Bárányhimlő az oviban; kistesó hogyan védhető?
Figyelt kérdés
Bárányhimlős lett az egyik gyerek a nagyobbik gyerekem csoportjában. Ő be van oltva a bárányhimlő ellen, de a kistesó még csak 13 hónapos, neki nem lehet még beadatni ezt a védőoltást. Megvédhetem-e azzal a himlő elkapásától a kicsit, ha nem vele együtt megyek a nagyért az oviba, vagy menjek továbbra is vele, már úgyis mindegy?2011. máj. 17. 22:10
1/7 anonim válasza:
Szerintem annyira ne védd a kisebb gyermeked a bárányhimlőtől. Ez olyan dolog, hogy kis korban túl lenni. Én örültem, hogy a kislányom is elkapta, mikor a fiam hazahozta az oviból. Másfél éves lehetett ő is. Egy barátunk felnőtt korában kapta meg, nagyon rossz volt neki.
2/7 anonim válasza:
Minél hamarabb túlesik rajta annál jobb.
3/7 anonim válasza:
A Teso hazahozhatja. De igaza van az előttem íróknak,hogy jobb mielőbb túlesni rajta. Később még rosszabb,felnőtt korban pedig veszélyes is lehet.
4/7 Vérszomjas pandamaci válasza:
Felnőttként kaptam el az akkor egy éves unokaöcsémtől. Iszonyatosan szenvedtem, sokkal jobban mint a pici.
Amikor az oviban végigment a járvány, akkor elkapta az egyik anyuka is, és mondta, hogy sokkal jobban megszenvedett a betegséggel, mint a gyerekei.
Egyébként nálunk az a kislány is elkapta az oviban aki be volt oltva, úgyhogy az oltás sem 100%.
5/7 anonim válasza:
Szia!
Nálunk februárban söpört végig a himlő az oviban,és az is elkapta,aki be volt oltva.Az én nagyobbik fiam nincs beoltva,elkapta,pontosan 2 hét múlva a pici is.
Szerintem is jobb,ha túlesik rajta,később nem fog rá emlékezni,csak nagyon résen kell lenni,hogy nehogy elkaparja.A második gyereknél sokkal több pötty van,mint az elsőnél.
6/7 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszönöm a válaszokat. Abban tudnátok segíteni, hogy ha elkapják a himlőt, hogyan, mivel kezeljem, és az elvakarás ellen ti hogyan védekeztetek?
2011. máj. 18. 22:31
7/7 anonim válasza:
A gyerekek könnyen viselik általában. Nagyon odakell figyelni, hogy ne vakarja majd ki, mert könnyen elfertőződik. Én ilyen rázókeveréket vettem, a doki írta. De hallottam aki hintőporozta, azt mondták az nem jó, csak jobban viszketett tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!