Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Felháborító! Minden városi...

Felháborító! Minden városi bölcsiben ez van, csak a helyieket veszik fel?

Figyelt kérdés

A vidéki meg haljon éhen?

Falun lakunk,2 éves korában a lányomat szerettem volna bölcsibe adni,hogy dolgozni tudjak,de itt helyben nincs csak óvoda.A közeli két városban meg csak helyieket vesznek fel.Én értem hogy ilyen hosszú a várólista és nem tudnak mit tenni,de itt meg az oviban nem indítanak kiscsoportot a 3 év alatti gyerekeknek.Akkor most én mit tudok tenni?

Nincs senki aki nap mint nap vigyázna rá.míg én dolgozom,és az is oké,hogy egy csomó mindenről majd le lehet mondani,de könyörgöm akkor minek él az ember?

Ne haragudjatok,de nagyon ideges vagyok,és még szerencsés ,mert nekem legalább van párom,de mit csinál az aki egyedül neveli a gyermekét? Hogy oldja meg?

Jó lett volna dolgozni,mert nagy szükség lenne arra a pénzre,sajnos ide jut az ember,hogy az anyagiakat kell néznie.De most nem tudom mi lesz.

2009. márc. 18. 13:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
87%

Városi ovi mini csoportja?

Be kellene jelentkeznetek ideiglenes lakcímre valakihez.

Akkor városi leszel. Kenőpénz nem segítene? Vagy ismerőst keresni?Aki bekönyörög? Amúgy felháborító, de neked most kell megoldás.Esetleg önkormányzatnál érdeklődni, hogy hogy gomndolták, hogy városuk dolgozójának gyerekét nem veszik fel? Nálunk külön audis iskola van. Ahová a német gyerek is járhat.

2009. márc. 18. 13:16
 2/12 anonim ***** válasza:
77%
sajnos nálunk is ez van, kevés a bölcsi....nekik meg k van adva kiket vehetnek fel
2009. márc. 18. 13:17
 3/12 A kérdező kommentje:

Ismerős lenne akihez bejelentkezhetnénk lakcímre,de akkor meg ők nem kapják meg azt a fűtéstámogatást amit eddig,szval ennek meg őket nem tehetem ki.

jó lenne ismerőst keríteni,aki bejuttat,de egyelőre senki.Azt ígérték lesz majd itt bölcsi,kb. 3 év múlva talán ill. kiscsoport,(köszi,nekünk jó időben).

2009. márc. 18. 13:21
 4/12 anonim ***** válasza:
85%
Ez diszkrimináció. Egy próbát megér az önkormányzatnál. Talán, hogy csend legyen besuttyantanak titeket.
2009. márc. 18. 13:27
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Tegnap volt a hírekben, hogy lehetővé akarják tenni, hogy ahol kevés a gyerek, mint pl. nagyon sok faluban, ott fogadja az óvoda a 2 év körüli gyerekeket is. Fel kellene keresni a jegyzőt és a polgármestert, hogy mit tudnak tenni ez ügyben! Lehet, hogy több szülőt is érintene a dolog, és akkor kénytelen lesz a testület érdeklődni, mit tehetnek.
2009. márc. 18. 13:32
 6/12 anonim ***** válasza:
76%
A saját önkormányzatodat, és polgármesteredet kéne seggbe rugdosnod, hogy mért nincs bölcsi a faluban. Minden önkormányzatnak a saját lakosait kell ellátni.
2009. márc. 18. 13:36
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan ebbe a cipőbe jártunk mi is ,csak a fiamat irattam városi lakcímre,a bölcsöde vezetőnek pedig őszintén elmondtam ezt a hejzetet.Szerencsére nagyon rendes volt.Nekik valóban csak a lakcímmel kell elszámolni az önkormányzat felé.Persze nem árt az ismeretség sem és ha a picit jelented be akkor talán még nem esnek el a fűtéstámogatástól sem a hozzátartozók.

Sajnos a várolista mindenhol hosszú mi februárba már felirattuk a gyerkőcöt pedig szeptemberbe kezdte a bölcsit.Ne adjátok fel!!!

2009. márc. 18. 13:44
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ez nagyon felháborító. Én városi vagyok, pécsi, de itt is nagyon nehéz bekerülni a bölcsibe. Én is 2 évesen akarom beadni a fiam, vagyis 23 hónapos lesz még csak, mert megyek jövőre egyetemre, nappalira. Ezt még terhesen említettem a védőnőnek, és amikor 6 hónapos volt a fiam, szólt, hogy akkor talán ideje lenne beíratni. Csodálkoztam, de mondta, hogy van aki már terhesen beíratja a gyerekét. Muszály. 6 hónapos korában fel is került a listára, akiket majd fel kell venni, de már akkor alig akadt 1-2 hely arra az időre. Nálunk ez úgy megy, hogy ilyenkor csak felírják, kik akarnak menni, aztán most, márciusban kell véglegesítenem a beíratását. Máskülönben én sem tudnám megoldani, párom nincs, nagyszülők még igen messze vannak a nyugdíjtól, napközben dolgoznak (tanárok), a dédire meg csak nem bízom rá, azért mégis csak 70 fölött vannak az anyai nagyszüleim, apai nagymamám meg már 80 is elmúlt. Muszáj egyetemre járnom, ha nem vennének fel, dolgozni mennék vissza, mert GYES-ből nem tudnánk megélni, a GYED is szűkösen (vagyis egyáltalán nem) elég, csak tanulni akarok, és az egyetemi juttatásokból, diákhitelből megélünk majd, picit több lesz, mint most amit kapok. De ha nem lenne bölcsi helyünk, én sem tudnék mit kitalálni. Vagyis én mindenképp az önkormányzathoz fordultam volna, hogy valami megoldást találjanak, csak hát ugye abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy városi vagyok, és itt van 1-2 bölcsi. De ha nem pécsi lennék, hanem valamelyik környező faluban laknék, azt hiszem igencsak meg lennék lőve. De talán te is próbálkozhatnál az önkormányzatnál. Emlékszem, amikor én ovis voltam, még Komlón laktunk, tesóm másfél éves korától volt bölcsis, de 2 éves korában bezárták az egyetlen bölcsödét, így öcsémet felvették abba az oviba, ahová én jártam (igaz, papíron nem járt oda), oda járt kiscsoportba a 3 évesekkel, aztán egy év múlva, amikor Pécsre jöttünk, ő újra kiscsoportos lett az itteni oviban, mert akkor érte el azt a kort. Egy próbát megér.

De amúgy nagyon szemét dolgok ezek, mert azt hangoztatják, hogy bezzeg külföldön visszamennek hamarabb dolgozni az anyák és hogy itt is ezt kéne. Igen ám, de hová tegyék a gyereküket itt a nők? Mert igen, kint visszamennek, ott vannak vállalati bölcsik, vagy az állam támogatja, hogy bébiszitterük legyen, és nem utolsó sorban, ott sokan vannak, akik egyáltalán nem dolgoznak, mert keres annyit a férjük, és a dolgozó anyák náluk helyezik el a gyerekeiket. Nekem még azzal se lenne bajom, ha csak egy évig lehetne itthon maradni, ha lenne hová tenni a gyereket, és ha itthon is létezne - nem csak papíron - a részmunkaidős állás. 4-6 órára az egy éves gyereket is rábíznám egy kedves aranyos bébiszitterre, vagy egy nem túlzsúfolt bölcsibe is beadnám, de így??? Múltkor hallottam arról, hogy (Pesten, hol máshol) pár munkahelyen létezik már az, hogy egy állást ketten töltenek be, fél műszakban. Amíg az egyik dolgozik, a másik vigyáz a gyerekekre, aztán csere. Szerintem ez jó megoldás lenne, ha a munkaadók valami természetellenes módon nem tekintenék a részmunkaidőt naplopásnak. Nagyon kevés helyen van ilyen, de esetleg megpróbálkozhatnál valami ilyesmivel is, az is több pénz mint a semmi, ráadásul 3 éves korig ott a GYES, valamennyire kiegészíti a részmunkaidős fizetést, utána meg már mehet a pici oviba, doglozhatsz rendesen. Csak mondom, nem nagyon hajlanak erre a főnökök, de hátha meg lehetne oldani.

2009. márc. 18. 13:46
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Jaj még csak annyi,hogy az ideíglenes lakcímet nálunk/Pécs/nem fogadják el állandóra kellett bejelentenem a fiam.Úgy tudom sajna ez országos rendelet.
2009. márc. 18. 13:48
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk sem jobb a helyzet. Pest mellett lakunk egy kisvárosban. Egy bölcsi van, ahol ha jól tudom 20 férőhely van, gyerek meg annyi, hogy nincs hova adni őket. Nekem azt mondta a védőnő, hogy már születése után irassam be, mert nem lesz helyünk. Szintén 2 évesen adnám be. Sajna nekem muszáj visszamennem, mert eddig szól a papírom, ennél tovább nem maradhatok itthon. Nem tudom mi lesz, mert nincs hely, így marad a magánbölcsi, ami meg csillagászati árba kerül.
2009. márc. 18. 14:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!