Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg ennyire felelőtlenek...

Tényleg ennyire felelőtlenek a mai szülők? Az elmúlt napok hírei. Folyt.

Figyelt kérdés

Az elmúlt napokban két hír is volt, az egyik, amikor a 1,5 éves gyerek a pancsolóba belefulladt, újraélesztették, tegnap pedig szintén 1,5 éves a 2. emeleti erkélyről esett ki.

Kérdem én, hol volt a szülő ezekben az esetekben?????

2,5 éves a kislányom, de sose engedtem ki az erkélyre egyedül és nem hagytam vízben magára és még sorolhatnám, hgoy mi minden van amire figyelnünk kell. Az ilyen szülőknek minek gyerek? Én biztos, hgoy elvenném tőlük, miután kiengedik a kórházból.

Mindkét esetben a szülő hibája ami történt, mert egyik baleset sem egy pillanat műve, mindkettő megelőzhető lett volna.

Véleményetekre vagyok kíváncsi!

2011. jún. 8. 08:36
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
88%

Kérdező! Te sarkítasz. Mindenki rossz, aki esetleg nincs benne állandóan a gyereke fenekében. Nem azt mondták,hogy nem figyelnek, hanem,hogy nem feltétlenül topognak mindig a gyerek sarkában.

De ha neked így jobb, akkor én rossz anya vagyok. Igen, esett már el a gyerekem. Nem tudtam elkapni. Igen, ütötte már be erősebben is magát! Ahogy anno én is, és mégis felnőttem. Az én koromban az anyukám a két gyerek, háztartás, munka, kert mellett nem is tehette meg,hogy a fenekünkben tanyázik. Estünk, keltünk, felnőttünk.

De akkor nyilván ő is rossz anya volt!

2011. jún. 8. 09:19
 22/51 anonim ***** válasza:
97%

Ott voltál ennél a két estetnél?

Tudod, ismered az egyéb körülményeket, vagy csak magát a hírt, amit valamelyik kereskedelmi csatorna bejelentett?

Ezt próbáltam már az előbb is elmagyarázni...

Nem mondom, hogy nem felelősek, de én személy szerint nem voltam ott, úgyhogy nem tudom. Én nem ítélem el őket.

Írtam már, hogy kívánom veletek soha nem essen meg semmi, de sajnos emberek vagyunk, és igen, elég egy óvatlan pillanat, vagy egy pillanatnyi figyelmetlenség részünkről.

Ott vagyok a gyerekeim mellett (kettő kicsi van), de nem tudom kijelenteni, hogy én mindig 100%-ig éber leszek (főleg,, hogy éjjelent alig alszunk), és soha nem esik rajtuk egy karcolás se.

2011. jún. 8. 09:20
 23/51 A kérdező kommentje:

Más az elesés, és más a kiesés.

Akkor két kérdésem van:

1.Megelőzhető, hgoy a gyerek kiessen az erkélyről?

2.Megelőzhető, hogy a gyerek belefulladjon a pancsolóba?

CSAK Igen-Nem válaszokat szeretnék,

mert én erről a 2 esetről kértem véleményt, és már ott tartunk, hogy futás közben elesik a gyerek, megbotlik, stb

2011. jún. 8. 09:23
 24/51 anonim ***** válasza:
96%

09:13 - a mi 5 pontos biztonsági öves, 20 e forintos etetőszékünkből is 2 pillanat alatt kibújt a gyerek, de egyébként sem kötöttem be, hogy ki tudjam kapni, ha félrenyel. Meg a legalacsonyabbra van állítva.

Erkély: mi emeletesben lakunk, és a frász jön rám már most, hogy ez milyen veszélyes. A kisfiam még nem mászik fel semmire, de csak bukón van, meg éjszakára van tárva-nyitva, de mi van, ha mondjuk megtanul kimászni a kiságyból? El is költözünk innen egyébként, minél hamarabb.

Másik: a múltkor, jó 1 éve volt hír, hogy nyaralásból ért haza a család, és kinyitották a francia erkély ajtóját, a gyerek meg kiment, és kiesett. És miért??? Mert felújítottak kívülről, és nem volt biztonságos. De hát honnan gondolta volna ezt a szülő, h amíg nincsenek otthon, "szétcincálják" az erkélykorlátot, vagy mit.

És még mondták is erről az anyukáról, h GYerek minden lépését figyelte. Ez nagyon "gáz" eset, de úgy emlékszem, a gyereknek végül nem lett semmi komolyabb baja!

Vagy tudok olyanról (távoli ismerős) - nagypapával volt a 2 gyerek, 3 és 6 évesek, zebrán akartak átkelni, elindultak a felnőttel, de mégis "elcsapta őket egy teherautó, a körülményeket nem tudom pontosan, de nem a papa volt a hibás. A két gyerek azonnal meghalt, a bácsinak semmmi baja nem lett, de a bánatba belehalt pár hónap múlva. A szülők minden nap kimentek a temetőbe, és azóta született egy gyermekük, aki már 20 év körül van. Egyszerűen bele sem gondolok ebbe :(

Szóval én sem ítélkezem, de az tény, hogy állandóan a gyermekem seggében vagyok.

2011. jún. 8. 09:27
 25/51 anonim ***** válasza:
33%

A statisztika szerint a gyermek balesetek 80%-a megelőzhető lett volna,ha a gyerekre figyelve van.

-2 hete egy pici lány magára rántotta a forró tejet.Helikopterrel vitték a kórházba égési sérülésekkel.Kérdem anyú hol volt?

-Kislány belefulladt a kerti kútba, anyú hol a ku@va anyjában volt?Bement a teregetni valóért...hmmm.És otthagyta a totyogó gyereket egyedűl.

-Egy másik kislány pár hónapja lógott az emeletről,mire kiérkeztek az illetékesek addigra a gyerek lezuhant,és szörnyethalt.Anyuka merre volt??

Nekem senki ne akarja bedumálni,hogy ezek véletlen balesetek,elkerülhetetlen tragédiák voltak.

2011. jún. 8. 09:28
 26/51 anonim ***** válasza:
74%
Kedves Kérdező! Ne mérgelődj! Mi ott leszünk a gyerekek sarkába a többiek meg nem:-) A két esett megelőzhető lett volna ez egyértelmű:-) Nem biztos, hogy csak a mai anyák ilyenek, anyukám is mesélt ilyen sztorikat, de tény hogy nagyon előtérbe helyezték a szülők a gyors függetlenséget, amit nem tartok helyesnek. Sokan jönnek azzal, hogy az óvoda meg az iskola...ott nem lesz aki figyel, de ott nem elvileg nem történhet ilyen szituáció(konkrétan a két példa), persze a gyerek elesik, eltörheti a csontját, de ezek tényleg a pillanat művei.
2011. jún. 8. 09:32
 27/51 anonim ***** válasza:
60%

1) De igenis, kezelhető egy lapon az elesés és a kiesés. Ha a gyerek elesés közben verné szét a fejét, akkor pampognál megint, hogy miért nem figyelt a szülő.

2) Te kezdted az általánosítást a "mai szülőkkel".

2011. jún. 8. 09:33
 28/51 anonim ***** válasza:
96%

Mondjuk amíg anyu fosik a wc-n simán magára ránhat bármit egy gyerek!

Nem hiszem,hogy itt bárki odaköti magához fosás-hányás közben a gyerekét.

Persze oda kell figyelni! És tényleg ne menjen be teregetni, ha kint a gyerek! De mindenre rá lehet mondani,hogy ki lehetne védeni. Ennyi erővel azt is,hogy felbukjon. Vagy,hogy elinduljon a kis motorral.

2011. jún. 8. 09:39
 29/51 anonim ***** válasza:
100%

Én is azt mondom, hogy bulvárhírek alapján nem szabad senkit elítélni.

Nagyon-nagyon figyelek a gyerekeimre, de tragédia bármikor, bárkivel történhet. Régebben se voltak felelősebbek a szülők, csak nem voltak bulvárlapok meg kereskedelmi tévék.

2011. jún. 8. 10:09
 30/51 anonim ***** válasza:
95%

Három gyerekem van. Mondhatom, hogy túlaggódós, féltős anyuka vagyok, főleg ahogy látom, sokan mennyire lazán otthon hagyják a gyereket, egyedül engedik játszótérre, gázt használhat a gyerek 6-7 évesen, ilyesmik. Mind-mind veszélyforrás, felnőtt nélkül abszolút nem engedném egyiket sem jó ideig.

DE: akkor is azt mondom, hogy nem biztos, hogy felelőtlenség, elég egy pillanatnyi figyelemelkalandozás, egy fél perc! Ne ítélj, mert veled is bármikor előfordulhat, ne adja isten, de hosszú még a gyerekkora a tiédnek is, és az ördög nem alszik! Olyan dolgok is jönnek még, amikre nem is biztos, hogy számítasz! A gyerekek leleményesek, és sokszor 5 lépéssel előrébb kell gondolkodnunk, hogy vajon biztonságos-e, amit csináltunk.

Nálunk a gyerekek két és fél, 8 és 11 évesek. Mindig is körbe van kerítve az udvari medence, az ablakot bukóra nyitom, ha szellőztetek, de tavaly a kisfiam majdnem egy dinnyemag nagyságú görögdinnyétől fulladt meg, pedig ott ültünk mellette, mi etettük! Nem hagytam ott még egy mp-re sem! A férjem aztán nem egy ijedős típus, de megrémült eléggé:(

2011. jún. 8. 10:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!