Melyik nyelven beszéljünk hozzá?
én nyelvészetet tanultam és nálunk is apuka külföldi - nem fogják keverni, ha te magyarul, apuka az ő anyanyelvén beszél velük
az nem gond, hogy ti egymással hogyan kommunikáltok, nem fog bezavarni
az okozhat zavart, ha egyazon személy váltogatja a nyelveket, egyszer így, egyszer amúgy beszél velük - de ha megszokja, hogy anya így beszél, apa úgy, akkor megtanulja elkülöníteni a két nyelvet
Szia!
Sok dologban hasonlítunk - a nagyfiaim ikrek (5 évesek), és portugál az apukájuk, kint is élünk. :)
Én magyarul beszélek velük, a párom portugálul. Bár én szakmámból kifolyólag nagyon jól beszélem a portugált, a gyerekeimnek csak akkor mondok portugálul bármit is, ha olyan ember is van velünk, aki a magyart nem érti (anyósom, párom...). Mikor kicsik, akkor még nem mindig különítik el használatban a két nyelvet, de tökéletesen értik.
Pl. sokszor előfordul, hogy a 20 hónaposom portugálul válaszol, holott magyarul kérdeztem. Ez nem baj, de én mindig magyarul beszélek hozzá, majd megszokja, látom a nagyokon. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!