Mitől lesz egy kisgyerek gonosz, rosszindulatú? Mitől vannak sötét gondolatai?
"én is ismerek ilyen kisgyereket, ő még csak alig múlt 3!
Az első reakció (bármire, tényleg bármire) tőle a düh, a méreg, a gonoszkodás, pedig még életében nem vertek a fenekére sem, az meg kell mondjam."
"Eddig még mindig sikerült sok odafigyeléssel, törődéssel, közös játékkal visszabillenteni a maga kiegyensúlyozottságába."
Szerintem az utolsóban van az igazság, de csak fél igazság. Aki gyereket csinál törődjön figyeljen oda a gyerekére, sokszor követik el a szülök a hibát hogy nem figyelnek a gyerekre és a gyerek fel akarja kelteni az érdeklődését.pl: hiszti,gonoszság,trágárság bárhol. De mindez lehet unalom nincs barátja nincs akivel játszón, a határokat a szülőnek kell megmutatnia és törődéssel, hogy a gyerek is jól érezze magát meg mi is meg kell találni az egyensúlyt meg nevelni inkább azt mondanám tanítani kell. Figyelni kell a gyerek igényeit is nem csak a miénket. Meg kell nézni kihez kötődik a gyerek kiket szeret, el kell vinni hogy barátkozón a többiekkel, de azt tudni kell hogy ennek a másik oldala hogy eltanulják hogyan lehet a célokat elérni hiszt,stb de ezt felnőttektől is ugyan úgy eltanulják. Erre is oda kell figyelni kik veszik körül és mire fogékonyak, kikel barátkoznak milyen hatással van rá szóval NEVELNI,TANÍTANI kell.
Én már tapasztaltam ilyet,ez általában azért van,mert nem kap elég odafigyelést,és ez nagyon tavarja őt.Mikor rosszalkodik,akkor a figyelmet szeretné magára vonni,de mikor ez sem sikerül akkor a környezetébe szeretne olvadni,és ha a környezete rossz,gonosz akkor ő ezt véli jó viselkedésnek, ezért lesz rossz,gonosz.
A ritkábbik eset: ha a gyerek nagyon okos,értelmes és tudja a különbséget a jó és a rossz között, a rosszat látja jónak,mert az neki jobban tetszik. És ha ezt neki hagyják,mert csak csínyeknek nézik a tetteit,akkor ő ezt megszereti és meg is van a baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!