Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Adnál olyan nevet a gyerekedne...

Adnál olyan nevet a gyerekednek, aminek a névnapja nagyon közel esik a gyerek születésnapjához?

Figyelt kérdés
Ha nagyon nehezen de találnál egy nevet ami tetszik, de 1 hét sincs a gyerek várható szülinapja és a kiszemelt névnapja közt, az kizáróok? Vagy nem foglalkoznál vele?
2011. jún. 28. 09:14
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%
Húgom decemberben született, 4 nappal előtte van a névnapja. Na meg ugye a karácsony is abban a hónapban van, meg a mikulás is ott van a névnapja mellett... Szóval jól összejött neki. Vagy több ajándékot szokott kapni, vagy 1 nagyot.
2011. jún. 28. 10:13
 22/34 A kérdező kommentje:
András a nevünk, csak nov. 30-án van, tehát nem tudjuk máskor ünnepelni.
2011. jún. 28. 10:20
 23/34 anonim ***** válasza:
100%

Hát ismerősümnek decemberbe született a pici,akkor van a névnapja, karácsony mikulás...

tesójának meg dec karácson ymikulás, március névnap, júli szülinap:) Hát neki eggyéértelműen szerencsésebb.

Ezért nálunk januári fiamnál eggyértelmű volt hogy "Nyári névnapot" keresünk, Levente lett ma van névnapja:)

2011. jún. 28. 10:42
 24/34 A kérdező kommentje:

Boldog névnapot Leventének! :)

Ha tetszene nekünk is olyan név ami távolabb esik akkor mi is azt választanánk, de vért izzadtunk mire ezt az egyet összehoztuk mint közös jelöltet.

2011. jún. 28. 10:59
 25/34 anonim ***** válasza:
81%

Nekem mindenem decemberben van, testvéreimnek meg össze-vissza. Hát sokszor irigykedtem rájuk, nekem nem volt jó, hogy a rokonok engem mindig "egyben letudtak", míg a többieket ugye külön-külön köszöntötték.

Lányomnak ezért olyan nevet választottunk, ami távol esik a szülinapjától. Nekem - az én tapasztalatomból kiindulva - ez fontos szempont volt.

Amúgy nem kizáró ok, csak szerintem a gyerkőcnek nem olyan jó, ha közel van a szüli- és névnap.

A helyetekben én mindenképpen külön ünnepelném a kettőt, mert a rokonság, barátok úgyis egybe fogják.

2011. jún. 28. 11:22
 26/34 anonim ***** válasza:
76%
Igen.Nálunk így sikerült.Május 13.-án született,és május 19.-én van a névnapja.Külön tartjuk,így 2 hétvégén is Róla szól a buli!
2011. jún. 28. 11:22
 27/34 anonim ***** válasza:
100%

Számomra szempont volt, hogy a lányomnak ne essen egybe a névnapja szülinapjával. Sok ismerősömnek van úgy, hogy a névnapja a szülinapjával egy napon van vagy pár nap eltéréssel, régen ez egy szokás volt, szerintem.

Ha egy évben többször van (az András is van többször), akkor célszerű a távolabb esőt tartani neki/nekik.

2011. jún. 28. 11:26
 28/34 anonim ***** válasza:
100%

András, André, Andos, Andorás: február 4., május 21., november 10., november 30.

A fő névnap az november 30-a, de a többi napokon is ugyanúgy meg lehet tartani, ha minden kötélszakad, a gyereknek is jobb, ha nem egymás után van tartva.

2011. jún. 28. 11:29
 29/34 anonim ***** válasza:
81%

András - Naptárban nem szereplő névnapok:

Február 4.

Május 21.

Én biztos, hogy nem akkor tartanám, amikor a szülinapja is van.

2011. jún. 28. 11:36
 30/34 anonim ***** válasza:
100%
Kiválasztottuk a lánynevet, szülésem előtt évekkel. Terhes lettem, megszületett a lányom, de két héttel előbb. Mikor? Éppen a névnapján:) Egy napon megtartjuk és kész:)
2011. jún. 28. 13:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!