Mitől lesz egy kisgyerek gonosz, rosszindulatú? Mitől vannak sötét gondolatai?
Persze. Én meg az egyéves gyerekemet beültettem egy második világháborús, működő repülőgép pilótafülkéjébe, és simán beindította, és elrepült vele, mert előző életében pilóta volt.
Istenem. Olyan emberszerű gondolkodású emberek már nem születnek?
Van alapból gonosz viselkedésű gyerek, ez egy genetikai, idegrendszeri hiba. Sok kezeléssel, türelemmel kezelhető.
Két dolog: 1 Azt mondtam,hogy általában, meg hogy ritkábbik eset... az nem mindig zárja ki a többi lehetőséget...
2: attól nem kell másokat "szidni a gondolkodási módjukkal",mert lehet hogy neked sem jobb...
UI: Ja és a genetikai dolgokat azért egy csöppet nehezebb gyógyítani mint ahogy azt te írtad,mert nem csak türelem kell hozzá! Le kell szidni, megfegyelmezni (NEM VERÉSRE GONDOLOK) Írd meg te a genetikai "betegséget" hogy gyógyítanád??
Na jó, megpróbálok nyugodtan válaszolni, nem biztos, hogy sikerül.
Igen, nagyon fontos, hogy tudatosítsuk az ilyen emberekben, hogy nem normális a gondolkodásuk. Ha egy gyerek abnormálisan viselkedik, és ezt a viselkedést ráfogják arra, hogy "hagyd, biztos az előző életében történt dolgokra emlékszik még, és azért ilyen, majd kinövi", és emiatt nem foglalkoznak az igazi okkal (mert ez nem ok, hanem baromság), akkor nagy hibát követnek el a szülők. Meg az ilyeneket sugalló ismerősök. Aki ezzel nem ért egyet, annak engedd meg, hogy kétségbe vonjam bizonyos értelmi képességeit.
A genetikai betegségnek nem fogom most a pontos etiológiáját leírni neked, elég legyen annyi, hogy bizonyos gyerekek hipokampális régiójában kromoszómatörés következtében bizonyos projekciós pályák (idegösszeköttetések) nem megfelelően alakulnak ki. Emiatt a gyerek képtelen az empátiára, az érzelmi intelligenciája alacsony. Nem tudja beleélni magát a másik helyzetébe, nem képes felfogni a "rossz", a "bántás" fogalmát. Ezen lehet elmeorvosi munkával segíteni, elérni, hogy más, meglévő idegpályák folytonos stimulálás hatására átvegyék a kiesők szerepét. Ha még most sem voltam érthető, segítek szívesen.
Ladis
06-30 13:10
Azzal a gyerekkel semmi baj nincs! Három éves kor alatt általában még nem fejlődött ki az empátia, úgyhogy a gyerek nem tudja, hogy rosszat csinál. Hamar elmúlik szerintem.
Egy 7-8 éves gyereknél tényleg probléma lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!