Miért fogadsz takarítónőt?
Anyukám 5 gyerek mellé fogadott takarítónőt, amit teljesen megértek!(legkisebb újszülött, aztán 7, 9, 12 és 14 évesek voltunk)
Nekem 7,5 hós a fiam, ha valami olyat szeretnék csinálni, amit nem tudok mellette, akkor megkérem a húgom, vagy anyukám, hogy jöjjön át.Nagy segítség!
Amikor több gyerekünk lesz, és megtehetjük, szerintem hívunk majd takarítót, semmi rossz sincs abban!
Előző vagyok, a havi bevételem természetesen nem írom le, de óránként 500 Ft-ot kér a takarítónő, és 5-6 órát marad.
Más ennek a többszörösét költi cigire meg ki tudja mire... Nekem meg óriási segítség.
Megertem, ha valaki takaritonot fogad, de azzal most megleptek, hogy azert, hogy a gyerekkel tobb idot tolthessetek.
Biztosan bennem van a hiba, de amikor honapok/evek ota a nap minden perceben a gyerekkel vagytok, akkor tenyleg hianyzik meg az a heti x ora is, amit a takaritasra szannatok (es mondjuk addig apuka aktivalja magat a gyerekek teren)?
Nem kotekedes, hanem oszinten kerdezem, ne ertsetek felre.
Mertha meg azt mondjatok, hogy jo, hogy nem kell takaritani, mert igy a gyerek(ek) alvasi idejet magatokra tudjatok forditani, vagy a ferjetekre, vagy tanulasra, vagy barmire es nem megy el a takaritasra, akkor azt teljesen megertem elsore is. Dehogy ez a gyerektol elvett ido lenne, ami meg feltetlenul szukseges???
Nekem a takaritas testmozgas es gondolkodasi ido. Amikor csendben lehetek es elmelyedek a gondolataimban, kozben jol kimozgom magam, mindent gyorsan, lenduletesen csinalok, a vegen pedig a frissen kisuvickolt furdokadban is eltoltok 20 percet halk zenevel. Nekem ez tok jo.
120 nm-es a haz, plusz van kert is, az is az enyem. Ket gyerek van. Nem sirok miatta, mert szeretem.
A ferjemtol sajnalom az idot elvenni emiatt, igy azt csinalom, hogy a foldszintet (ott vagyunk szinte mindig, csak aludni jarunk fel) kitakaritom reggel 1 ora alatt minden nap, amikor meg csak egy gyerek van ebren.
A komplett hazat es kertet pedig heti egyszer, a pentek a fix nap. Vagy a ferjem munkaba menet elviszi ilyenkor a ket gyereket a nagyikhoz, vagy pedig a nagyi jon le es vigyaz rajuk, en meg kb reggeltol keso delutanig takaritok, kozben fozok masnapra is, hogy a szombat teljes egeszeben a csalade lehessen es ne kelljen a fozesre pazarolni az idot.
De mondom, engem kifejezetten kikapcsol ez a fizikai megterheles es magany. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!