Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ilyenkor anyuka miért csodálko...

Ilyenkor anyuka miért csodálkozik, hogy hogy beszél a gyerek?

Figyelt kérdés

Van a családban egy kisfiú, gyakorlatilag nem lehet érteni, amit beszél, pedig 5 éves lesz mindjárt, "pösze", kapkodja a levegőt, hadar, gügyög. Anyuka meg nem érti miért és fel van háborodva, hogy nem értjük a gyereket, mi akik nem látjuk nap, mint nap. Komolyan olyan, mintha valami durva akcentushoz kellene hozzászokni. :O

Hozzátartozik, hogy a gyerekhez még mindig gügyörészik, meg még mindig nem elég, hogy becézi a szavakat, de még pöszén is mondja neki, tejci meg adda ide anyának ilyenek, a gyerek meg így tanulta meg. Normális ez? szólni kéne neki, hogy talán nem ártana szépen beszélni a gyerekhez, mert ez így nagyon gáz?

2010. jún. 3. 01:45
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Így van a gyerek számára ez lesz a minta ha így folytatja...nagyon égő hogy ilyen szülők vannak kicsit elrugaszkodnak a földtől vagy nem is tudom..logopédus megoldás a gyereknek.
2010. jún. 3. 02:05
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem szabad egyáltalán gagyogni a babáknak.Én sosem csináltam,születése óta rendesen beszélek neki,és úgy mondom a szavakat ahogy vannak.Pláne nem egy 5 éves gyereknek!Logopédushoz mindenképpen menjenek el szerintem is.
2010. jún. 3. 07:42
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Na, ez az az anyai felfogás, amitől rosszul tudok lenni! Egy kisgyerek azt és úgy fogja mondani, ahogy a környezetében (főleg az anyjától) hallja. Ha gügyörésznek neki, mindent idiótán kicsavarva hall, persze, hogy ő is úgy fog beszélni+ még ehhez jön ugye az élettani pöszeség (ide tartozik szinte minden gyermekkori ejtéshiba!).... Jár ez a kisgyerek óvodába??? mert az ilyennek nagyon fonts lenne, ha valahol normális beszédpéldát is hallana: Egyébként én nagy butaságnak, a gyerek lebecsülésének tartom, ha valaki gügyörészik nem egy 5 évesnek, de akár egy néhány napos csecsemőnek!!!! A gyerekeink nem hülyék, ha normálisan mondjuk, úgy is megértik (ha már értik a beszédet), tehát beszéljünk nekik épeszű emberként!!! Jó lenne ha egy logopédus látná a gyereket és elbeszélgetne anyukával is!!!
2010. jún. 3. 08:03
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy az anyuka is beszédhibás alapból?
2010. jún. 3. 08:56
 5/6 A kérdező kommentje:

Nem, anyuka tud rendesen beszélni csak a gyereknek gügyög. Meg a nagyanyja is ilyen, a másik nagyszülőket nem tudom.

De olyan rossz, mert mesél valamit a gyerek és akkor sokszor ilyen segítség kérően nézek, hogy ennek kb. a felét értettem, most mi van?

Már látom, hogy fog utálni, ha megmondom, hogy jó lenne egy logopédus, de ez akkor tényleg nem normális, nem én vagyok hülye.

Én sem szeretem ezt a "Játyod Bajázka a kutuszt?" meg "Hozjd idje a mama sjemügéjét.", eddig még egy gyerekhez sem beszéltem így, valahogy nem áll a számra, úgy érezném, hogy fogyatékosnak nézem őket, vagy nem tudom.

2010. jún. 3. 10:21
 6/6 anonim ***** válasza:
Nálunk is alapszabály, hogy a gyerek kicsi, de nem hülye. (lehet, kicsit erős a megfogalmazás. Nálunk már a barátaink is tudják ezt, ha valaki dünnyög hozzá, elég figyelmeztetni, hogy "tudod, csak kicsi..."
2010. jún. 3. 10:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!