Mindig kenitek a gyerekeket naptejjel, amikor nap eri, vagy csak akkor, amikor igazan tuz a nap?
Mert en nem, nem azert, mert a naptejet sajnalom, vagy mert lusta vagyok, hanem azert, mert nem talalom indokoltnak. Reggel nyolctol kb 11-ig vannak kint a gyerekek altalaban, majd delutan 4-tol este nyolcig. Nem folyamatosan a napon vannak, hanem napon es arnyekos helyen valtakozva.
Altalaban csak olyan fel tiz-tiz korul kenem be oket delelott, delutan pedig akkor, ha valoban 4kor kijutunk es meg erosen sut a nap ott, ahol vannak, de ez szinte soha sincs igy, mert kb kettotol az egesz kert a hazunk arnyekaban van, a masik oldalon pedig fak vannak, tehat teljesen arnyekos az egesz hely.
Magyarul naponta egyszer kenem arra a masfel-ket orara, amikor erosen tuz a nap.
Ez az atlag napokra vonatkozik, persze ha majd strandolunk, vagy vizparton leszunk ilyenkor, akkor kenni fogom oket jobban.
Én is így csinálom, ahogy te. Utcára is csak akkor kenem be őket, ha tudom, hogy folyamatosan érni fogja őket a nap. Ha csak 10 percig, akkor nem.
Elég sok olyan cucc van a naptejben is, ami nem hiszem, hogy olyan egészséges lenne, így nem viszem túlzásba.
Ja és nem úgy kenem be őket, hogy tiszta fehérek lesznek tőle és még 1 óra múlva sem szívta be a bőrük :) Hány ilyen gyereket látok a strandon is, hogy vastagon virít a naptej az arcukon :))))))
Érdekes, a sógornőmék sosem kenik a gyerekeiket otthon, pedig olyan ikerházas tucat lakóparkban laknak, ahol 1 db fa sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!