Én fogom megnehezíteni az óvodai beszokást?! Hogyan
lehet kezelni az anyai "őrületet"?
Figyelt kérdés
sziasztok! ősszel megy oviba a fiam, nemrég volt az első szülői értekezlet. Bakker, én alig bírtam visszatartani a könnyeimet! Teljesen zaklatott állapotba kerültem minden ok nélkül! Nem ismertem magamra, nem vagyok olyan érzelmes anyatigris tipus - és tessék! Mi lesz ősszel? Mit csináljak magammal, hogy ne okozzak nehézséget a fiamnak?
Van egy másfél éves kislányom is, a fiam így eleinte csak félnapos ovis lesz. Valahogy mégis mintha érzelmileg nem lennék rendben. Normális vagyok?
kösz, ha írtok! kiborultam magamon :(
2011. jún. 9. 13:40
1/5 anonim válasza:
szia!Én már akkor kibuktam mikor mentünk beiratkozni és az én kicsi fiam betette a lábát az oviba.Amikor meg olvastam hogy felvették,rátett egy lapáttal:)Én sem vagy százas:)
2011. jún. 9. 13:43
2/5 anonim válasza:
Fél év múlva a harmadik gyerekem fogja kezdeni az ovis életet, mégis így vagyok;)
Tudatosul bennünk, hogy egy új életszakasz kezdődik, már nem csak velünk fogja jól érezni magát, nem mi leszünk nekik a világ, hanem új élmények jönnek. Ez így természetes, mégis nehéz sokszor.
Belerázódunk hamar, hidd el! Csak soha nem szabad kimutatni előttük, hogy ez rossz lenne, éppen úgy, mint egy szuri előtt.
2011. jún. 9. 13:44
3/5 anonim válasza:
Ez így normális, csak egyszer se érezze ezt a kisfiad, mert az borzasztó lesz. Van egy kisfiú, anyuka épp így olt csak a gyerek előtt. 1 év alatt egyszer nem sikerült sírás nélkül megúszni az ovit. Ilyenkor nagyon keménynek kell lennünk a gyerek érdekében. Mert borzasztó az ha megérzi, hogy anya nem akar elengedni, vagy rossz neki.
2011. jún. 9. 13:58
4/5 anonim válasza:
Ó de jó hogy meg "merted"kérdezni ezt,kedves kérdező!Akkor ezen szinte minden anyuka átesik?Nem azt mondom hogy de jó,csak egy kicsit megnyugodtam,mert én is így érzek,szeptemberben lesz ovis a "nagy"fiam,és lelki-"fájdalmat" érzek ha eszembe jut.kisfiam mellesleg nagyon várja,voltunk már sokszor benn egy kis játékra,és tündéri az ovi,tündéri óvónőkkel.Szóval vagy te :)normális vagy,és én sem vagyok normális! :)egy majdnem 3 éves és egy 7 hónapos kisfiúk anyukája
2011. jún. 9. 15:42
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megnyugtattatok! ezek szerint a nem normális anya a normális :D nagyon hálás vagyok a kedves válaszokért!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!