Gyed mikor jár a kismamának?
Figyelt kérdés
Azt tudom hogy munkaviszony után jár, legalább 180 nap kell hozzá. De a szülést megelőző két évben ha volt ennyi biztosított napom, akkor igényelhetem? Ezzel nemigazán vagyok tisztában, ha valaki le tudná írni úgy hogy meg is értsem, megköszönném.2008. febr. 20. 07:52
11/19 anonim válasza:
Örülök hogy nálatok hamarabb lehet igényelni, te is örülj neki szerintem hogy nem szülés után kell a párodnak vagy éppen neked rohangálni!
12/19 anonim válasza:
Igen én sem vitázom, én biztos nem szülés után igénylem a tgyást mert a tudatlanság valószínű attól származik aki félre vezet másokat. Amúgy meg a legtisztább, ha a védőnőtől megkérded, ő ugyan azt fogja mondani mint én, meg a munkáltatód is.De figyu már amikor először a védőnőhőz mész kell kapj egy olyan könyvet aminek az a címe hogy várandós kismamák könyve. Abba is benne van ugyan ez.Én azt hiszem egyértelmű voltam. De ha a közszolgálati dolgozónk szerint nem így van akkor ajánlom figyelmébe a www.szulokhaza.hu oldalt ez egy fórum ahol le van írva pontosan hogy a szülés előtt 28 nappal igényelheted. És szakember állítja. AKKOR KI IS A TUDATLAN?????Szerintem erre hadjuk a választ, nézd meg az oldalt, és mond meg a kolleganődnek a hivatalba hogy olvasa el gondolom neki is van nete ő is megnézheti.
13/19 anonim válasza:
Rendben, átadom! Biztos fog örülni a felvilágosításnak! Ja és én is örülök,mert legalább így én is majd az asztalra csapok, hogy szülés előtt igénybe akarom venni! Mert én is április 25-re vagyok kiírva!
Köszönöm a "felvilágosítást" magam és a "tudatlanok"nevébe is!
Boldog babavárást!
14/19 anonim válasza:
Köszi. Neked is jó babavárást. Akkor március 28-tól igényelheted te is a tgyást. Sok sikert
16/19 anonim válasza:
A Tgyást a szülés előőt is lehet igényelni egy bizonyos idővel, de aki táppénzen van, annak felesleges.
Na, válasz: A GYED-et szülés után tudod igényelni.
17/19 anonim válasza:
Azt meg nem tudom miért nulláztátok le, hogy a ged kb. annyi mint a tgyás. Ténylkeg kb. annyi. Oké a gyed maximalizálva van, de hadd lássak már olyan kismamát, aki ezt a maximumot kapja, és a tgyás sokkal több volt neki.
18/19 anonim válasza:
pl nekem. tgyás 110.000 a gyed 82000
19/19 anonim válasza:
Akkor jó neked. Nekem még a fizetésem se volt annyi se, mint neked a GYED-ed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!