Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit csináljak? Kétségbe van...

Mit csináljak? Kétségbe van esve a lányom!

Figyelt kérdés

Párom elhagyott minket múlt hétvégén egy másik nő miatt. Nem részletezném a történetet. A 3.5 éves lányom eddig is kérdezgette hol van apa, nagyon szoros kapcsolat volt köztük. Mára azonban teljesen kiborult, feszült, egész nap sírt szinte valamiért és csak az apjáról beszél.

Ki vagyok már idegileg én is nagyon, nem tudom mit tud egy anya mondani ilyen esetben. Volt már valamelyikőtök ilyen helyzetben? Hogyan dolgozta fel a kicsi és mikor? Mit mondtatok hol van apa?

Kérlek segítsetek! Nem tudok józanon gondolkodni. Nem akarom felhívni az apját, tegnap hívott és beszélt pár szót a lányával, tudom, hogy ő is nagyon szenved - mondjuk ez nem igazán érdekel.

2011. júl. 6. 19:04
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom ami történt.

A legjobb szerintem ha felhivod és kéred látogassa gyakrabban addig amig kicsit megszokja a hiányát.

Esetleg mindja neki hogy apának most messze van munkája igy ritkábban találkozunk stb.

Tudom nehéz lehet most Neked,de a kicsi miatt tedd félre a negativ érzéseidet és beszéld meg az apjával hogy hogyan könnyithetnétek meg a ygerek dolgát.

2011. júl. 6. 19:12
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Sajnalom, ami tortent.

En nem hazudnek a gyereknek. Szerintem hivd oda az apjat is, mindegy, hogy milyen a kapcsolat kozottetek jelenleg, inkabb ne is szoljatok egymashoz, ne legyen belole veszekedes. De harmasban uljetek le es finoman, nyugodtan mondjatok el a lanyotoknak, hogy a ferjed ezentul nem ott fog aludni, ahol ti es mar nem ugy vagytok egyutt, ahogyan eddig (marmint te es a ferjed), de igy is apa, anya maradtok es ot ugyanugy szeretitek, ahogyan eddig. Es ha tetszik, ha nem, kellene egy ideig kozos programokat szervezni harmasban, ahol a gyerek latja, hogy valoban van meg csaladja, de ti mar ne bujjatok ossze, ne fogjatok egymas kezet, ne csicseregjetek, csak ugy beszelgessetek, ahogyan egy masik csaladtagoddal is tenned. Tehat a gyerek azt lassa, hogy joban vagytok, de mar nem vagytok egy par, viszont valoban szulok maratatok. Az o szulei.

Apukat pedig kerd meg, hogy minel tobb idot toltson eleinte a lanyaval, 1-2 naponta mindenkeppen talalkozzon vele, ha ez neki sok, vagy mondjku munka miatt nehez, akkor is oldja meg es folyamatossan jussatok el odaig, hogy pl csak hetvegen latja az apjat.

2011. júl. 6. 22:52
 3/3 anonim ***** válasza:
A második válaszoló jó tanácsot adott, ezt még kiegészíteném azzal, hogy ha például megbeszélitek, hogy szombaton jön meglátogatni apuka, akkor valahányszor nyugtalanabb lesz miatta a lányod, mondogasd neki, hogy már csak ennyit kell aludni, hogy találkozzon apával, ennyi meg ennyi óra van hátra addig, stb... az én apukám Pesten dolgozott, és csak péntekenként jött haza, és valahányszor hiányozni kezdett, anyukám mindig ezzel vigasztalt.
2011. júl. 7. 00:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!