Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Adnál olyan nevet a gyerekedne...

Adnál olyan nevet a gyerekednek, aminek a névnapja nagyon közel esik a gyerek születésnapjához?

Figyelt kérdés
Ha nagyon nehezen de találnál egy nevet ami tetszik, de 1 hét sincs a gyerek várható szülinapja és a kiszemelt névnapja közt, az kizáróok? Vagy nem foglalkoznál vele?
2011. jún. 28. 09:14
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%
Második vagyok. Öcsém István és karácsonykor ünnepel. Szegényt mindig sajnáltam, mert a névnapja kissé feledőbe merült. Volt, hogy nagyobb értékben kapott ajándékot karácsonyra összevonva a kettőt, de az nem olyan. Volt olyan is amikor már nagyobb volt, hogy a névnapja feledésbe merült a nagy felhajtásba.
2011. jún. 28. 09:25
 12/34 A kérdező kommentje:
Igen, nálunk is gyereknapkor program az ajándék (állatkert, kirándulás, ilyesmi), a névnap végülis nálunk is egy házisüti és egy apró játék, a szülinap az tortás-kölyökpezsgős családi összeröffenés (nem nagy a család) a karácsony meg ugye a Jézuska. Húsvétkor meg csoki van. Végülis annyi ünnep van az évben, nevet meg olyan nehezen találtunk.
2011. jún. 28. 09:27
 13/34 anonim ***** válasza:
100%

Mi már 100%-ig biztosak voltunk a névben, amikor megnéztem, mikor van a névnapja. 1 hónappal a születésnapja után. Szoros, de nem gon, ez még elég távoli. :)

De pl. nekem novemberben van a névnapom és szülinapom. Pontosan 8 nap van a kettő között. Általában egyszerre tartottuk, a rokonoktól mindig egyben kaptam ajándékot. De a szüleimmel külön is megtartottuk, és tőlük két ajándékot kaptam. :)

14/34 anonim ***** válasza:
66%

Őszintén szólva én nem adnék így nevet. Még ha mi, szülők tudjuk, hogy külön kell megünnepelni mindkettőt, a rokonok biztosan bele fognak esni abba a hibába, hogy egyszerre köszöntik fel mindkét alkalomból, ez pedig nagyon rossz érzés lehet.

Ismertem két lányt: egyiknek szilveszterkor volt a szülinapja, másiknak meg mikuláskor... Szegények már előre kivoltak.

15/34 A kérdező kommentje:
Nincs nagy rokonság akitől hatalmas ajándékokat várhatnának a gyerekek, igazából 1 mamánk meg 1 papánk van és slussz. Se nagynéni, se nagybácsi, se ilyesmik. Nevet viszont olyan kínnal találtunk csak.
2011. jún. 28. 09:40
 16/34 anonim ***** válasza:
80%

Nekem 10 nap van a névnapom és a születésnapom között és gyerekként zavart. Rossz volt, hogy a testvéreimet kétszer ünnepeltük, engem meg csak egyszer, mert előbb-utóbb eljön az az idő, amikor a gyerek nagyobb ajándékot kér, pl. 10 évesen egy új sportcipőt és a szülő azt mondja, hogy jó megveszem, de akkor ez a névnapi ajándékod is, míg a tesók ugyanúgy megkapják csak a szülinapjukra. Hidd el ezt nem lehet kikerülni, bármennyire is figyelnek rá a szülők.

Szóval nálunk ez szempont volt, ezért nem kapta az apja nevét (amit most már nem is bánok).

2011. jún. 28. 09:44
 17/34 anonim ***** válasza:
100%
En is nehezen talaltam nevet igy nem erdekelt mikorra esik. Pl hetfon volt Norbert nevnap es en penteken szultem Norbikamat, engem az sem zavart volna ha hetfon jott volna vilagra:-)
2011. jún. 28. 09:54
 18/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kezecske!
2011. jún. 28. 09:58
 19/34 anonim ***** válasza:
80%
Nekünk több név is volt a lsitánkon, és amikor már végképp nem tudtunk dönteni,akkor néztük,hogy mikor van a névnap,és ami közel esett a várható szülinaphoz,azt kihúztuk.
2011. jún. 28. 10:05
 20/34 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, mi a név, amit választottatok, de a legtöbb névnél van egy alternatív megoldás:

nem azon a napon ünnepeltek, amikor a többség, hanem egy másik naptári névnapon.

Én Zsuzsanna vagyok, névnapom van február 19-én (ez lenne az igazi Zsuzsanna-nap), és augusztus 11-én is. Lehet választani.

Zoltán: március 8. és június 23.

Péterből, Pálból, Máriából van egy csomó. Magdolnából is biztosan. Vagy van Lili-nap és Lilla-nap is. De mindkettőn lehet mindkettőt ünnepelni. Ezek persze inkább a klasszikus nevek. De érdemes lenne megnézni, nincs-e valami másik névnap is a naptárban.

2011. jún. 28. 10:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!