Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan utasitsam el a szomszédot?

Hogyan utasitsam el a szomszédot?

Figyelt kérdés

26. hetes terhes vagyok.

Van egy szomszédom(panellakàs)

Vele rendszeresen jàrok vàsàrolni.

Baj az hogy ö mindennap vàsàrol,mert nagy csalàdja van,de én csak a pàromal élek.

Mostanàban màr nem birom ugy a sétàkat,meg hideg is van,szivesebben nézek itthon tv-t stb.

Ö viszont minden reggel akàr 7 orakor is csenget nàlam,vagy telefonàl hogy menjek vele.

Ha mondom hogy nincs semmire se szükségem,vagy nincs kedvem,akkor se ért meg,mint egy kisgyerek szinte sir,hogy megbàntom.

Volt hogy se telefonra,se csengetésre nem reagàltam,erre ö felhivta a pàromat,hogy gond van,nem jelentkezek,a pàrom meg hazajön gyorsan a munkàbol,mert ö ugye aggodik,miota terhes vagyok.

Nincs kedvem menni sehovà,de nem érti meg!!!!!!!!!!!!

A màsik meg kezdek aggodni,hogy jön a babàm,és akkor se lesz nyugtom.

Rendszeresen vàsàrol hasznàlt dolgokat a babànak,hiàba mondom,màr ne vegyen mert van elég.

Gondolkodik a gyerek nevén.

Mondja hogy majd hovà kel jàratni iskolàba.

Jelzi hogy rà nyugodtan"bizhatom a gyereket majd.

Az ö kislànyàt màr biztatja hogy lesz kit dajkàlni(11 éves a kislànya)

Söt azt tervezi hogy vesz egy hàzat,ahovà én isköltözök (tehàt az ö csalàdja meg az én csalàdom egy fedél alatt....

Meg sorolhatnàm.

Hogy tudassam vele hogy nincs minden nap szükségem a segitségére,nekem böven elég egy héten bevàsàrolni egyszer,és hogy itthon akarok lenni????????????????

2008. nov. 25. 16:35
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Határozottan, finoman, de hatékonyan és szerintem minél hamarabb.

Leírásod alapján teljesen jogos a félelmed, nagy valószínűséggel ha megszületik a baba még többet élvezheted a szomszédod társaságát kislányostul. Nem akar ő rosszat, csak segíteni. Elvileg. Gyakorlatilag szerintem önző is, mert úgy gondolja, hogy te azért vagy ott, hogy szórakoztasd, programot csinálj neki. Mindenkinek van magánszférája, van aki többet igényel, van aki kevesebbet, de egy igazán értelmes ember szerintem észreveszi, hogy meddig mehet el a barátkozásban, meddig kellemes a társasága.

Nem kell megbántani, nem kell vele teljesen megszakítani a kapcsolatot, de érzékeltesd, hogy neked kevesebb is elég. Tanulj meg nemet mondani, bármennyire hisztizik, hagyj ki annyi vásárlást, amennyit jónak látsz. Kicsit határozott is lehetsz, ha értelmes nő, akkor nem fogod ezzel megbántani. Ha esetlegesen mégis rosszul fogná fel és ebből nagyobb sértődés lenne, akkor mondd neki nyugodtan, hogy ne haragudjon, alapvetően nem vagy ilyen, de most terhes vagy, másképp viselkedsz, nyugalomra van szükséged. Akár még a hormonokra is hivatkozhatsz. Rossz kedved van, lusta vagy, nincs kedved kimozdulni, most inkább egyedül lennél. Ne haragudjon.

Nem szabad engedni, hogy téged irányítsanak, ha neked ez nem esik jól!

2008. nov. 25. 16:44
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos ez a tipusu szomszed bar joindulatu, nem tul intelligens. Es ha kepes megbantodni azon, hogy neked nincs kedves vele reggel 7-kor vasarolni menni, az az o baja. De ne hagyd, hogy a fejedre nojon. Probald meg kedvesen elutasitani az effele kozeledeset. Babat varsz, igenis legyel onzo, es azt tedd, ami a legjobb. Az en tapasztalatom az ilyen tul segitokesz emberekkel, hogy hatarozottan meg kell neki mondani, hogy eleg a babacuccokbol, ti szeretnetek megvenni, es eleg a mindennapos bevasarlasbol. Esetleg hivd at egy kavera/uditore, es magyarazd el neki fekete-feheren, de udvariasan, hogy neked mas elkepzeleseid vannak a dolgokrol.
2008. nov. 25. 17:07
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Igaza van mindenkinek, nagyon gyorsan beszélj vele, mert meg fogsz bolondulni. Nem elég, hogy itt lesz a kicsi babád, akivel napi 48 órát fogsz foglalkozni, még az Ő érzéseire is te legyél tekintettel? Ne engedd, hogy a fejedre nőjön, inkább most sértődjön meg, majd visszavesz mire meg lesz a pici.

Sok sikert!

2008. nov. 25. 18:34
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Mindent véleményt kiegészítve és ha nem használna, akkor akár játszd el hogy rosszul vagy, hánysz stb. persze a férjed tudjon róla és akkor hátha rájön hogy nem tudsz menni vele, fizikailag kivitelezhetetlen lenne. Akár szerezz vmiről orvosi papírt. De ezt csak legvégső esetben.

Vagy legyél rosszul vásárlás közben és mond akkor soha többé nem tudsz jönni, mert az orvos azt mondta hogy ezek után nem szabad, mert a picivel így lesz vmi. Vmi ilyesmit. Persze ésszerű keretek között és ki ne derüljön hogy nem igaz, mert akkor örök harag és nem tudhatod lehet egyszer jól jön még a túlzott közelsége.

Vagy még vedd át a szerepét. Te már 7 előtt csengess hogy készen van már, mehetünk. Járj rá állandóan a nyakára. Bár itt fenáll hogy a végén még tetszeni is fog neki.

A harmadik pedig vigyázz mert aztán még a gyerekedet is ő fogja nevelni, nem te. Nehogy aztán elrabolja tőled mert vmi betegsége van és azt hiszi hogy a te családod az ővé. Szerintem ez lehet beteges is. Persze nem biztos. Mindenre nagyon figyelj.

Majd írj ide, hogy boldogultál.

2008. nov. 25. 19:34
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Sajnos az ilyen típusú embereket nem lehet finoman leszerelni. Ha eddig nem értette meg amikor a "kifogásaidat" soroltad, akkor hiába fogod még elmondani 100x, a szép szóból akkor sem fog érteni. Ezért, lehet, hogy meg kell bántanod egy kicsit durvább elutasítással. Tudom, hogy nem szép tanács, de gondolj arra, hogy meg fog őrjíteni a jó tanácsaival és örökös ottlétével ha megszületik a babád. Remélem nem csak ez az egy ismerősöd van, akire néha számíthatsz.

Üdv

2008. nov. 25. 20:31
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Vigyázz az ilyen emberrel mert ahogy rajong érted, úgy fog az ellenségeddé válni és pokollá tenni az életed.

Mond meg neki, hogy megvisel a terhesség és NEM tudsz kimenni, nem szeretnéd megbántani, de a kisbabád fontosabb és ezt ő igazán megérthetné, hisz anya.

Hogyha arra utalsz, hogy ő is anya és miélyen jó stb akkor mindetn meg fog érteni.Nagyon nem kell elüldözni, még kapóra is jöhet.Azért nem hiszem, hogy minden rendben van nála gyilag, de még kapóra jöhet majd amikor már meg lessz a baba, és épp takarítani akarsz akkor átmehet hozzád figyel a picire , mígy te mindent megcsinálsz.de ne add oda neki, hogy elvigye.Mindg látni kell.

2008. nov. 26. 09:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!