Apák és Anyák! Ha a lányotokkal kikezd egy?
mondjuk 27-28 éves (lányotok mondjuk 14-15), akkor mit tennétek? pánik? félelem? harag? düh? szomorúság? büntetés?
mit tennétek, meséljetek?
és ha ezen felül kiderülne, hogy totál szűz volt a lány, de ez a vén kéjenc vette el a szüzességét?
mi lenne a lépésetek?
Apám még attól is rosszul volt, amikor 17 évesen egy 24 éves pasival ismerkedtem meg, napokiig hallgattam a szentbeszédet, hogy ezek csak egy valamit akarnak az ilyen fiatal csitriktől, tudja jól, mert ős is volt ennyi idős. Akkor nagyon utáltam a kioktatást, de mára már teljesen egyetértek vele: egy 14 éves mellett a világon semmi keresnivalója egy 28 éves felnőtt férfinak. Az ilyen tuti retardált, ha egy 14 éves kislánnyal támad igénye párkapcsolatra.
Ja és ha egy ilyen veszi el a szüzességem? Ahogy apámat ismerem, agyonütötte volna a pasast.
Azért egy huszonévest és nem titulálnék vén kéjencnek. Bár az tény, hogy fura, hogy egy nála ennyivel fiatalabb lány tetszik meg neki, de azért attól még lehet, hogy tisztességes ember.
Most csak a saját példámból tudok kiindulni, nekem 15 évesen hasonló korú barátom volt. Eleinte el sem mertem mondani otthon, aztán végül elmondtam. A szüleim elsőre nagyon nem örültek, de egy idő után belenyugodtak, sőt, meg is kedvelték, mert látták, hogy nem visz bele semmi rosszba, én meg korábban igen kezelhetetlen voltam (na azért nem olyan nagyon durván, csak imádtam ellenkezni), szóval még örültek is neki, hogy valaki vigyáz rám, a durvább hülyeségekről lebeszél.
Így, felnőtt fejjel visszagondolva már én is látom, hogy mi volt a gond a mi kapcsolatunkkal, de ez akkor egyikünknek sem okozott problémát. Három évig voltunk együtt, nekem a mai napig nagyon szép emlék, sőt, 6 éve már, hogy szakítottunk, de még most is jó barátságban vagyunk. Egy nagyon kedves, jószívű, jóindulatú emberről van szó, az egyetlen hibája, hogy valóban nem túl okos. Nem egy suttyó paraszt, csak hát azt hiszem, már 15 éves koromban sem voltunk egy szinten, viszont ez pont az az időszak volt, amikor még ezt a korával kompenzálni tudta. 18 évesen már nekem is kinyílt annyira a szemem, hogy ezt meglássam, akkor már nem éreztem jól magam ebben a kapcsolatban, így vége is lett. De nekem ebből a világon semmi hátrányom nem származott.
Mondjuk nekem nem lányom van, hanem fiam, és még kicsi is, de úgy érzem, nem lenne jogalapom ezek után megtiltani, hogy nála idősebbel járjon. Persze jobban örülnék, ha vele egykorú párja lenne ennyi idősen, de azért nem látom olyan borzalmasnak a dolgot, tényleg vannak lányok, akik tizenévesen nem nagyon tudnak mit kezdeni a velük egykorúakkal, mivel - talán nem mondok újdonságot -, a lányok kicsit korábban érnek, mint a fiúk. Nem azt mondom, hogy sokkal sokkal érettebbek az azonos korú fiúknál, de sok esetben egy kicsit azért igen.
Mondjuk az természetesen alap, hogy ilyen esetben (meg más esetben is, ha komoly kapcsolata van a lányomnak) nyomatékosan felhívnám a figyelmét a védekezés fontosságára, és általában véve elbeszélgetnénk a témáról, de igazából nem 14-15 évesen kezdeném el a felvilágosítását, azt szeretném, ha a védekezésről már akkor tudna, amikor még nem kezdte meg a szexuális életét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!