Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg nem szép? (Bővebben lent)

Tényleg nem szép? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés

Nemsokára megszülető kislányomnak a Hermina nevet tervezem adni. Az apukája nincs velünk, így a döntés rám maradt, de édesanyám szerint nem túl szép név. Vélemények?

Sértegetők kíméljenek.

2011. júl. 19. 20:57
1 2 3 4 5 6
 31/56 anonim ***** válasza:
100%
maga a Hermina nem tetszik, de a becézése (Mina) igen! :) vajon a Mina anyakönyvezhető név?
2011. júl. 20. 13:36
 32/56 anonim ***** válasza:
100%

A Minát így nem, de van sok hasonló, amit lehet

[link]

2011. júl. 20. 13:48
 33/56 A kérdező kommentje:

Köszönöm a véleményeket! Úgy veszem észre, hogy azért sokaknak tetszik, rosszabbra számítottam. =)

Egyébként én sem értem a lepontozót... Én mindenkit pozitívan értékeltem.

2011. júl. 20. 18:31
 34/56 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nagyon tetszik! Szép, különleges. Szerintem nyugodtan adhatod a kislányodnak! :)
2011. aug. 11. 06:38
 35/56 anonim ***** válasza:
81%
Őszintén szólva nekem nem nagyon tetszik, de úgy gondolom, hogy olyan nevet adj a babának, ami szerinted szép. :) Az pedig, hogy kinek mi a szép, relatív.
2011. aug. 11. 07:37
 36/56 anonim ***** válasza:
100%

Nem számít, hogy mit mond más, az számít, hogy anyukának és apukának egyaránt tetszen a név. Nem kell azzal foglalkozni, hogy ki mit mond. A nagyszülő majd megbarátkozik a névvel...kénytelen lesz.

Nálunk is ez volt. Lányom Lara nevet kapta és kötözködtek a családból, hogy akkor már miért nem Laura. Anyósom is ki volt, hogy nem Vanessza lesz, pedig az nagyon tetszik neki...pedig nekem nem! Maradt a Lara. 1 éves a kislányom, és mindenki megszokta és megszerette a nevét.

2011. aug. 11. 07:56
 37/56 anonim ***** válasza:
24%
Fú, nagyon gáz.
2011. aug. 11. 08:27
 38/56 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egy idős könyvtáros néni jut eszembe, ha ezt a nevet hallom, ezt nem sértésnek szánom, csak próbálom megfogalmazni, hogy milyen kép jelenik meg a hallatán. De a Mina szép.

Bár, amíg például meg nem ismertem egy nagyon jó fej Hortenziát (Ziának becézik), addig róla is azt hittem, hogy könyvtáros néni.

Szerintem kell bátorság ahhoz, hogy kicsit kilógjunk a sorból. Biztos, hogy nem lesz másik gyerek az oviban, akivel összekeverik. :)

2011. aug. 11. 08:52
 39/56 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem rossz! nem kell mindenkit Mirának meg Jázminnak hivni.
2011. aug. 11. 09:00
 40/56 anonim ***** válasza:
100%
Nekem sem tetszik nagyon, de ha ezt akarod adni ne befolyásoljon. Később megbánhatod. Vagy pl. egyik távolabbi rokonunk a kisfiának Bendegúz nevet akart adni. Mindenki a családjából piszkálta végül Benedek lett. Mondanom sem kell, hogy az első évben mindenki (szülőkön kívül, hisz addigra már a Benedek választották, adták neki) Bendegúznak hívta. Ennyi erővel simán lehetett volna az.
2011. aug. 11. 09:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!