Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Adnál olyan nevet a gyerekedne...

Adnál olyan nevet a gyerekednek, aminek a névnapja nagyon közel esik a gyerek születésnapjához?

Figyelt kérdés
Ha nagyon nehezen de találnál egy nevet ami tetszik, de 1 hét sincs a gyerek várható szülinapja és a kiszemelt névnapja közt, az kizáróok? Vagy nem foglalkoznál vele?
2011. jún. 28. 09:14
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
84%
Igen, olyat adtam. Ez nem volt szempont, eszembe sem jutott :) Két hét van a szülinapja és a névnapja között.
2011. jún. 28. 09:17
 2/34 anonim ***** válasza:
81%

Én a fiúnevekkel állok hadilábon. Egyszerűen nem találok olyat, ami úgy igazán tetszene vagy megfogna valamiért. Ha egyszer találnék olyan fiúnevet ami tetszik, akkor nem foglalkoznék a születésnap, névnap, karácsony (mert nekem az is ide tartozik) ünnepekkel.

A lánynevekkel már más a szitu. Abból van egy halom olyan ami tetszik a fülemnek. Ott már ez is szempont lehet.

2011. jún. 28. 09:18
 3/34 anonim ***** válasza:
84%

Szia!

Én meg sem néztem,csak utólag tudtam meg mikor van a névnap. Kb 2 hét különbséggel,de az is nyáron,úgyhogy legalább nem december környéke.Nálam ennek nincs jelentősége.

2011. jún. 28. 09:18
 4/34 A kérdező kommentje:
És hogy oldjátok meg az ajándékozást? Vagy hogy fogjátok? Ugyanúgy kap 2 ajándékot, mintha hónapok lennének a 2 ünnepe között?
2011. jún. 28. 09:19
 5/34 anonim ***** válasza:
76%

Ha nem találnék másikat,akkor talán igen,bár azért bevallom keresésnél szempont hogy inkább,ha lehet ne így legyen.

De szerintem sokkal fontosabb az,hogy milyen névvel éli le az az ember az életét,mintsem hogy mikor van a névnapja,amit egyszer ünnepel (ha ünnepel) egy évben.

2011. jún. 28. 09:20
 6/34 anonim ***** válasza:
81%
Utolsó vagyok,mi nem tartunk névnapot amíg kicsi,csak szülinapot. De mi a családdal is a névnapot csak virággal,csokival köszöntjük,vagy valami aprósággal.
2011. jún. 28. 09:21
 7/34 A kérdező kommentje:
Nov. végére vagyok kiírva, a nevünk is nov. végi, és az ugye nem is nyár, ott a karácsony is mindjárt, de nem tudom, hogy ez érdekeljen-e.
2011. jún. 28. 09:21
 8/34 anonim ***** válasza:
100%

09:20-as vagyok.

Még annyi,hogy természetesen,ha ünneplés van akkor van külön névnapi és szülinapi ajándék,bár nálunk az a szokás,hogy névnapkor inkább csak egy kis jelképes ajándékot adunk.

A neve miatt nem legyen bűntetve senki (főképp egy kisgyermek,akinek még fontosak ezek az ajándékozások).

2011. jún. 28. 09:22
 9/34 anonim ***** válasza:
84%

1. vagyok, ráadásul nálunk decemberi mindkét dátum, tehát a mikulás és a karácsony is "bezavar" :)

Semmi problémát nem csinálunk ebből. Névnapra nincs torta meg buli, "csak" ajándékot kap és elmegyünk valahova... Szülinapra van torta, meg buli. Karácsony és mikulás meg külön. Mondjuk néha eszembe jut, h szegény gyerekemnek decemberre esik minden (húsvétkor mi nem ajándékozunk), de még ott a gyereknap, amikor "élményekkel" ajándékokozzuk meg (elvisszük valahová).

2011. jún. 28. 09:23
 10/34 anonim ***** válasza:
100%
Én nov végén születtem, pár nappal később, dec elején van a névnapom, utána mikulás, karácsony, hát gyerekként nem szerettem, hogy míg másnak volt egy ünnepe tavasszal, egy nyáron, meg a karácsony, nekem mindent egyben letudtak, ráadásul mindig egy ajándékot kaptam születés-névnapra, aztán meg karácsonyra. Gyerekként ezt nem szerettem. Én figyeltem erre a gyerekemnél.
2011. jún. 28. 09:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!