Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek egy kisgyerek...

Szerintetek egy kisgyerek megérezheti, hogy jön a kistesó?

Figyelt kérdés
2 éves a kisfiam, és tervezzük a kistesót, de eddig nem sok sikerrel :( Februárban volt egy missed ab-m. Tegnap a kisfiam leültetett a kanapéra felhúzta a pólómat, megsimogatta a hasam és azt mondta "tesó ott van, tesó ott van". Férjemmel csak néztünk, hogy ezt most vajon miért csinálta. Persze próbálkozunk, de neki nem mondogatjuk, hogy kistesó meg stb... Volt már akivel hasonló dolog történt? Lehet, ő már tud valamit, amit mi még nem?
2011. máj. 23. 09:10
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Minden embernek vannak "megérzései", csak van, aki jobban hallgat rájuk, van, aki kevésbé. Ahogy növünk fel, fokozatosan "leszokunk", ill. leszoktatnak arról, hogy higgyünk a megérzéseknek, mert tudományos magyarázat nincs rá, ha nincs rá, akkor pedig "nem létezik".

Pedig létezik. :) A gyerekeknél sokkal jobban működik, mert nekik még nem tanították meg, hogy "nincs ilyen".

Egyébként felnőttek is meg tudják tanulni újra, agykontrollnak hívják.

2011. máj. 23. 09:17
 2/15 Alinaaa ***** válasza:

Érdekes. Nem láthatta, hallhatta valahol? Vagy a mama nem bolondította?

De majd írd meg,hogy be jött e a fiad megérzése:)

Én már csak kíváncsiságból i tesztet csinálnék:)

2011. máj. 23. 09:17
 3/15 anonim ***** válasza:

Ismerős kislánya is csinálta, folyton mondogatta, hogy "Anya, nagy a hasad, benne van a kistesóm?". De nem volt, nem is tervezték. Utóbb kiderült, hogy a kislány egyik ovis társának kistestvére lesz, és ezért úgy gondolta, akkor neki is. :)

De ettől függetlenül elképzelhető, hogy ő már tud valamit. :)

2011. máj. 23. 09:19
 4/15 anonim ***** válasza:

Szerintem nem. Lehet, hogy éjszaka meghallott valamilyen beszélgetést, vagy valaki más beszélt neki ilyesmit.

Én ugyan már nagyobb voltam a tesóm születésekor, de határozottan emlékszem, hogy nagyon megdöbbentem, amikor anyukám mondta, hogy ott van a hasában. A világon semmit nem éreztem.

2011. máj. 23. 09:25
 5/15 anonim ***** válasza:
70%

A lányom 9 hós volt, éppen játszottunk, egyszercsak abbahagyta, nagy komolyan rámemredt hastájékon, aztán a szemembe nézve de a hasamra mutatatva közölte: ott baba! Két nap múlva pozitívat teszteltem.

Addig nem beszéltünk semmi ilyesmiről előtte, lévén, hogy úgyis túl kicsi hogy bármit megértsen....

Valamivel később meg nézegette a hasamat és közölte, hogy "szok-szok fogacka. Babáé!" és mutatta a száját, hogy neki meg "nísz fogcka" vagyis neki nincs egy sem. Utánolvastam gyorsan a neten és kiderült, hogy éppen abban a fejlődési stádiumban járt a pockbérlőm, amikor a fogcsírák kialakulnak.

Később, mikor már a 8. hónap táján jártam, a lányunk akkor 16 hós volt, többször is közölte, hogy "tesó aaszik" (tényleg nyugi volt odabent), vagy "tesó eszi ujját" (ő nem volt ujjszopós sosem, és kicsibaba nincs a családban ahl láthatta volna az ujjszopást), és egyik este közölte, hogy "jeggel hívd mamit, megyek ozzá, anyucika ozzad tesót haza gyojsan!" hajnalban megindultak a fájások, reggel 6kor anyám elvitte a lányt, 8-ra értünk be a kh-ba, 8.40-kor megvolt a kisfiam. Délelőtt beszéltem telefonon a "nagylánnal", beszólt egy ilyet: "mondtam, anyucika, este mondtam! De mostmáj gyojsan gyeje haza tesóval! De nagyon gyojsan ám!"

2011. máj. 23. 09:31
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
A kislányomnak, mikor terhes lettem a kisfiammal, mindig mondtam, hogy vigyázzon a pocimra, mert benne van a kistesó. Most, amikor a 3.-kal próbálkoztunk, akkor mondtam, hogy ne ugráljon rajtam, de ezt amúgy is szoktuk mondani, azóta is, erre ő megkérdezte: Miért, benne van a pocidban a kistesó?, pedig akkor még nem is tudtuk, hogy összejött. És hát igen. Most 12 hetes terhes vagyok. Nem tudom ez megérzés volt-e tőle, vagy csak emlék, de fura volt.
2011. máj. 23. 09:33
 7/15 anonim ***** válasza:
0%
Ezek belemagyarázott butaságok, babonák, hókuszpókuszok. Természetesen nem érez semmit (bár kívánom, hogy babás legyél), lehet, hogy valahol látott, hallott valamit, akár mesében, akár könyvben, akár ismerőstől, mamától... nem szabad mindent elhinni! Értelmes felnőtt emberek vagyunk, csak bele kéne gondolni.
2011. máj. 23. 10:01
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

szia

az én kislányom 18 hós votl decemberben amikor egyik este "fujta"a hasam,majd megálklt rámnézett és azt mondta " hoppá,anya,baba" mondom hol kicsim hol a babád (azt hittem a játékát kersei) és rábök a hasamra hogy anya,baba ott...

másnap (pedig mégcsak 9 nappal voltam peteérs után) csináltam tesztet, és pozi lett. Aug-ra várjuk a tesót.

minden nap odabujik,simizi, eteti a köldökömön keresztül :)

2011. máj. 23. 10:06
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Két hónapos terhes voltam, és barátnőméknél ültünk, odajött a kisfia, nem beszéltünk előtte arról, h baba lesz, barátnőmnek sem mondtam még akkor el, és a másfél éves kicsi közölte, h ott a baba, és rámutatott a hasamra.
2011. máj. 23. 13:10
 10/15 Alinaaa ***** válasza:
Kérdező: Most már muszáj tesztelned:)
2011. máj. 23. 20:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!