Adnál olyan nevet a gyerekednek, aminek a névnapja nagyon közel esik a gyerek születésnapjához?
Hát ismerősümnek decemberbe született a pici,akkor van a névnapja, karácsony mikulás...
tesójának meg dec karácson ymikulás, március névnap, júli szülinap:) Hát neki eggyéértelműen szerencsésebb.
Ezért nálunk januári fiamnál eggyértelmű volt hogy "Nyári névnapot" keresünk, Levente lett ma van névnapja:)
Boldog névnapot Leventének! :)
Ha tetszene nekünk is olyan név ami távolabb esik akkor mi is azt választanánk, de vért izzadtunk mire ezt az egyet összehoztuk mint közös jelöltet.
Nekem mindenem decemberben van, testvéreimnek meg össze-vissza. Hát sokszor irigykedtem rájuk, nekem nem volt jó, hogy a rokonok engem mindig "egyben letudtak", míg a többieket ugye külön-külön köszöntötték.
Lányomnak ezért olyan nevet választottunk, ami távol esik a szülinapjától. Nekem - az én tapasztalatomból kiindulva - ez fontos szempont volt.
Amúgy nem kizáró ok, csak szerintem a gyerkőcnek nem olyan jó, ha közel van a szüli- és névnap.
A helyetekben én mindenképpen külön ünnepelném a kettőt, mert a rokonság, barátok úgyis egybe fogják.
Számomra szempont volt, hogy a lányomnak ne essen egybe a névnapja szülinapjával. Sok ismerősömnek van úgy, hogy a névnapja a szülinapjával egy napon van vagy pár nap eltéréssel, régen ez egy szokás volt, szerintem.
Ha egy évben többször van (az András is van többször), akkor célszerű a távolabb esőt tartani neki/nekik.
András, André, Andos, Andorás: február 4., május 21., november 10., november 30.
A fő névnap az november 30-a, de a többi napokon is ugyanúgy meg lehet tartani, ha minden kötélszakad, a gyereknek is jobb, ha nem egymás után van tartva.
András - Naptárban nem szereplő névnapok:
Február 4.
Május 21.
Én biztos, hogy nem akkor tartanám, amikor a szülinapja is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!