Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ebben az esetben (lásd részlet...

Kerria kérdése:

Ebben az esetben (lásd részletezve lent), jár-e majd TGYÁS?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ez év áprilisától nincs munkám :(, a gyermek születésének várható ideje december eleje. Előtte rendelkeztem munkával, tehát biztosított voltam, most pedig saját magam után fizetem az egészségbiztosítási alapot.

Kaphatok-e majd TGYÁS-t? Utánanéztem, de összezavarodtam, emiatt kérnék segítséget!

Előre is köszönöm!

2011. júl. 6. 12:16
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem. A tgyás akkor járna, ha legfeljebb a szülés előtt 42 nappal szűnne meg a munkaviszony.

A 365 napod megvan 2009 decembertől? Ha igen, akkor kérj álláskeresési támogatást, ha annak a fennállása alatt szülsz járni fog a tgyás, sőt, ha marad a támogatásból pár nap, akkor tgyás után újra kérheted, és a folyósítása alatt igényeld a gyedet, így az is járni fog.

2011. júl. 6. 13:58
 2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, ez hasznos infó volt!
2011. júl. 6. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!