Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ez már tényleg tolakodás?...

Ez már tényleg tolakodás? Hogyan utasítsam vissza szépen?

Figyelt kérdés

Van egy barátnőm, mindketten terhesek vagyunk! Igazából úgy barátnőm,hogy a párom van nagyon jóba az ő párjával.

Ő nem fogadott magándokit, én igen. Az elején mondogatta,hogy ha megyek az orvosomhoz kérdezzem már meg ezt meg azt. Persze, megtettem, ezzel nincs gond! De most már ott tartunk,hogy kb. 10 kérdést ír fel nekem, sőt most mondta,hogy ha legközelebb megyek szóljak már, mert odaadná a leltét, nézessem már meg a dokimmal, mert sztk-s rendelésen, alig mondanak valamit!

Még csak azt sem tudom róluk mondani,hogy nem lenne rá pénzük. Nemsokára külföldre mennek nyaralni 10 napra. Mi erről inkább idén lemondtunk!

Anno azt mondta,hogy neki azért nem kell saját orvos, mert van ideje a sztk-s gondozást végigvárni, szülésnél meg úgy is kijön a gyerek, akárki legyen is ott.

De kicsit kezd kellemetlenné várni! Nem fogom bevinni a leletét, mert ennyi erővel, akkor összeszedhetném az összes ismerősöm leletét, és bevihetném a dokimhoz, utána meg csak én fizetek!

Hogy lehet ezt szépen visszautasítani?

2011. jún. 9. 10:02
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Köszi!

Jajjjj! Tudom én,hogy meg kellene neki mondani,de én úgy utálok megbántani valakit! Pedig ezzel meg fogom!

De lehet,hogy tényleg az a jobb,ha ráfogom a dokira!

2011. jún. 9. 10:40
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg légy egyenes:mond meg hogy azért jársz magán dokihoz(és fizetsz érte) hogy maximálisan VELED foglalkozzon,és mivel NEKED is rengeteg kérdésed van,nem szeretnél az övével foglalkozni.Egyszer szívesen megtetted, de látatlanban senki nem fog terhes-gondozást végezni,ha gondolja kérsz időpontot és ennyi!!!Nehogy már te érezd kellemetlenül magad,ebben a kissé röhejes szituban.Ez már nem a szívesség kategória,eszembe se jutna ilyesmit kérni valakitől.
2011. jún. 9. 10:43
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egy kis "füllentés" már beleférne,főleg ha nem akarod megbántani!Pl.:ha azt mondanád,hogy nagyon kedves az orvosod,de látatlanban nem mer sem leleteket nézni,sem válaszolni,főleg így ,hogy nem is látta,nem is ismeri a barátnődet.Bár szerintem valóban felelőtlenség lenne egy orvostól,hogy messziről adjon tanácsot,de a barátnőd részéről is az,hogy elvárná,hogy így kérjen tanácsokat.Ha ennyire ráér,várja ki a sorát az SZTK-ban és ott is felteheti a kérdéseit ill. megmutathatja a leleteit is.Ez már valóban kellemetlen lehet Neked is,de az orvosodnak is az lenne (szerintem)!
2011. jún. 9. 11:00
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, de ez a nő durván kimeríti a pofátlanság fogalmát!!! Nem is értem, hogyan tud valaki ilyen buta lenni:S

Minél előbb állítsd le róla, mondd meg neki, hogy legközelebb nem viszed a papírját, mert az orvos nem nézi meg, keressen magának már orvost! Sokszor tényleg olyanok tesznek ilyen dolgokat, akik simán megtehetnék, hogy legyen orvosuk, de már csak azért sem fogadnak. A másikat kihasználni az megy. Ne hagyd magad!

2011. jún. 9. 11:24
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez nagyon gaz.

Jobban jarnal, ha tenyleg megmondanad neki finoman, hogy ne haragudjon, de ezzel magadbol csinalsz hulyet az orvos elott, ez neked kellemetlen es ciki. Mert egyebkent ez tenyleg az...

A dokira rakenes jo, de hidd el, hogy hamarosan talal majd ki valamit, ami eloszor csak apro szivesseg lesz, utana meg pofatlansag. Ez embertipus fuggo, o ilyen, ilyen is marad. Ugyis borulni fog a poharbol a viz, de minel jobban magadra szoktatod, annal jobban fogja csinalni.

2011. jún. 9. 12:35
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Fogd rá a dokira.

Amúgy én ha doki lennék, biztos nem néznék meg olyan leletet, ami nem az én betegemé, hanem csak úgy odaküldi valaki.

Elég gáz ez a csaj.

2011. jún. 9. 13:20
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Ez akkora pofátlanság! Mondd csak meg neki, hogy de igen, SZTK-ban is válaszolnak, ha kérdez. És hogy a magándokid kereken megmondta, hogy ne haragudjon, de ez neki nem fér bele, hogy látatlanban leletet elemezzen, és nem is etikus, mert mindenkinek csak saját magának szabad a leletéről felvilágosítást kapnia.

Te jó ég, mi lesz később, ha most ennyire kihasznál???

2011. jún. 9. 13:49
 18/18 anonim ***** válasza:
Vidd el a leleteket. A dokinak viszont ne mutatsd meg. Majd mond meg a "barátnődnek", hogy a doki elutasitott, nem nézi meg idegen leleteit. Igy abba fogja hagyni és a jobb viszonyt is fenntarthatod.
2011. jún. 9. 18:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!