Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kell az apa beleegyezese,...

Kell az apa beleegyezese, hogy 2 eves fiunkat kihozzam Angliaba?

Figyelt kérdés
1,5 honapja kint vagyunk a parommal Angliaba, most megyek haza a kisfiunkert.Megcsinaltatom neki a szemelyit, es jovunk is vissza.Az erdekelne hogy a repuloteren kernek a valami nyilatkozatot amiben az apa engedelyezi, hogy kivigyem?
2011. jún. 8. 14:07
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nem tudom, mit kérnek, de elvileg az apa beleegyezése nélkül nem viheted ki az országból.
2011. jún. 8. 14:09
 2/13 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
Barátnőmék nyilatkozat nélkül hozzák-viszik a gyerekeket + az egyik szülő. A reptéren nem kértek tőlük semmit, úgy hallottam csak a román hatóságoknál kérik kötelezően.
2011. jún. 8. 14:15
 3/13 A kérdező kommentje:
Utlevellel utazik a baratnod gyereke?Mert ahhoz ugye mindket szulo kell amikor csinaltatjak.
2011. jún. 8. 14:29
 4/13 anonim ***** válasza:
Szia.Dehogy kell.Mi altalaban egyutt jovunk haza de vissza mar a parom nelkul mert neki nincs annyi "szabija".Elveszik a szemelyiket megnezik es kesz.Utlevelnel tenyleg mindket szulo jelenlete kell.
2011. jún. 8. 14:49
 5/13 anonim ***** válasza:
Nem. En altalaban egyedul utazok a gyerekekkel, soha nem kertek semmilyen papirt a szemelyin, vagy az utlevelen kivul.
2011. jún. 8. 15:36
 6/13 anonim ***** válasza:
En is egyedul utazom a 16 honapos fiammal (Anglia es Becs kozott) es soha nem kertek semmit. Sajat utlevele van a kisfiamnak.
2011. jún. 8. 15:58
 7/13 anonim ***** válasza:

Tolem mar kertek papirt.Velunk utazott a ferjem is, csak lemaradt a vammantesen vasarolgatott.

Egy papirt megirni nem egy olyan nehez dolog....en inkabb irnek, mint, hogy a repteren idegeskedjetek es telefonallgassatok....

2011. jún. 8. 17:40
 8/13 A kérdező kommentje:
Kozjegyzo altal ervenyesitett papir kell.Vagy eleg megirni es mondjuk 2 tanuval ala iratni?
2011. jún. 9. 12:53
 9/13 anonim ***** válasza:
Egyszer utaztam a ferjem nelkul, akkor nekem ugyved hitelesitette.Szerencsem van, mart az unokatesom egy baratnom es 4 kedves ismerosom is ugyved, igy nem kellett sokat rohangalni emiatt (akkor viszont nem kertek).
2011. jún. 9. 13:07
 10/13 anonim ***** válasza:

Amikor jottem ki a gyerekekkel a ferjem utan Angliaba, hoztam magammal a birosagi hatarozatot a gyermekelhelyezesrol (a nagylanyomnak a volt parom az apja). Volt egy kis gubanc, mert nem stimmelt a gyerek utleveleben az anyja neve az enyemmel, mivel ferjhezmentem es felvettem a ferjem nevet. De amikor megmutattam, hogy a lanykori nevem az, ami a gyerek utleveleben szerepel, nem kekeckedtek tovabb.

Egyebkent, ha volt gyermekelhelyezesi per, es a gyereket nalad helyeztek el hivatalosan, akkor utlevelet is tudsz csinaltatni az apa nelkul, csak a birosagi vegzest kell bemutatni.

2011. jún. 10. 15:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!