan kell, nem a jövő magyar nemzedékétől!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!