Miért csodálkozik szinte mindenki körülöttünk azon, hogy nem szeretnénk a kislányunknak fülbevalót rakatni?
Én se akartam erről önhatalmúleg dönteni, megvártam amíg a gyerek maga akarja, akkor elsétáltam vele a védőnőhöz, és kilövettük. 6 éves volt.
Most is kislányt várok, őt se fogom a saját döntésem miatt megkínoztatni ezzel. Ha ő maga akarja az más. Akkor semmi kifogásom ellene.
Hogy miért csodálkoznak, azt nem tudom.
Ha pici még a lányod és rövid haja van, lehet az zavarja őket, hogy nemelég lányos. Nálunk ez volt a helyzet.
Nekünk majdnem 3 éves volt a lányunk, amikor mondta, hogy szeretne fülbevalót. Még aznap elmentünk és belövettük a fülébe.
De a férjem nagylánya 16 évesen döntött úgy, hogy kilöveti a fülét.
Ne foglalkozz senkivel. Legyen úgy, ahogy ti és a lányotok szeretné.
Ez kicsit számomra olyan kategória, mint a megkeresztelés...
Csecsemőként kilövették a fülemet, és meg is kereszteltek, amint tehettem, kivettem a fülbevalómat, és nálam pogányabb ember a földön nincs :)
Úgy vagyok vele, sok döntést kell majd hoznom, ami ténylegesen nagy hatással lesz a lányom életére, nem foglalkozom a témával, majd ő eldönti felnőttként, milyen utat választ - és ez nem csal a fülbevalóra, vagy a keresztelőre vonatkozik.
1.5 eves a lanyom es neki sincs atszurva a fule.
Meg csinalhatnam Neki, de majd ha O keri :)
Fulbevaloja van 3 par is.
Mert úgy látszik náluk ez a szokás. A te füled is újszülött korban lyukasztották ki?
Szerintem jól teszed. Csekély a fertőzés veszély, de valós. Ezen kívül azt sem tudhatod, nem alakul-e ki valami fémallergiája a jövőben. Az aranyfülbevalók se színaranyból vannak.
Nekem két lányom van, az egyik kb. 12 éves volt, amikor fülbevalót kért, a másik már felnőtt, és nem fúratta ki a fülét. Mindegyikük tudta magáról, fiú -e vagy lány, és aki nem jött rá, annak megmondták.
2 hónapos a kicsi. Ha valaki példás célozgatás végett vesz neki fülbevalót akkor azt elrakjuk. Nem a fülbevaló ellen vagyok, de én is úgy gondolom, hogy majd Ő eldönti szeretne-e. Az én fülem is kisiskoláskoromban lett kilövetve. Aztán a húszas éveimben lövettem még hozzá pár lyukat.
És ilyen megfontolásból megkeresztelve sem lesz. Nem vagyunk vallásosak, én sem vagyok megkeresztelve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!