Tegnap lányom leesett a lépcsőn azóta kevesebbet alszik. Aggódjak?
Általában este 9-től reggel 9-ig alszik.Tegnap este esett le,voltunk a Heim Pál kórházba is, azt mondták minden oké de figyeljem.Tegnap negyed 11-kor került ágyba mert későn értünk haza a kórházból de ma reggel már fél 8-kor ébren volt.De. aludt fél órát de azóta pörög.Olvastam h az h nem alszik lehet az agyrázkódás tünete.
Szerintetek aggódjak?
Ha az agyrázkódásnak csak a gyanúja is felmerül, akkor a beteget bent tartják 24 órás megfigyelésre. Ha nincs agyrázkódás, hazaengedik. Illetve valóban, az aluszékonyság inkább jelezhet agyrázkódást, mint a pörgés.
Lehet, hogy idegességedben csak bemeséled magadnak, hogy kevesebbet alszik, meg hogy nem normális.
Relax! :)
A kizökkenés valószínűbb. Ha semmi más bajt nem észlelsz, tedd le este 9kor.
Az is lehet, hogy nagyon elfáradt (sírás-kórházi pörgés kombó) így sokkal mélyebben aludt és gyorsabban kipihente magát!
Anyukam orvos es en is panikolva hivtam amikor a gyerkoc beutotte a buksijat es bedagat, belilult azonnal.
Kulfoldon elunk, igy nem tudta megnezi.Azonnal vittem korhazba es a taxibol hivtam fel.O is azt mondta (es a korhazban is az orvosok), hogy ha elejulna, nem lenne stabil a mozgasa (maszas/jaras) hanyna, aluszekony vagy etvagytalan lenne vigyem vissza.Megneztek a fulet a szemeit es nem talatak semmit, igy meg sem rontgeneztek.
Viszont: ha a gyerkoc nem tud aludni valamilyen oknal fogva eleget napkozben (elebreszti telefoncsorges vagy valaki varatlan "vendeg" -mindenfele hazalok- csenget), akkor este legalabb 1 oraval kesobb fekszik le, sokszor ebred ejjel es sir es reggel is korabban kel.
Ilyenkor van, hogy 3-4 nap alatt erjuk utol ujra magunkat.
Remelem nincs baj.
24-48 orat szoktak javasolni megfigyelesre, de ha baj van az 1-2 ora alatt jelentkezni szokott altalaban :)
Esetleg aludj a szobajaban es ha van legzesfigyelotok mindenkeppen kapcsold be ejszakara :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!