Ilyenkor anyuka miért csodálkozik, hogy hogy beszél a gyerek?
Van a családban egy kisfiú, gyakorlatilag nem lehet érteni, amit beszél, pedig 5 éves lesz mindjárt, "pösze", kapkodja a levegőt, hadar, gügyög. Anyuka meg nem érti miért és fel van háborodva, hogy nem értjük a gyereket, mi akik nem látjuk nap, mint nap. Komolyan olyan, mintha valami durva akcentushoz kellene hozzászokni. :O
Hozzátartozik, hogy a gyerekhez még mindig gügyörészik, meg még mindig nem elég, hogy becézi a szavakat, de még pöszén is mondja neki, tejci meg adda ide anyának ilyenek, a gyerek meg így tanulta meg. Normális ez? szólni kéne neki, hogy talán nem ártana szépen beszélni a gyerekhez, mert ez így nagyon gáz?
Nem, anyuka tud rendesen beszélni csak a gyereknek gügyög. Meg a nagyanyja is ilyen, a másik nagyszülőket nem tudom.
De olyan rossz, mert mesél valamit a gyerek és akkor sokszor ilyen segítség kérően nézek, hogy ennek kb. a felét értettem, most mi van?
Már látom, hogy fog utálni, ha megmondom, hogy jó lenne egy logopédus, de ez akkor tényleg nem normális, nem én vagyok hülye.
Én sem szeretem ezt a "Játyod Bajázka a kutuszt?" meg "Hozjd idje a mama sjemügéjét.", eddig még egy gyerekhez sem beszéltem így, valahogy nem áll a számra, úgy érezném, hogy fogyatékosnak nézem őket, vagy nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!