Tényleg ennyire felelőtlenek a mai szülők? Az elmúlt napok hírei. Folyt.
Az elmúlt napokban két hír is volt, az egyik, amikor a 1,5 éves gyerek a pancsolóba belefulladt, újraélesztették, tegnap pedig szintén 1,5 éves a 2. emeleti erkélyről esett ki.
Kérdem én, hol volt a szülő ezekben az esetekben?????
2,5 éves a kislányom, de sose engedtem ki az erkélyre egyedül és nem hagytam vízben magára és még sorolhatnám, hgoy mi minden van amire figyelnünk kell. Az ilyen szülőknek minek gyerek? Én biztos, hgoy elvenném tőlük, miután kiengedik a kórházból.
Mindkét esetben a szülő hibája ami történt, mert egyik baleset sem egy pillanat műve, mindkettő megelőzhető lett volna.
Véleményetekre vagyok kíváncsi!
Te ki tudod jelenteni, hogy soha, de soha nem felejtesz el semmit?
Mert én pl egyszer szellőztetés után elfelejtettem az ablakot visszaállítani bukóra, így míg kiszaladtam a kisebbiket biliztetni, addig a 3 évesem előhúzott egy kissámlit és felkepesztett az ablak előtti radiátorra. Kb 1 perc, akkor értem vissza. Egy hétig nem tértem magamhoz, annyira megijedtem. Természetesen vigyázunk, figyelünk tőlünk telhetően. De balesetek mindig vannak. Ha nem ismered a pontos körülményeket, ne ítélkezz. Holnapután lehet, hogy mégis veled történik valami, ami amúgy soha, de soha nem történhetne meg veled.
szia! Sok okosat írtak már előttem, végigolvasva őket van, amivel egyetértek és van, amivel nem. Veled és az általánosításoddal pl. nem. Belegondoltál abba, hogy ha a kislányod fogzik és 3 éjszakát nem alszol miatta, mennyire lelassul a reakcióidőd a fáradtságtól? Akkor hiába szajkózod, hogy végig ott vagy a fenekébe, egyszerűen képtelen leszel kezelni a helyzetet. Én azt is megértem, hogy elkerülhető lett volna az általad felhozott két eset, de, kérdem én, ha valaki azt mondja neked, hogy a saját lakásodban fél mp. alatt a gyermeked százféleképpen tehet kárt magában, fel tudod sorolni kapásból mind a százat? nem hiszem. Ok, hogy eszedbe jut becsukni az erkélyajtót, elzárni a gázt, stb, de biztosan van olyasmi (majd ha példa jut az eszembe, megírom), amire nem is gondolsz, pedig veszélyes lehet a gyermekedre nézve. lehet, hogy ha odaülteted az asztalhoz, 10 dolgot elteszel előle, kést, villát, stb, de ő a 11.-el is képes lesz kárt okozni magában. Szóval, hiába ismétled magad, nem vagy, nem lehetsz tökéletesen figyelmes.
Én túl gyarló vagyok, nem is ítélkezem. De az vesse ezekre a szülőkre az első követ, aki maga teljesen bűntelen.
Ez nem fekete vagy fehér.
A fiam 4 és fél éves, de az ember nem tud mindig mellettük lenni, ez fizikai képtelenség. A nagyobb veszélyforrásokat el tudjuk hárítani, épeszű szülő nem hagyja a kicsi gyerekét egyedül sem otthon, sem a kertben (még biztonságos kertben sem!), bezárja az ablakokat, tiltja a gáz megnyitását, bezárja az erkélyajtót, a forró edény vagy sütő közelébe nem engedi a gyerkőcöt.
Bajra mindig kell számítani, mert ha Te megtettél a biztonság érdekében 100 dolgot, van mellette legalább még egyszer ennyi, ami meg sem fordul az ember fejében.
Ketten álltunk a fiunk mellett karnyújtásnyin belül, mégis kiugrott az etetőszékből. Az egyikőnk a szobában állt, a másikunk a másfél éves fiunk mögött ment, mégis elesett és úgy beverte a küszöbbe a homlokát, hogy szarva nőtt. Bezártuk a kocsi ajtaját, a gombot is lenyomtuk, mindketten ellenőriztük is kissé megrángatva, mégis kinyílt Isten tudja hogy, mert a gyerek nem nyúlt hozzá és nem is hibás.
Ezek elesések, szerencsésen végződtek, de bármelyik lehetett volna halálos. Egy ismerősünk gyerkőce tanult járni, ott voltak mellette, mégis elesett, nem nagyobbat, mint egy gyerek ilyenkor szokott, de eltört a koponyája.
Én magamra rántottam 3 évesen a forró teát, pedig pár mp-re nem figyeltek és el sem érhettem könnyen, ma is megvan a nyoma. Az unokatesóm "kivasalta" a karját, az anyukám ujjára rácsapták az ajtót, azóta is csak a csonk van meg. A férjemet annó egy idős néni fellökte a mozgólépcsőn (biztos nagyon sietett...pff), levágta az ujját.
A barátnőm már nagy volt (tizenéves), mikor kutya sétáltatás közben becsukta a szemét, és belesétált a Dunába.
Ezek ellen tényleg nem lehet tenni.
Nem azt mondom, hogy megbocsájtható, amit a két gyerek szülei tettek, mert gondatlan veszélyeztetés, és biztos vagyok benne, hogy senki nem tudja őket jobban megbüntetni, mint amit maguknak okoztak.
De ne feledd, mindenből lehet baleset, ha élsz, akkor bármelyik pillanatban meghalhatsz, és ez bizony a gyerekekre is érvényes.
A legtöbb hozzászólással egyetértek, néha a legnagyobb figyelem mellett is megtörténhet a baj, sajnos már tapasztaltam a 2 fiam mellett.
Az, ha CSAK a gyerek seggében vagyunk folyamatosan, nem elég és sokszor nem is lehetséges, emellett meg KELL neki tanítani, hogy mit szabad és mit nem. Csak ezt nehezebb, mint a gyereken lógni non-stop.
Még mindig nem értitek, de mindegy...
A kiesés és a fulladás MEGELŐZHETŐ, csak ott KELL lenni a gyerekkel.
Szomorú, hogy a válaszolók 90 %-ának ez teljesen természetes, hogy a gyerek kiesik az erkélyről, vagy megfullad.
Számotokra én vagyok a túlaggódó anyuka, csak mert vigyázok a gyerekemre, és óvom attól, amitől lehet. Nyilván egy eleséstől nem tudom megóvni, de abba azért ritkán lehet belehalni.
Akkor, hogy tanuljatok:
NE hagyd a gyereked forró vasaló mellett SOHA egy pillanatra se!
NE hagyd a gyereked a konyhában felügyelet nélkül, ha fő valami, mert magára boríthatja!
NE hagyd nyitva az ablakot, erkélyajtót, mert kieshet!
NE hagyd egyedül fürdőkádban, vagy víz, medence közlében, mert belefulladhat!
A gyógyszereket, vegyszereket jól elzárható helyen tartsd a mérgezés veszélye miatt!
Tanítsd meg a gyerekednek, hogy úttest előtt mindig megálljon gyalogosan, motorral, biciklivel, stb!
Ne szaladjon a labda után, ha kigurul az útra!
Még millió jótanácsom lenne, mivel úgy látom sajnos ezek nem egyértelműek mindenkinek!
Én soha nem tudam olyan fáradt lenni, hogy ezeket ne tartsam be. Ehhez nem kell szuperanyának lenni, csaj fel kell mérni ésszel, hogy egy kisgyerek még nem tud vigyázni magára, azért vagyunk, hogy mi vigyázzunk rá.
Nem te nem érted! Most írták el,hogy ott ültek a medence mellett és mégis majdnem baj lett. Barátnőm bevásárlás után cígölted fel a csomagjait, meg a gyerekét. Még így is, teli kézzel is fogta a két és fél évese kezét. Amikor az ajtóhoz értek, letetette cuccokat, elővette a kulcsot,hogy kinyissa. Arra a két másodpercre engedte el a gyerek kezét. Ne mondja nekem senki,hogy ő nem engedte volna el ennyi időre. A kicsi szélsebesen a lépcsőnél termett és indult lefelé mamához. Alattuk lakott a mama. Az volt a szerencse,hogy a szomszéd srác épp jött fel és a 2. lépcsőfoknál, ahonnan bár borulni kezdett a gyerek, el tudta kapni. Ha onnan legurul, ripityára töri magát, lehet túl sem éli. Pár másodperc, amíg előveszel egy kulcsot és tragédia lehet belőle. Ez bárkivel előfordulhat. Nem tartom ezért a barátnőmet sem rossz, sem felelőtlen anyának!
Ne haragudj, de még csak egy gyereked van. Fogalmad sincs arról milyen lesz két gyerekkel. Amikor a kicsi üvölt a szomszéd szobában, te csak beszaladsz hozzá, addig a nagy kb. 20 fajta dologgal sebesítheti meg magát, amiből lehet sajnos tragédia is. Ettől te akkor rossz anya lennél? Nem hinném! Minden pici esésből lehet baj, ha ott vagy akkor is. Nekünk, neked eddig szerencsénk volt,mert nem lett. Az cikkben említett szülőknek, meg sajnos nem volt ilyen szerencséjük!
"válaszolók 90 %-ának ez teljesen természetes, hogy a gyerek kiesik az erkélyről, vagy megfullad. "
Nem, senkinek nem természetes, hanem szörnyű.
Te érted félre a többséget!
Köszi a tanácsokat, és hidd el, mindezekkel mindenki tisztában van, és így is tesz, betartja ezeket a szabályokat, sőt még sokkal többet.
Nem akarom újra és újra leírni ugyanazt, próbáld leszűrni a lényeget abból, amit a többiek is írtak.
Elég egy pillanatnyi figyelemkiesés, és a baj megtörténHET. De ha veled ilyen SOHA, de soha nem fog előfordulni, akkor én azt mondom, te tényleg szuper anyu vagy.
Én nem vagyok az, remélem ennek ellenére elgendő a figyelmem ahhoz, hogy a gyerekeimmel soha nem történjen nagyobb baleset.
Pár válasszal előbb már válaszoltam.
Látom, nem tudod elképzelni, hogy vannak véletlenek, sajnálatos dolgok, apróságok, amik tragédiákhoz vezethetnek. Elhiszed, hogy akkor is meg tud fulladni egy gyerek, ha felnőttek is állnak körülötte? Akkor is történhet tragédia, ha azt hittük, mindent elkövettünk? Lehet, hogy ez még neked furcsa, de vigyázz, mert már írtam, az ördög nem alszik! Még veletek is történhet olyan dolog,amit itt nem írtál-nagy kioktatásként! Te sem számítasz ám minden eshetőségre, elhiheted, ezeken kívül is vannak dolgok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!