Itt a nyár, ki mit mélyhűt a babájának?
Anyósomnak van kertje, sok zöldsége és gyülölcse van, csak ezért foglalkoztat a kérdés! Őszibarackot és sárgabarackot hogyan lehet elrakni, úgy hogy jó legyen 1 évesnél fiatalabb babámnak!
Ill más tipp is érdekel!
Szia!
Az enyém már lassan két éves földi epret és cseresznyét már pakoltam a fagyóba neki a gyümölcsök közül. Majd megy még hozzá meggy, szilva és ha lesz akkor ribizli is. Zöldségek közül sóskát tettem már el és majd lesz tök meg káposztafélék.
A barackokat én héja nélkül tenném el. Megmosod, lehúzód a héját, kiveszed a magját és vagy felezetten vagy kisebb darabokra vágva fagyasztod le. Héjjal együtt szerintem macerás lesz majd kiolvasztás után felhasználnod főleg így, hogy még pici a babód.
Én a cseresznyét és kimagozva tettem el, csak kiolvasztom és eheti is, sütikbe is könnyebben fel tudom használni.
semmit
1. kicsi a méylhűtő
2. amit otthon fagyasztok nem lezs olyan, mert nem hirtelen fagyasztom
(régebben epret fagyasztottam, de nem volt az igazi)
3. mindent lehet kapni, múltkor számoltam, hogy anyira nem is éri meg
tavaly ezeket fagyasztottam le a babának (most volt 1 éves):
sárgabarack, őszibarack, szilva, szőlő, meggy, sóska, spenót, sütőtök, cékla, borsó, zöldbab.
Idén a másodiknak (még pocakban van) a fentiek mellé ezeket fogom még/folyamatban van:
cseresznye, ribizli,gesztenye,répa,zöldség(mi termeljük,olcsóbb, jobb,mint a bolti),brokkoli, karalábé, fűszernövények (tavaly nem jutottam hozzá, idén igen)pl: petrezselyem, snidling stb.
Még nem tudom hogy alakul, de ezeket mindenképpen megcsinálom.
őszibarackot és sárgabarackot én úgy tettem el, hogy meghámoztam őket, kimagoztam, turmixoltam, és műanyag poharakban lefagyasztottam, másik részét csak villával törtem össze,hogyha kezdjük a darabosabb ételeket, ezzel kezdje, nem is volt semmi gond.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
2 válaszolónak: abban igazad van, hogy megvenni és úgy fagyasztani felesleges, mert az üveges ugyan abban az árban van, nem kell vele dolgozni, DE azt is írtam, hogy otthon termett gyülölcsről és zöldségről van szó! Igy megéri, mert igazi bio! ;)
a sóskát vagy bármelyik zöldséget elkészítés után mélyhűtitek, vagy nyersen?
06:16-os vagyok:
én elkészítem a sóskát,spenótot (olajon megfonnyasztom), úgy teszem el, kevesebb helyet foglal.
Amúgy meg drágább az üveges, tavaly 300 Ft/kg volt az őszibarack, sárgabarack, 1kg kb. 3 db 2 dl-es pohárba fért el, ami mai áron kb. 3x300 Ft (bébiételben számolva), és nem biztos, hogy mindet megeszi elsőre a gyerkőc, a fagyasztottból meg tudsz "lefaragni" még fagyottan, amennyi kell, nem megy kárba. (vagy jégkockatartóba fagyasztasz le, akkor még "faragni" sem kell, csak azt az 1-2 kockát kiolvasztani).
Bocs az offért így a végére :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!