Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Aki gyes lejártát követően...

Aki gyes lejártát követően szült, hogyan hidalta át a fennálló időszakot?

Figyelt kérdés
Gondolok itt arra, hogy én az első terhességet megelőzően dolgoztam, majd most kiderült, hogy ismét babát várunk a 2 és fél éves kisfiam mellé, akivel még otthon vagyok. A régi munkahelyemre nem vesznek majd vissza, illetve én sem mennék (volt már egy vetélésem a 4. hónapban tavaly), de a felgyülemlett szabikat sem akarja kiadni a főnök ha lejárt a gyes. Akkor mit tegyek? Jelentsem fel valahol, amúgy is szemét volt mindig? Illetve menjek majd munkanélkülire? Aki tud, kérem válaszoljon!
2011. jún. 17. 14:31
 1/4 anonim ***** válasza:
55%

Nehogy elmenj munkanélkülire!

A második terhességed alatt ugyanúgy él a felmondási védelem.í

Gyes lejártával menj vissza dolgozni, hiszen tényleges munkakezdés előtt KÖTELES kiadni a szabikat a munkaadód. És ha lejárnak a szabik, menj táppénzre. De ne mondj fel, mert így él a munkaviszonyod.

2011. jún. 17. 14:37
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi a gyors választ! De mit tegyek, ha nem akarja kiadni a szabikat!

Az egyik kolléganőm gyes lejártát követően vissza akart menni, de nem kellett, illetve aláíratott vele egy papírt, ami szerint visszamenőlegesen megszűnt a munkahelye. Ilyenkor mi van? Még ügyvéden keresztül sem tudott eredményt elérni.

2011. jún. 17. 15:03
 3/4 anonim ***** válasza:

A kolléganőd hibázott, amikor aláírta azt a papírt. Ha Te még semmit sem írtál alá, akkor pontosan azt csináld, amit az 1. válaszoló írt!!!

Ha meg ilyen segg.fej volt a főnököd, akkor meg a legnagyobb nyugalommal elmondhatod neki, hogy tisztában vagy a jogaiddal, úgy lesz, ahogy Te mondod, ha nem tetszik neki, akkor toppogjon el a munkaügyi bíróságra, amit garantáltan elveszít!

2011. jún. 17. 15:49
 4/4 anonim ***** válasza:

Első vagyok,a kolléganőd menjen munkajogászhoz, és támadja meg a felmondást, mert megtévesztésen alapuló megegyezést nem kell tudomásul vennie.

A munkaügyi bíróságok általában igazat adnak, ha egyértelműen hátrányos helyzetbe került a kolléganőd. Ahogy így nézem, rá is férne a munkáltatódra.

Mindenképp tájékoztasd, hogy ismered a jogaidat, és ha szívózik, vagy ki akar tenni, tudd, hogy rendes felmondással nem küldhet el!

Rendkívülivel igen, de ha így küld el, akkor a bizonyítási teher rajta lesz, azt kell bebizonyítania, hogy a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentős mértékben megszegted (ez esélytelen, tekintve, hogy két éve otthon vagy a gyerekkel), vagy egyébként olyan magatartást tanúsítottál, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi. (ez is esélytelen, ugyanazért)

Ettől érvényesen eltérni nem lehet, vagyis a munkáltatód meg van lőve. Lényeg: semmit ne írj alá, ne hagyd magad megvezetni!

2011. jún. 17. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!