Mit tennél ha ilyen helyzetbe kerülnél? (anyagi jellegű kérdés, két kicsivel)
Sziasztok!
Az alábbi esetek közül hogy választanál:
Van egy lakáshitel, 20 év múlva jár le. Jelenleg 7,6 millió ft tartozás van rajta, a mostani értéke 6 millió (svájci frank alapú).
A havi törlesztőrészlet 70.000 ft, a családi összbevétel 240 ezer.
Hitel, rezsi, mobilok, internet, személyi kölcsön kifizetése után marad: 100.000, ebből tankolás (munkához kell) 15.000, pelenka, popsitörlő, fürdető 10.000.
Marad 75.000 ft 4 főre.
Megoldások:
1. élni ebből az összegből, nyilván nem az éhenhalás szélén, de az alapcuccoknál többre nem igen elég, nyaralás kilőve, betegség ne legyen, és ne egyszerre kelljen mindenkinek új cipő. Különórák majd, drága hobbi a gyerekeknek kizárva.
Ehhez az összeghez apuka dolgozik (fizikai munka) h-p-ig reggel 7-től este 6, 7 és a havi 8 nap hétvégi napból 4-5 napot.
2. Apuka kimegy külföldre, kéthavonta jön haza egy hétre, plusz nyáron egy hónap. Kb. 2,5-3 év alatt ki lehet így fizetni a lakáshitelt.
Mit választanál? Miért?
Én is úgy szeretném, hogy kimenni egész családdal, de ha csak ő megy , a szállás a fizu mellé jár, munkásszállón, reggeltől estig dolgozik.
ha mi is megyünk kell albérlet, meg a kinti árak (belgium) azért húzósabbak. ha kimegyünk a lakást ki tudjuk adni (na nem 70-ért, max 40), a gyedem+cs.p. viszont marad itthon (=100 ezer) amiből ki lehet pótolni a hitelt, és még gyűlik is a számlán.
Csak ki tudja, hogy ha mindannyian kint vagyunk, az ottani fizu szerintem el is megy, és akkor az itthoni havi 30-40 ezer megtakarítás nem sok a hitelhez képest.
Régen a második lehetőséget választottam volna, de a testvérem kapcsolata nem élte túl a távolságot.
Itt maradt a kicsi gyerekkel, és semmi nem könnyebb neki, sőt.
Amíg a sógorom kint volt, valóban nagyon jól éltek, és sokat tettek is félre, de mivel elmaradtak a beszélgetések, az együttlétek, így a kapcsolat ellaposodott. Hiába jött haza kéthavonta egy hétre, ennyi időbe nem lehetett mindent belesűríteni. A tesóm azért volt állandóan feszült, mert hiányzott neki, nem találta egyedül a helyét, a sógorom dettó. De az egy hetet nem tartalmasan töltötték, hanem egymáson vezették le a feszültséget. Eredmény: kihűlt kapcsolat, majd szakítás.
Ha nagyon erős a kapcsolat, és a férjem menni szeretne, elengedném, de csak a pénz miatt nem.
En nem tennem.
Azert mondom, mert mi tavaly szeptemberben a masodik megoldast valasztottuk es rossz dontes volt.
Nem vagyunk jol, nagyon hianyzik a ferjem nekem is, a gyermekeknek is, o is boldogtalan. Ami a legdurvabb: nem elunk jobban, mint elotte, nem torlesztunk jobban, mint elotte, mert azota ver az Isten, minden honapban lesz valamilyen nagyobb hirtelen es elore nem kalkulalt kiadasunk, amire elmegy az a penzt, amivel eppen meg lehetne potolni a hiteltorlesztest. Ennyire rosszul meg nem alltunk soha. Es nem olyan konnyu am visszajonnie, honaprol honapra varjuk a csodat, de ugye nem johet haza ures zsebbel ugy, hogy feleltuk idokozben a tartalekainkat. Valoszinuleg visszavennek a munkahelyere, de az atfutasi ido minimum 1, inkabb masfel honap lenne, addig nem elhetunk levegon. Magyarul most arra probal sporolni, hogy egyaltalan haza tudjon jonni es megeljunk addig, amig itt visszaall dolgozni es megkapja az elso fizeteset. Kint ragadt.
Egyebkent engem mar nem erdekel regen az, amiert kiment, tehat hogy hamarabb letudjuk a torlesztest, egyaltalan nem motival, majd meglesz aprankent, csak legyunk egyutt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!