Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Melyik nyelven beszéljünk hozzá?

Melyik nyelven beszéljünk hozzá?

Figyelt kérdés
Fél évesek az ikreim, az apjuk félig brazil, félig magyar. Én magyar vagyok. Azt szeretnénk ha mind a két nyelven beszélnének(anyanyelvi szinten), de sajnos nem beszélek úgy potugálul, mint a férjem. Azt gondoltuk, hogy a férjem tanítja majd őket potugálul, én meg magyarul. Csak attól félek, hogy nem tudnak majd külömbséget tenni a két nyelv között. Mármint, hogy pl. velem is úgy fognak majd portugálul beszélni, mint az apjukkal. Lehetséges, hogy ezt valahogy elkerüljük? Vagy megszokják, hogy velem nem tudnak majd az apjuk nyelvén beszélni?
2011. jún. 24. 13:50
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Dehogy baj :) Minden kétnyelvű családban van egy közös nyelv, olyan is van, ahol ez egy harmadik nyelv. Pl. anyuka magyar, apuka spanyol, de a közös nyelv az angol. Láttam egyszer a tévében egy hasonló családot (lehet, hogy nem pont ezek a nyelvek voltak, de ilyen felállás volt). A gyerekek mind a három nyelvet beszélték :) Anyukával magyarul, apukával spanyolul, de ha mindkét szülőhöz egyszerre akartak szólni, akkor angolul.

De ugye sok olyan család is van, ahol csak az egyik szülő beszéli a másik nyelvét, a másik nem. Ettől még mindkét nyelvet megtanulják.

2011. jún. 24. 14:46
 12/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm! (:
2011. jún. 24. 14:48
 13/13 anonim ***** válasza:
A barátnőm magyar, de kanadában élnek, ahol a francia ragad, mint a kosz, a férje mexikói. A gyereke 4 nyelven beszélnek tökéletesen, és nem keverik őket. Mindig tudják, kihez milyen nyelven beszéljenek.
2011. jún. 25. 10:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!