Tényleg ennyire felelőtlenek a mai szülők? Az elmúlt napok hírei. Folyt.
Az elmúlt napokban két hír is volt, az egyik, amikor a 1,5 éves gyerek a pancsolóba belefulladt, újraélesztették, tegnap pedig szintén 1,5 éves a 2. emeleti erkélyről esett ki.
Kérdem én, hol volt a szülő ezekben az esetekben?????
2,5 éves a kislányom, de sose engedtem ki az erkélyre egyedül és nem hagytam vízben magára és még sorolhatnám, hgoy mi minden van amire figyelnünk kell. Az ilyen szülőknek minek gyerek? Én biztos, hgoy elvenném tőlük, miután kiengedik a kórházból.
Mindkét esetben a szülő hibája ami történt, mert egyik baleset sem egy pillanat műve, mindkettő megelőzhető lett volna.
Véleményetekre vagyok kíváncsi!
Lehet, hogy itt mindenki jobb anya nálad, akkor mi van?
Senki nem írta, hogy ez természetes dolog, utánozni kell, követni kell ezeket, szereljük le a rácsot, fürödjön a gyerek egyedül!
Hogyan gondolod, hogy kioktatsz itt mindenkit, csak mert reálisan leírtuk, hogy emberek vagyunk, hibázhatunk, ami sajnálatos. Az újságok, tévét szenzációt csinálnak belőle, balesetek mindig is voltak. Rengeteg különböző. Szerintem neked is van még mit tanulnod, elhiheted, hogy senki nem törekszik itt köztünk arra, hogy leforrázza a gyerekét, kiküldje az úttestre a kocsik közé!
Én személy szerint SOHA nem mernék olyan kijelentést tenni, hogy a gyerekemmel azért nem történhet soha baj, mert mindig mellette vagyok. Akkor is történhet sajnos, de azért nem írok most példát, mert az élet sokszor fura helyzeteket produkál! Ne adja isten, hogy találkozz ilyen dolgokkal. A legjobb szülővel is történhet tragédia!
Sajnos tud olyan fáradt , figyelmetlen lenni egy anyuka, hogy néha becsúszik hiba.
2,5 éves volt a nagy a kicsi 3 hetes. Hasfájós volt. 3 hete se nappalom se éjszakám. Ráadásul légzése reflux miatt folyton leállt. Készítettem a gyógyszereit, tápszert a konyhában. Besípolt a légzésfigyelő, minden kiesett a kezemből, berohantam. Közben a nagy felébredt és kiment a konyhába. Mindeközben a picit ébresztettem. Majdnem belefulladt a saját hányásába....Lényeg, mire észhez tértem, pláne ő, keresem a nagyot, hát lakmározza a pici gyógyszereit.
Na nem kell elmondani mit kaptam a kórházban. Ott volt, hogy szar anya vagyok röviden, plusz a nagynak ki kellet mosni a gyomrát, gyakorlatilag az én hibából, mert az én hibám volt akármerről is nézzük, még akkor is ha valamelyest okom volt a figyelmetlenségre, amiből majdnem hatalmas baj lett. Elég baj volt így is. De nem magyarázkodtam senkinek, hogy miért hogy történt stb, úgysem hitték volna el. De hogy a kórházban úgy néztek rám mint a véres rongyra. Hozzáteszem este 11 volt. A nagy a pici születése, sírása miatt nem tudott jól aludni, a kicsinek minden kaja előtt gyógyszer kellett. Elég nehéz idők voltak, de ettől függetlenül magamat hibáztattam, hisz minden elkerülhető baleset a szülő hibája, viszont sajnos nem lehet mindent elkerülni.
Gondolj bele mit gondoltak ott rólam, hisz nem ismerték a körülményeket. És másnap lehet épp olvashattam volna a neten egy kérdést velünk kapcsolatban, 2,5 éves gyerek gyógyszermérgezéssel kerül kórházba este 11-kor. Hát milyen szülő lehet az anyja????
Köszönjük a kioktatást, tökéletes anyuka! Te bizonyára nem vagy halandó ember.
Szerencsés gyermek a tied, hogy melletted semmi baj nem érheti!
Ha ne adj Isten, mégis valami baleset érni, remélem, neked is elmondják: "Az ilyen szülőknek minek gyerek? Én biztos, hgoy elvenném tőlük, miután kiengedik a kórházból".
Hasra esés,orra esés,seggre esés,ujj becsipés,előfordulhat minden percben.
DE!! ablakon kiesés,forrázás,lépcsőn legurulás,kútba zuhanás,etető székből kiesés,hintával fejbeverés,fulladás, az mind a szülő hibája.És ebben a kérdezőnek tökéletesen igaza van.Volt nekem is hasmenésem,úgy hogy szaladtam.De a gyereket vittem magammal,mert az életkora megkövetelte.Nem reszkíroztam,hogy felmásszon addig valahová,és kitörje a nyakát.Nekem senki ne mondja,hogy ha egy lakásban minden elvan téve a helyére,akkor is történhet baleset bármivel.Persze ha elől van hagyva egy-két dolog,ami veszélyes.
A másik az etetőszék:Soha nem használtam,azt a szart.Számtalan esetet hallottam,hogy gyerekek kiestek belőle.Ha meg valaki ragaszkodik hozzá,ne hagyja egyedűl még egy pillanatra sem főleg ha képes felállni,vagy kiborulni.
Egy kedves ismerősömék ott ültek a szobában a gyerekkel hárman: anya, apa, mama. A kisfiú a tv előtt játszott. Hirtelen felállt, valahogy megcsúszott, nekiesett a tv állványnak és rádőlt a tv. Eltört a kicsi lába. Máig nem értik, hogyan borult le a tv, normális az állvány, hárman voltak a gyerek körül.
Kedves kérdező, nem kívánom neked, hogy valaha is saját bőrödön tapasztald meg, mit jelent a véletlen baleset, de hidd el, megtörténhet. Nagyon figyelek a gyerekeimre, nem hagyom őket egyedül, de az ördög valóban nem alszik és nincs az a tökéletes szülő a világon, aki mindent előre lát és mindentől meg tudja óvni a gyerekét.
kerdesedre valasz:
-erkely: igen, megelozheto. Be lehet racsositani vagy epiteni az egesz erkelyt es megelozheto. Vagy foldszinti lakasban, vagy egyszintes csaladi hazban lakni. Vagy erkelyajto mindig zarva. vagy extra biztonsagi racs az ajtohoz, ha nincs a lakasba klima es akarjak h levego is jojjon be.
-medence: igen, megelozheto. Korbe kell keriteni. Aki arra aldoz penzt h medenceje legyen, az aldozzon keritesre is penzt. Egyebkent kulfoldon kotelezo minden jellegu medencet korbe keriteni.
Tehat a kerdesedre a valasz, igen mind a ket eset megelozheto.
furdokad, kisebb locsi pacsi medence: megelozheto a fulladas. Mi sosem hagyjuk a kislanyunkat egyedul a kadban, valaki mindig van vele a kozvetlen kozeleben. Locsi pacsi medence: mindig van valaki mellette, sosem a tavolbol nezem mit csinal, kozvetlen mellette vagyok.
Nalunk a kert nem egyenes es ket szintu, sosem engedjuk ki egyedul a kislanyunkat jatszani, csak akkor van kint mikor mi is kint vagyunk es nem leulunk es nezzuk ahogy rohangal, hanem igenis a fenekeben vagyok. Erre nalunk megoldas vettunk egy telket ami egyenes es nem kell megosztani es epitkezunk. Tehat tobbet nem lesz ilyen veszely. Vegyszerek: el vannak zarva. Mosopor magasan van, en is alig erem el. dugik be vannak dugva vak dugoval. Nalunk beepitett suto van, es nem kezmagassagban vannak a gombjai, vagyis nem gyerek kezmagassagaban, micro ugyszinten beepitett. Fozolap magasan van, es nem elektronikus, es gyerekbiztonsagos gaz fozolap, de magasan van a gombja nem eri el.
Úgy látom, aki egyetértett velem, mindet lepontozták.
Szomorú...
Hat kedves kerdezo eleg furcsa h pont az egyetertok vannak lepontozva. De ez egy hulye pontrendszer tehat engem nem erdekel. en nem fogok a birkacsordaba beallni es begetni mert akkor felpontoznak.
Teljesen igazad van. Vannak dolgok amik megelzohetoek kello gondossaggal es odafigyelessel. A ket eset amit felsoroltal az ezek kozze tartozik. En is a 4ik emeleti belvarosi lakasban nottem fel, de racsok voltak az ablakon, racs az emeleti erkelyen, es szuleim vigyaztak ram.
Igaz h azt nem tudom megakadalyozni h kislanyom ne essen el, de mikor az agyon tancikal, akkor en ulok az egyik oldalan, a nagyi vagy apa a masik oldalan, ha netan megszedulne es leesni keszulne akkor ott vagyunk h megakadalyozzuk. Ha levisszuk a parkba a kicsit jatszani, akkor mi vele egyutt jatszunk, nem otthagyjuk maganak. Itt is vannak szulok h a nagyobbik (3-4-5 eves gyerek vigyaz) a masfelevesre mikozben a szulok a tavolban pletykaznak.
Es en mindamellett ezt ugy oldom meg h dolgozom is... Igaz sajat magamra nincs idom, vagy csak ejjel van mikor a pici alszik. De en szivesen aldozom be ezt az idot hiszen imadok vele lenni, es nekem a ,legnagyobb orom amikor ot nevetni es boldognak latom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!