Hogyan vegyem rá a 4 éves gyerekemet, hogy köszönjön, ha találkozunk valakivel?
Ha eljövünk valahonnan, vagy találkozunk valakivel és köszönni kellene, ő csak áll némán, nem köszön.
Hiába mondom neki, hogy köszönjön.
Nem hajlandó. Amúgy jól nevelt, okos kislány, viszont ilyen helyzetben szerény, bátortalan.
Minden jótanácsot szívesen fogadok.
Szia!
Nekem egy másfél éves unokahúgom, illetve egy 3éves unokaöcsém van, mindketten mindig köszönnek olyanoknak akiket ismernek, vagy akár csak láttak. Nekik ez így természetes. A szüleik példája által tanulták meg, hogy illik köszönni. Talán te is alkalmazhatnád ezt a módszert.
Kiakadtam kedves utolsó.
Nem gondolod, hogy köszön anyuka az ismerősöknek ? És épp ezért várja el a gyerekétől is ezt, mert ezt így illik ? Komolyan azt hiszed anyuka nem köszön, csak a gyereketől várja el ? Az hogy neked van unokahugod, és ő ebben a tekintetben könnyen felvette a szokást, elárulom, sok sok sok gyerek nem ilyen. Nem mind a legbarátságosabb, bizalmasabb idegenekkel szemben. Ami valahol jó is.
De köszönni kell, és anyuka épp ezen van és jótanácsot kért, nem pedig buta kritikát.
ma 16:46-nak.
Nem azt mondtam, hogy nem köszön, szerintem olvasd el még egyszer amit írtam.
Hm.. lehet már későn van, vagy korán, de tényleg nem értem. Bocsi ! Akkor milyen módszert kellene kipróbáljon ?
Nem azt, hogy köszön, és a gyerek ezt látja, és ezáltal ő is köszönni fog ?
Lehet leakadtam valahol akkor tényleg bocs !
"A szüleik példája által tanulták meg, hogy illik köszönni. Talán te is alkalmazhatnád ezt a módszert."
MI EZ, HA NEM KÖTÖZKÖDÉS?????
KÁR, HOGY NEM HÜLYÉZTÉL LE RÖGTÖN!
A TÖBBIEKNEK KÖSZÖNÖM AZ ÖTLETEKET!
A te tapasztalatod az az előítéleteket gyártasz rólam?
Senkinek sem akar köszönni, se halknak se hangosnak, se ovistársának...
Ezt a 6O%-os okoskodást már nem fokozom inkább.
Biztos szégyenlős, és minél jobban érzi az erőltetést, annál erősebb lesz ez. Ilyen típus lehet. Az is lehet, Ő most van a dackorszakában.
Játékosan amit írtunk korábban azokkal próbálkozz, aztán ha élesben is sikerül dicsérd, eleinte akár kaphat valami apró finomságot amit szeret nálam ez az M&M volt. Nem szoknak rá legalábbis nálunk nem történt. De a dicséret, ha szó nélkül is csak egy puszi neki mikor végre köszön, rengeteget jelent. Azért nem mondom mindig feltétlen szóban, mert akkor megint furán érezheti magát, hogy feltűnt, és épp ezt nem akarja a különösebb feltűnést. Beletudom magam érezni ebbe a helyzetbe, más témákban én voltam ilyen kiskoromban.
Próbálkozz ne erőltetve !
Kérdező!
Egyáltalán nem gyártok rólad előítéleteket. Ha annyira nem akarod megfogadni amit a válaszolók írnak, akkor miért teszel fel kérdést egyáltalán?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!